Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Porregratin 02

Porregratin 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Porregratin 02, billede 4 Porregratin 02, billede 1 Porregratin 02, billede 2 Porregratin 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Gratin:
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Til fadet:
lidt Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

lidt Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Vask og rengør porrerne, skær dem i 5 cm lange stykker. Kog vand og salt op og læg porrerne i. Kog dem i ca. 10-15 min, afhængig af tykkelsen. Læg oprrerne til afdrypning i et dørslag.

Til Gratin:
Pisk mel og mælk sammen i en gryde og varm det op under piskning, til det tykner. (Undgå gryder af aluminium, der kan misfarve mad med mælk og æg). Tag gryden fra varmen og rør smørret i.

Sæt ovnen på 175 grader. Smør et gratinfad med lidt olie, og drys med rasp.

Del æggene og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og ost i dejen, krydr med salt og peber og vend tilsidst de stiftpiskede æggehvider i dejen. Læg porrestykkerne i gratinfadet og hæld dejen henover, drys et tyndt lag rasp over.

Sæt fadet midt i ovnen og bag det i 40-45 minutter, til gratinen er hævet og gylden.

Server direkte fra ovnen. Drys evt. med friskhakket grønt af en slags, og byd smeltet smør til. Alt røget-------kød eller fisk smager dejligt hertil. Et godt hjemmebagt groft hvedebrød, vil også passe fint.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Porregratin

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 25698 gange,
og udskrevet 701 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5332 (1269 kcal)
KJ pr. Pers. 1333 (317 kcal)
Vægt ialt 2166 gram
Vægt pr. Pers. 541 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 246 KJ (58 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu