Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Porregratin

Porregratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 80 minutter

Indsendt :


Porregratin, billede 4 Porregratin, billede 1 Porregratin, billede 2 Porregratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Fyld:
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.


Opskrift:
Opbagning:
Smelt smørret, tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilsæt mælk lidt efter lidt under konstant omrøring. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber og skyllede porre i tynde ringe.

Pisk hviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt souffleform (ca. 2 liter) og bag den i ovnen ca. 55 minutter ved 175 grader C alm. ovn.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 78273 gange,
og udskrevet 2271 gange.
Energi:
KJ total 4415 (1051 kcal)
KJ pr. Pers. 1103 (262 kcal)
Vægt ialt 984 gram
Vægt pr. Pers. 246 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 448 KJ (106 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

John  -  2009-11-17 21:24:42
Jeg glemt at sige at det er godt med skalotteløg, fintsnittet (alm. løg kan også bruges) bestem selv iøvrigt, det er faktisk en god ret at eksperimentere med :)

John  -  2009-11-17 21:21:10
Kanon porre gratin. Serveret med dampet multe og muslinge-frikasse, særdeles delikat. Husk helt friske muslinger og ikke åbne ovnen før gratinen skal serveres, for første gange splattede den sammen.