|
Ugens Opskrifter Uge 10 2015
Hovedret:
Baconbøf i tomat/fløde
Anderledes og fordansket sheperds pie
Anitas farsspyd
Kødtærte de lux
Fedtfattig:
Amagergryde
Se mange flere opskrifter med hakket oksekød her:
Dessert
Hurtig hindbærtærte
Bradepandekage
Engelsk tekage
Grød og vælling: Risengrød
Tema: Stenbider
Mens vi venter på foråret hiver vi lige dette tema frem igen, da stenbidderen stadig er aktuel, og rabarberbe lader vente på sig.
Ligesom viben er et forårstegn for landmanden, er stenbideren det for fiskeren.
Fisken søger i det tidlige forår ind på lavt vand for at gyde, og når de første stenbidere fanges i net- og bundgarn, er det et forårstegn for kystfiskerne.
Hunnen kaldes også "kulso" eller "kvabso", og den fanges for æggenes skyld - disse forarbejdes til dansk "kaviar". De voksne fisk sælges fersk og røget.
Stenbiderrogn
Røget stenbider
Fersk stenbider
|