Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Thepølser

Thepølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
3 kg.fersk flæskekød, gerne lidt fedt
 
2 kg.spæk, skåret som til spegepølser
 
150 g.salt
10 g.sukker
5 g.salpeter
5 g.peber
3 g.paprika
3 g.kardemomme
50 g.sirup
10 g.rom eller træeddike (lynrøg)
 
Opskrift:
Kødet hakkes gennem 3 mm. skiven på wolfen. Derefter æltes spæk, salt og krydderier i, og igen gennem 3 mm. skiven. Æltes derefter godt og stoppes nu i brede krogtarme eller smalle kunsttarme og fraves ganske let i tarmfarve. Tørres ca. 4-6 dage og røges derefter i kold røg, til de er pænt lysegule ca 4-6 dage.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15412 gange,
og udskrevet 214 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-12-25 13:40:06
Salpeter (E251) er der i mange færdigkøbte produkter. Brugt i de anbefalte lovlige (små) mængder er det næppe særlig sundhedsfarligt. Når man laver pølser bruger man - for at undgå udvikling af farlige bakterie - ofte enten Pragsalt numme 1 eller 2. 1-neren inneholder nitrit (E250) - 2-eren Nitrat (E251)

  -  2009-11-06 17:50:02
Hvorfor skrives der salpeter. Det er kræft fremkaldende og kan ikke købed mere