Ugens Opskrifter
Uge 10 2014

Hovedret:
Baconbøf i tomat/fløde

Anderledes og fordansket sheperds pie

Anitas farsspyd

Kødtærte de lux

Fedtfattig:
Amagergryde

Se mange flere opskrifter med hakket oksekød her:

Dessert
Danske pandekager (Tykke)

Bradepandekage
Bedstefar med skæg

Grød og vælling:
Bollemælk

Tema: Stenbider
Mens vi venter på foråret hiver vi lige dette tema frem igen, da stenbidderen stadig er aktuel, og rabarberbe lader vente på sig.
Ligesom viben er et forårstegn for landmanden, er stenbideren det for fiskeren.
Fisken søger i det tidlige forår ind på lavt vand for at gyde, og når de første stenbidere fanges i net- og bundgarn, er det et forårstegn for kystfiskerne.
Hunnen kaldes også "kulso" eller "kvabso", og den fanges for æggenes skyld - disse forarbejdes til dansk "kaviar". De voksne fisk sælges fersk og røget. Stenbiderrogn
Røget stenbider
Fersk stenbider