Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret)

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret) 4 Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret) 1 Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret) 2 Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.kylling
300 g.hvide asparges
 
 Sauce:
50 g.Smør
3 spsk.Hvedemel
2.5 dl.Kogevand
2.5 dl.Piskefløde
 
20 Tarteletter Luxus
 


Opskrift:

Du tager en stor gryde og kommer ca 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket).tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.


Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.

Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargsen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.

Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.

Sauce:
Smørret smeltes og melet tilsættes under omrøring. Kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond) hældes i lidt efter lidt under konstant omrøring og dernæst piskefløden. Saucen koges igennem.

Kødet og aspargesene tilsættes smages til med salt og peber.

Tarteletterne lunes og fyldet kommes i. serveres straks.



Tips:

Laver du denne opskrift som andendagsret kan du med fordel koge både kylling og asparges dagen før. Se opskrift på Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 520 gange,
og udskrevet 15 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu