Dyreryg med rødvinssauce

Dyreryg med rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Dyreryg med rødvinssauce, billede 4 Dyreryg med rødvinssauce, billede 1 Dyreryg med rødvinssauce, billede 2 Dyreryg med rødvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5-2 kg.dyreryg
 salt
 peber
5 dl.rødvin
5 dl.bouillon eller fond hvad du nu har
3 kvistetimian
1 laurbærblad
 evt.vand
 
 Sauce:
 fonden fra bradepanden
 kulør
100 g.koldt smør
 
10 skorzonerrødder
 smør
250 g.langbladet spinat
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg dyreryggen på en smurt bradepande, krydder med friskkværnet salt og peber.

Sæt dyreryggen i en forvarmet ovn ved 250 grader C. alm. ovn ca. 10 minutter til den er brunet.

Tag den ud, sænk temperaturen til 200 grader C. alm. ovn og tilsæt ½ fl. rødvin, bouillon eller fond, hvad du nu har, samt 3 kviste timian, og 1 laurbærblad. Sæt ryggen tilbage i ovnen, steg 30-40 minutter afhængig af ryggens størrelse, hæld væde over ryggen under stegningen så den ikke tørre.

Tag ryggen ud og pak den ind ca. 15 minutter.

Sauce:
Si fonden fra bradepanden over i en gryde og kog ind, til smagen bliver kraftig. Pisk 100 gram kold smør, i små klatter, ind i saucen lige inden serveringen.

Skræl 10 skorzonerrødder og skær dem i passende stykker. Rist skorzonerrødderne i smør i et par minutter til de bliver gyldne, kom 250 gram langbladet spinat ved og varm igennem, krydder med friskkværnet salt og peber.

Server evt. med hasselbackkartofler eller bagt kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 85411 gange,
og udskrevet 3726 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (69 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-12 20:01:53
Den er virkelig god, en ren nydelse....