EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Gammeldags Tomatsuppe

Antal:
Pers.
Ret : Suppe

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : cjp

Indsendt : 2009-09-13

Overfør ingredinserne for Gammeldags Tomatsuppe til mealChaser indkøbsliste
Gammeldags Tomatsuppe 4 Gammeldags Tomatsuppe 1 Gammeldags Tomatsuppe 2 Gammeldags Tomatsuppe 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1000 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Grøntsagsbouillon * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
    Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Suppehorn Suppehorn er små buede stykker makaroni.

1 dl. suppehorn vejer ca. 55 gram.

1 dl. suppehorn giver ca. 2 dl. kogte og en vægt på 125 gram
Kødboller. dybfrost
   
Forklaring:

skær tomaterne i både, pil løgne og del dem i 8 stykker. hæl det hele i en stor gryde med vand og boullion, hvidløgene. lad den koge i ca 3-4 timer.

Blent den med en stavblenter og hæl kødbollerne i. kog de små makoronier og hæld dem i. smag til med salt og servere.

Tilbehør: flûets



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 4117 (980 kcal)
KJ pr. Pers. 514 (122 kcal)
Vægt ialt 6016 gram
Vægt pr. Pers. 752 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 68 KJ (16 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 3.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.7 (29 stemmer)

Opskriften er vist 80486 gange,
og udskrevet 2201 gange.

Per  -  2009-10-09 21:20:22
Vi kogte suppen helt uden låg, og det var ok, hvis den bliver for tyk kan der tilsættes vand

cjp  -  2009-11-04 13:42:01
Hej Per det kan man også godt, men lægger man låg på og skruer ned, spare man i strøm.. tror nok jeg tænker lidt over hvormeget strøm jeg bruger..

Henriette Og Samuel   -  2010-07-29 19:10:56
Ret nem og lækker suppe. Vi synes at tomatskrællen er træls, så næste gang piller vi den nok af, eller bruger flåede tomater. Kom også lidt peberfrugt i, hvilket var ret lækkert.

Mikkel  -  2010-09-11 12:00:38
lækker og nem suppe vil dog spare lidt på løgene næste gang da de giver lidt for meget smag

MW  -  2010-09-11 12:02:08
tilsæt basilikum helst frisk det giver lige suppen et extra pift smager kanon

Rikke  -  2010-09-17 22:54:41
Havde nok forventet en hel anden smag af tomat. Synes 1 Bouillion terning er for lidt (lavede en portion til 4 pers.) Jeg puttede 3 i og det var stadig ikke nok.. Suppen er meget sød synes jeg, der mangler noget krydderi i den.

  -  2010-09-25 23:39:07
Øhh, kan det passe at suppen skal koge i 3 - 4 timer?????

  -  2011-01-20 12:23:01
Det er nok en god ide at sigte suppen, selv tilsætter jeg fløde så den bliver mere cremet og på toppen pebberodssalat og brasilikum, men hvor er der mange varitoner på tomatsupper.

MPW  -  2012-01-08 13:29:09
Mangler man lidt krydret smag, kan man evt. lige tilsætte en rød chili, som man lige hakker. Husk dog at fjerne kernerne. Så får den et lille bid, men er på ingen måde stærk (jeg er selv ret sart med stærk mad).

H.M.A  -  2013-04-23 09:44:25
hvorfor bruger i ikke en god hjemmekogt Hønsekød suppe i stedet for boullion terninger kogetiden er jo også 3-4 timer her og det giver da en bedre smag og Hønsekødet kan jo bruges til andet bagefter