Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Skipperlabskovs 01

Antal:
Pers. 5 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Skært oksekødIndsendt :

Skipperlabskovs 01 4 Skipperlabskovs 01 1 Skipperlabskovs 01 2 Skipperlabskovs 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
8 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 laurbærblade
10 hele Peberkorn, sorte
4 stk. Allehånde, hel
300 gram Skinke. røget. kogt
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
    1 bundt purløg vejer ca. 100 gram


Opskrift:

Skær kødet i små tern, skær løget i skiver og kartoflerne i store tern. Kom løg, kartofler og kød lagvis med krydderier i en gryde. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme under låg, til kartoflerne er møre.

Tilsæt skinken, skåret i tern og kog yderligere 10 minutter.

Smag til med salt, og server med et godt drys klippet purløg, rugbrød og syltede rødbeder/agurker.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.

Allehånde kan undværes.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (49 stemmer)

Opskriften er vist 203302 gange,
og udskrevet 7842 gange.


Energi:
KJ total 15837 (3770 kcal)
KJ pr. Pers. 3167 (754 kcal)
Vægt ialt 4200 gram
Vægt pr. Pers. 840 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 377 KJ (89 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2016-04-15 11:58:25
jeg giver Jens R ret.

Theresa  -  2016-03-10 12:55:11
Man kan også bruge hestekød. Det smager dejligt

kurt hansen  -  2016-02-20 19:20:41
Istedet for bouillion så bruger jeg mælk og øl havlt af hvee. Det smager bare hælt vilt got og min kone er vil med det

eik  -  2014-09-01 17:04:39
Frk. Pedersen har ret. Bruger 10 lauerbærblade, 20/30 pebberkorn og 200 gram af slagterens hjemmelavede cocktailpølser. Super nem ret der kan serveres for gæster. 10 herfra

Frk Pedersen  -  2014-01-04 12:35:44
Ændringer på opskrifter....kunne være inspiration til at prøve noget nyt.....

Jens R.  -  2013-05-06 12:04:27
Jeg har lagt mærke til, at i stort set, ALLE opskrifter herinde, skal folk lige komme med DERES variant på en given opskrift, og så er det jeg tænker; hvorfor pokker lave om på en opskrift?! Hvis man mener man har en der er bedre, hvorfor så overhovedet komme herind og søge på selvsamme opskrift, og derefter lave den om - det giver jo ingen mening!?

  -  2013-03-12 14:49:53
Tip 1: kog først kødet ved at hælde koldt vand på så det dækker kødet. Når det har skummet så smid vandet ud og start forfra - som i opskrift! tip 2:Byg et låg af laurbærblade!

Ann  -  2013-02-01 17:28:11
I følge frk Jensen, så hører skipperlabskovsen til under kapitlet: anvendelse af kødrester. Hver gang jeg laver en skudefuld gammeldags okse/hønsekødssuppe, så er der altid oksebryst og høns til fryseren. Så er det bare at koge nogle melede kartofler, huske at tage oksen ud af fryseren, skære den i tern og blande den med de kogte kartoffeltern, koge det ind med en rest suppe som også er gemt i fryseren, laurbær, peberkorn,og hvis man nu lige har lidt bacon eller skinkerester i køleskabet, så er den hjemme. På den måde får man fuld valuta for den store grydefuld hjemmelavet suppe . Senere er der jo kød til Høns i asparges !

tommy  -  2012-10-05 18:12:09
den er efter min forskningsresultat nordtysk

  -  2011-09-06 20:27:27
kan også (billiger) med bovblade

  -  2011-05-19 14:12:38
Brug kalvekød det er meget bedre

Belise  -  2011-02-11 13:04:54
Kan udemærket laves som vegetar - undlad kød og okseboullion - brug istedet Hälsans Kök Grytebitar (kan købes i helsekost + Irma) og brug en grøntsagsboullion

René  -  2008-11-15 00:36:32
Kog først oksekødet med løg og krydderier i en time, og tilsæt derefter kartoflerne i tern eller skiver så skulle både retten nå at blive færdig på samme tid - ca.2,5 time. Altså kødet er mørt og kartoflerne har jævnet retten. Et par bagekartofler er en god hjælp til at jævne retten.

LeneB2  -  2008-01-21 16:00:41
Prøv at lave den med lammekød i stdet og uden allehånde. Uhmm. Husk at bruge melede kartofler (bagekartofler eller kartofler til mos)

Per  -  2007-10-29 20:23:44
Oksebov skal have lang kogetid for at blive mørt, gerne et par timer hvis kartoflerne tillader det og ikke koger ud så hurtigt, det er kartoflerne som skal jævne labskovsen til noget lignende grød.

Boye  -  0000-00-00 00:00:00
Har lavt denne opskrift , bare med skinkekød i stedet for okse . det blir også godt , og skal ikke koge så længe