Lammesteaks med krydderurter

Lammesteaks med krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 lammesteak’s
 friske, hakkede krydderurter f.eks. rosmarin, timian, merian eller tørret blandingskrydderi (herbes de Provence)
 
 Hvidløgscreme:
10 fedhvidløg
2.5 dl.piskefløde
100 g.champignon
1-2 spsk.hakket persille
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
De fire lammesteak’s drysses godt med friske urter eller det tørrede blandingskrydderi efter smag, og brunes hurtigt på begge sider ved kraftig varme. Træk grillristen nogle cm. længere væk fra gløderne og steg kødet færdigt ca. 3 min. På hver side, hvis det skal være rosa indeni.

Hvidløgscreme:
De ti hele hvidløgsfed blancheres tre gange, dvs. gives tre gange et kort opkog i vand og løber af.

I en kasserolle varmes fløden op med hvidløgsfed og de rensede champignons. Lad det simre i ca 15 min., hvorefter det pureres i blender, varmes atter kort igennem. Smages til med salt og peber, tilsættes persille og serveres

Alle slags garniture kan serveres til, f.eks. nye kartofler og årstidens grøntsager

Tips:

Det kan lyde voldsomt med 10 hvidløgsfed, men på denne måde giver de en fin blid smag af hvidløg og vil ikke dominere for meget. Det skyldes at de først blancheres og derefter koges hele. Hvis man knuser rå hvidløg 2 komponenter (enzymer) blande sig og skabe den kraftige hvidløgssmag, alle kender. Hvis hvidløgsfed koges hele, vil det ene enzym blive nedbrudt, og smagen bliver meget mild.





karakterer:
Opskriften er vist 16392 gange,
og udskrevet 358 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-07 18:19:55
Så lækkert og hvidløgs mixet......mildt og mums !!