fersk flæskekød, gerne lidt fedt3 kg. fersk flæskekød, gerne lidt fedt
2
kg.
spæk, skåret som til spegepølser2 kg. spæk, skåret som til spegepølser
150
g.
salt150 g. salt
10
g.
sukker10 g. sukker
5
g.
salpeter5 g. salpeter
5
g.
peber5 g. peber
3
g.
paprika3 g. paprika
3
g.
kardemomme3 g. kardemomme
50
g.
sirup50 g. sirup
10
g.
rom eller træeddike (lynrøg)10 g. rom eller træeddike (lynrøg)
Opskrift:
Kødet hakkes gennem 3 mm. skiven på wolfen.
Derefter æltes spæk, salt og krydderier i, og igen gennem 3 mm. skiven.
Æltes derefter godt og stoppes nu i brede krogtarme eller smalle kunsttarme og fraves ganske let i tarmfarve.
Tørres ca. 4-6 dage og røges derefter i kold røg, til de er pænt lysegule ca 4-6 dage.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(4 stemmer)
Opskriften er vist 16331 gange, og udskrevet 223 gange.
Kommentarer
- 2017-12-25 13:40:06 Salpeter (E251) er der i mange færdigkøbte produkter. Brugt i de anbefalte lovlige (små) mængder er det næppe særlig sundhedsfarligt. Når man laver pølser bruger man - for at undgå udvikling af farlige bakterie - ofte enten Pragsalt numme 1 eller 2. 1-neren inneholder nitrit (E250) - 2-eren Nitrat (E251)
- 2009-11-06 17:50:02 Hvorfor skrives der salpeter. Det er kræft fremkaldende og kan ikke købed mere
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider