Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammeryg Dijonaise med pommes Röstii

Lammeryg Dijonaise med pommes Röstii, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2000 g.lammeryg, afpudset
4 fedhvidløg, finthakket
3 spsk.Fines Herbes, finthakkede
1 spsk.god Dijonsennep
 
 Sauce:
3 dl.kraftig brun lammefond(Bouillonterning kan bruges, meeen)
150 g.smør
1 spsk.god Dijonsennep
 
 Pom. Röstii:
1000 g.groftrevne, skrællede kartofler
1 dl.god olivenolie
200 g.finthakkede løg
3 fedfinthakkede hvidløg
 Sort peber fra kværn
 Salt
 
 Garniture:
 Friskklippet brøndkarse samt smørdampede, spæde grøntsager
 
Opskrift:
Spækket på ryggen løsnes og de underliggende sener fjernes. Spækket ridses og under det, gnides et tyndt lag sennep, fines herbes, salt, peber og hvidløg. Spækket lægges på plads igen, så det holder på krydderierne. Punktsteges medium, i en forvarmet ovn.

Holdes tildækket med et viskestykke og skal trække/hvile i ca. 20 min. inden trancheringen. Det vil se raffineret ud, hvis kødet arrangeres på lammeryggen igen ved serveringen.

OBS ! Husk at spise de 2 mørbrad på undersiden. Det ville være synd at glemme dem ! ;-) Bradepanden koges af med brun lammefond til sauce

Pom. Röstii:
De skrællede og revne kartofler skylles og afdryppes/presses godt fri for al væden. Meget vigtigt, idet den ellers ikke bliver ordentlig sprød. Ibland de hakkede løg, hvidløg, salt & peber.

En stor pande varmes godt op med olien på. Kartoffelmassen fordeles ud over hele panden og steges godt. Pres det hele sammen, så du får lavet en slags pandekage. Den skal altså hænge sammen, så ikke rode for meget rundt i det. Kom gerne et stort grydelåg på, så du får fordelt varmen, også på toppen af "kagen".

Efter 5-6 min., er det tid at få den vendt. Brug evt. låget fra før eller et stort fad, bakke eller lignende. Vend den ud herpå og kør den tilbage på panden igen. Steges færdig eller til den er sprød og lækker.

Anrettes på et fad, så gæsterne skærer af den, so en lagkage.

Sauce:
Den kraftige brune lammefond koges godt igennem og smages til med Dijonsennep. Trækkes af komfuret, så den kan falde lidt i temperatur. Hældes op i blenderen og køres med koldt smør. Sådan.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13138 gange,
og udskrevet 473 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu