meget fedt okse- og kalvekød, ca 2/3 fedt og 1/3 magert5,5 kg. meget fedt okse- og kalvekød, ca 2/3 fedt og 1/3 magert
3
kg.
fedt og magert flæskekød, hovedkød3 kg. fedt og magert flæskekød, hovedkød
1,5
kg.
spæk skåret som til spegepølse1,5 kg. spæk skåret som til spegepølse
330
g.
salt330 g. salt
20
g.
sukker20 g. sukker
10
g.
salpeter10 g. salpeter
10
g.
peber10 g. peber
6
g.
paprika6 g. paprika
6
g.
kardemomme6 g. kardemomme
20
g.
træeddike eller lynrøg20 g. træeddike eller lynrøg
Opskrift:
Det i stykker skårne okse-, kalve- samt flæskekød æltes grundigt sammen med det skårne spæk samt alle krydderierne og det flydende træeddike.
Når dette er sket, hakkes det hele gennem 3 mm. skive på wolfen, knivene må skære godt.
Derefter kommes massen i hurtighakkeren, hvor det kører 1 til 2 omgange.
Farsen æltes grundigt, og derefter stoppes den i brede krogtarme eller smalle skæver.
Såfremt de har smalle kunsttarme, kan disse også anvendes.
Pølserne hænges nu til tørring i 4 –6 dage hvorefter de røges i kold røg.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 12855 gange, og udskrevet 143 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider