Ristaffel med kalkun

Ristaffel med kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ristaffel - rice table

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ristaffel med kalkun, billede 4 Ristaffel med kalkun, billede 1 Ristaffel med kalkun, billede 2 Ristaffel med kalkun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.kalkunbryst
4 spsk.jomfru olivenolie
2 spsk.karry
400 g.broccoli
2 bundterporre med det grønne
2 spsk.frisk ingefær
2 storemadæble
8 tsk.maizenamel
2 spsk.sukker
1 tsk.Collmans sennepspulver
2 spsk.gurkemeje
4 dl.æblejuice
 
Opskrift:
Opvarm en wok ved kraftig varme. * Svits karry med olien.

Kalkunbrystet skæres i mindre mundrette stykker og brunes ad to omgange i olien.

Broccolien skylles og deles i små buketter. Stokken skæres af og det pæneste snittes i små stave.

Porrerne renses og skæres i fine strimler.

Ingefæren skrælles og skæres i små tern.

Æblerne skrælles og skæres i små både.

Maizenael opløses i æblejuicen, sukker, sennep og gurkemeje og kommes ned i wokken til det brunede kød. Der røres konstant rundt indtil det er blevet mere tykt.

Broccoli, porer, ingefær og æbler kommes i. * Tilsæt evt. mere vand eller æblejuice hvis retten bliver for tykt.

Gryderetten koges færdig under låg ca. 10 minutter.

Serveres med ris kogt med 2 tsk. gurkemeje og små skåle med f.eks. rosiner, ristet kokosmel, syltede hvidløg, stegte rejer, stegte bananer, peanuts og mandarinfiletter samt mango chutney, chilisauce og karrypasta.

Tips:

Bananer:
Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry.

Rejer:
Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure.

Kokos:
Vend det kort på panden til det bliver sprødt.





karakterer:
Opskriften er vist 147260 gange,
og udskrevet 6692 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-27 15:23:20
Man kan også servere små cherry tomater og agurk i små bjælker til. ristede mandler, græskar kerner og majs korn er dejlig tilbehør, og brug vilde ris, de smager af mere end de hvide.

  -   2010-11-23 15:23:53
jeg syntes det er en lækker ret men der er en anelse for meget æbel juice i. så for min smag bliver det lidt for sødt :)jeg giver den 7

  -   2009-10-17 10:46:20
Rigtig god opskrift. Severede også ananas til - og kom lidt ananassaft i sovsen.

  -   2008-08-31 12:20:02
tilføj salt og peber og revet ingefær i stedet for tern. ellers rigtig god

  -   2007-01-04 19:01:38
rigtig rigtig god den bedste til nu... og i kan tro jeg har smagt mange men det er første gang jeg selv laver den og jeg synes den var virkelig lækker... du skulle tage og prøve...

  -   2007-01-04 18:56:58
den her er nok den bedste indtil vedere...