Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ristaffel med kalkun

Ristaffel med kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ristaffel

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ristaffel med kalkun, billede 4 Ristaffel med kalkun, billede 1 Ristaffel med kalkun, billede 2 Ristaffel med kalkun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.kalkunbryst
4 spsk.jomfru olivenolie
2 spsk.karry
400 g.broccoli
2 bundterporre med det grønne
2 spsk.frisk ingefær
2 storemadæble
8 tsk.maizenamel
2 spsk.sukker
1 tsk.Collmans sennepspulver
2 spsk.gurkemeje
4 dl.æblejuice
 


Opskrift:
Opvarm en wok ved kraftig varme. * Svits karry med olien.

Kalkunbrystet skæres i mindre mundrette stykker og brunes ad to omgange i olien.

Broccolien skylles og deles i små buketter. Stokken skæres af og det pæneste snittes i små stave.

Porrerne renses og skæres i fine strimler.

Ingefæren skrælles og skæres i små tern.

Æblerne skrælles og skæres i små både.

Maizenael opløses i æblejuicen, sukker, sennep og gurkemeje og kommes ned i wokken til det brunede kød. Der røres konstant rundt indtil det er blevet mere tykt.

Broccoli, porer, ingefær og æbler kommes i. * Tilsæt evt. mere vand eller æblejuice hvis retten bliver for tykt.

Gryderetten koges færdig under låg ca. 10 minutter.

Serveres med ris kogt med 2 tsk. gurkemeje og små skåle med f.eks. rosiner, ristet kokosmel, syltede hvidløg, stegte rejer, stegte bananer, peanuts og mandarinfiletter samt mango chutney, chilisauce og karrypasta.

Tips:

Bananer:
Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry.

Rejer:
Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure.

Kokos:
Vend det kort på panden til det bliver sprødt.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (58 stemmer)

Opskriften er vist 140230 gange,
og udskrevet 6626 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

christine bagge  -  2012-09-27 15:23:20
Man kan også servere små cherry tomater og agurk i små bjælker til. ristede mandler, græskar kerner og majs korn er dejlig tilbehør, og brug vilde ris, de smager af mere end de hvide.

jenni hansen   -  2010-11-23 15:23:53
jeg syntes det er en lækker ret men der er en anelse for meget æbel juice i. så for min smag bliver det lidt for sødt :)jeg giver den 7

Anita 17/10-2009  -  2009-10-17 10:46:20
Rigtig god opskrift. Severede også ananas til - og kom lidt ananassaft i sovsen.

viborg  -  2008-08-31 12:20:02
tilføj salt og peber og revet ingefær i stedet for tern. ellers rigtig god

sanne... :) ...  -  2007-01-04 19:01:38
rigtig rigtig god den bedste til nu... og i kan tro jeg har smagt mange men det er første gang jeg selv laver den og jeg synes den var virkelig lækker... du skulle tage og prøve...

anna og tea... twins...  -  2007-01-04 18:56:58
den her er nok den bedste indtil vedere...