Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flæskepølser kaldet røget medister

Flæskepølser kaldet røget medister, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.fersk kalvekød
 
3 kg.fersk flæskekød, lyst og lidt fedt
 
3 kg.skåret, fast spæk som til spegepølse
 
240 g.salt
8 g.salpeter
16 g.sukker
8 g.peber
4 g.paprika
4 g.kardemomme
50 g.sirup
15 g.træeddike eller 120 g. løg hakket med kalvekød (27. g. løgpulver)
 


Opskrift:

Kalvekødet hakkes efter lidt af saltet er blandet i det, gennem 2 mm skiven på wolfen. Derefter æltes flæskekød, spæk og samtlige krydderier godt sammen med kalvekødet, og når dette er sket, hakkes det hele gennem 8 mm skiven på wolfen, og derefter æltes massen igen grundigt igennem.

Nu sprøjtes farsen i krogtarme, svinetarme eller smalle skæver, hvorefter pølserne et øjeblik dyppes i en svag opløsning af tarmfarve. Dette er dog ikke absolut nødvendigt, men kuløren bliver noget pænere ved dette.

Pølserne hænges nu til fortørring i 4-6 dage, så at fugtigheden kan trænge ud af pølsemassen.

Derefter røges pølserne i kold røg i 4-6 dage.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 19897 gange,
og udskrevet 257 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Klaus  -  2015-10-30 13:35:27
wolfen - udtrykket bruges i Tyskland. Afledning fra Fleischwolf = kødhakker.


  -  2014-08-02 14:10:18
kold røg i 6 dage? Så skal man da godt nok være glad for røgsmagen. Bacon får 1½ dag (3 x 12 timer)


francie sørensen  -  2009-09-11 19:37:27
hvor køber I salpeter? Hvad bruges ellers? Hvad betyder wolfen? Hvad er krogtarme eller skæver og hvor køber man det?


Hanne  -  2007-02-07 14:29:43
Endnu en opskrift kun for slagtere!!!!