Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Flæskepølser kaldet røget medister

Flæskepølser kaldet røget medister, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
2 kg.fersk kalvekød
 
3 kg.fersk flæskekød, lyst og lidt fedt
 
3 kg.skåret, fast spæk som til spegepølse
 
240 g.salt
8 g.salpeter
16 g.sukker
8 g.peber
4 g.paprika
4 g.kardemomme
50 g.sirup
15 g.træeddike eller 120 g. løg hakket med kalvekød (27. g. løgpulver)
 
Opskrift:
Kalvekødet hakkes efter lidt af saltet er blandet i det, gennem 2 mm skiven på wolfen. Derefter æltes flæskekød, spæk og samtlige krydderier godt sammen med kalvekødet, og når dette er sket, hakkes det hele gennem 8 mm skiven på wolfen, og derefter æltes massen igen grundigt igennem.

Nu sprøjtes farsen i krogtarme, svinetarme eller smalle skæver, hvorefter pølserne et øjeblik dyppes i en svag opløsning af tarmfarve. Dette er dog ikke absolut nødvendigt, men kuløren bliver noget pænere ved dette.

Pølserne hænges nu til fortørring i 4-6 dage, så at fugtigheden kan trænge ud af pølsemassen.

Derefter røges pølserne i kold røg i 4-6 dage.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 21225 gange,
og udskrevet 281 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2020-05-23 18:26:06
Saltpeter ☠️☠️☠️Burde fjerne denne opskrift , eller rette den til

Klaus  -  2015-10-30 13:35:27
wolfen - udtrykket bruges i Tyskland. Afledning fra Fleischwolf = kødhakker.

  -  2014-08-02 14:10:18
kold røg i 6 dage? Så skal man da godt nok være glad for røgsmagen. Bacon får 1½ dag (3 x 12 timer)

francie sørensen  -  2009-09-11 19:37:27
hvor køber I salpeter? Hvad bruges ellers? Hvad betyder wolfen? Hvad er krogtarme eller skæver og hvor køber man det?

Hanne  -  2007-02-07 14:29:43
Endnu en opskrift kun for slagtere!!!!