Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Andesteg i stegepose (Mortensaften)

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder

And helHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Andesteg i stegepose (Mortensaften) 4 Andesteg i stegepose (Mortensaften) 1 Andesteg i stegepose (Mortensaften) 2 Andesteg i stegepose (Mortensaften) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
    1 sveske ca. 10 gram


Opskrift:

Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.

Læg anden på bradepandens rist med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud, dæk den med et klæde. Lad den trække 20 minutter før den parteres.

Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (18 stemmer)

Opskriften er vist 101840 gange,
og udskrevet 3723 gange.


Energi:
KJ total 18659 (4442 kcal)
KJ pr. Pers. 4664 (1110 kcal)
Vægt ialt 3600 gram
Vægt pr. Pers. 900 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 518 KJ (123 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Jane  -  2015-12-22 16:18:30
Jeg steger den også dagen før og bruger vingerne og kråsen til fong, sammen med, porrer gulerødder og løg, det giver en fantastisk sovs. Jeg parterer den og griller den ca 20 min, dagen efter og den er aldrig tør, posen bevarer saften i kødet og det er rigtig lækkert.

Jess  -  2011-11-03 14:12:40
Jeg laver den ofte dagen før eller om formiddagen og parterer den når den er kold. Så lægger jeg stykkerne i en bradepande med skindsiden op og griller den for høj varme til skindet er sprødt og anden er varm, ca. 15 - 20 minutter. På den måde får man også tid til at køle skyen ned, så fedtet stivner på toppen så man nemt kan tage det fra man synes, så sovsen ikke bliver for fed.

Conny  -  2010-11-09 13:51:05
nej, jeg synes ikke det bliver sprød skind med en stegepose, men man kan grille den med høj temperatur i kortere tid, og så bliver den perfekt. Skyen i stegeposen er meget koncenteret og rigtig god.

dorthe  -  2010-11-01 15:41:37
bliver den sprød i en pose

the food lover   -  2010-04-03 14:43:42
det kommer til at smage godt

[email protected]  -  2008-12-23 12:39:06
Kan man ikke langtidsstege i stegepose?

Mona  -  2008-11-11 16:05:13
Brug aldrig færdigkøbt bouillon, det smager aldeles afskyeligt. Brug i stedet skyen fra anden, som i det her tilfælde er samlet i stegeposen. Og supp. med afkog/suppe fra vinger, kråse, hals og hjerte.

tam  -  2008-11-04 12:20:16
Den bliver meget fin saftig og mør