|
1 | kg. | kalvepillekød, ansaltet1 kg. kalvepillekød, ansaltet | | | | 2 1/4 | kg. | flæskekød, ansaltet2 1/4 kg. flæskekød, ansaltet | | | | 1 ¾ | kg. | skåret spæk1 ¾ kg. skåret spæk | | | | 110 | g. | mel- ½ kartoffel-, ½ hvedemel pr. kg. kød, spæk, flæsk110 g. mel- ½ kartoffel-, ½ hvedemel pr. kg. kød, spæk, flæsk | | | | 25 | g. | løg pr. kg. kød, spæk, flæsk25 g. løg pr. kg. kød, spæk, flæsk | | | | 6 | g. | kødpølsekrydderiblanding pr. kg. kød, spæk, flæsk6 g. kødpølsekrydderiblanding pr. kg. kød, spæk, flæsk | | | | 1 | g. | udrørt farve pr. kg. kød, spæk, flæsk1 g. udrørt farve pr. kg. kød, spæk, flæsk | | | | | | skinkelage skinkelage | | | | | | | | | Kødpølsekrydderiblanding Kødpølsekrydderiblanding | | | | 60 | g. | stødt hvid peber60 g. stødt hvid peber | 30 | g. | koriander30 g. koriander | 15 | g. | ingefær15 g. ingefær | 15 | g. | muskatnød15 g. muskatnød | | | |
| |
Kalve- og flæskekød males igennem 3½ mm. skiven på wolfen hver for sig, og kalvekødet, hvori løgene er hakket, udrøres med lidt skinkelage, vand, melet, krydderierne og farven, indtil det har en temlig tynd konsistens, det skårne spæk kommes op i hurtighakkeren, og det hele hakkes, indtil spækket har en størelse som store ærter, nu kommes flæskekødet op i massen, og man ælter det hele godt med hænderne og lader derefter hurtighakkeren køre nogle få omgange.
Farsen sprøjtes i skævtarme 60-65 mm., og pølserne saltes i let saltvand 1 døgn.
Koges i 35-45 minutter på 65-67 grader.
Afkøles derefter i rindende vand.
En god smag og længere holdbarhed opnås ved efter afkølingen at koldrøge pølserne med et a to fyr.
|