Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tværreb i hvidkål

Tværreb i hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okse Short Ribs

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.tværreb - udskåret som short ribs.
2 spsk.olivenolie eller anden fedtstof
750 g.hvidkål
2 storeløg
4 æbler
2 stilkefrisk timian
 salt
 groft kværnet peber
3 dl.hvidvin
50 g.smør
 


Opskrift:

Skær kålhovedet i både, som igen deles på tværs og fjern stokken. Kom kålen i kogende vand og lad det få et opkog. Hældes i et dørslag til afdrypning. De pillede løg skæres i grove tern. Æblerne skrælles og kernehuset fjernes.

Kødstykkerne brunes i lidt olie – enten på panden eller i ovnen. Krydres med salt og peber.

Dæk bunden af et ovnfast fad med kål. Krydr med salt og peber. Halvdelen af både løg og æbler fordeles på kålen. Riv bladene af den ene timiankvist og drys disse over. Den anden vedlægges retten sammen med de andre ingredienser. Kødstykkerne anbringes på kålen. Kødet dækkes med resten af kål, løg og æbler og krydres.

Hæld hvidvinen over. Øverst fordeles smørret i tynde skiver. Dæk retten tæt med bagepapir eller stanniol. Stil fadet i ovnen ved ca. 170° C i ca. 2½ time.

Serveres i det ovnfaste fad. En god skive brød til at suge den gode stegesky vil passe godt til retten.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8149 gange,
og udskrevet 238 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sven  -  2011-01-11 14:18:06
Det er en spændende opskrift. Men det er for lidt varme. Jeg gav den efter 2½ time. 30 min. ved 250