Andesteg i stegepose

Andesteg i stegepose, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Per K.

Indsendt :      Red:

Andesteg i stegepose, billede 4 Andesteg i stegepose, billede 1 Andesteg i stegepose, billede 2 Andesteg i stegepose, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel Vi beregner en and til 3.000 g.

2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   
Opskrift:
Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.

Læg anden på bradepandens i en bradepande med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud og lad den trække 20 minutter før den parteres.

Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon.


karakterer:
Opskriften er vist 332210 gange,
og udskrevet 6404 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19199 (4571 kcal)
KJ pr. Pers. 4799 (1142 kcal)
Vægt ialt 3850 gram
Vægt pr. Pers. 962 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 498 KJ (118 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 4.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lindholm  -  2022-12-29 14:40:36
Vi har brugt denne opskrift i mange år og den giver en perfekt and hver gang ;0)

Kaj Pedersen  -  2022-11-10 15:18:24
Tak for tips

Benny kokholm   -  2021-10-27 20:17:39
Jeg placerer altid stegeposen ovenpå et "omvendt" ildfast fad, så skyen kan "løbe fra", derved undgår jeg at kødet står og "koger" i egen saft 👨‍🍳😎

Rigmor  -  2020-12-22 20:38:37
Jeg skal stege and i stegebos i morgen, spændt, ikke prøvet før. Jeg undrer mig over, at jeg ikke kan se nogen svar på spørgsmålene ! Bruger for øvrigt næsten altid opskrifter fra Alletiders kogebog 😀

Per  -  2020-04-25 00:22:43
Farven på anden snyder lidt, den tager ikke så meget farve, så når den ser færdig er den rigelig mør, men ikke tør, dejlig opskrift.

Hilda  -  2019-12-02 15:30:46
Skal anden ikke i ovnen efter stegeposen er taget af,, så anden kan blive sprød. Måske 1/2 time, eller hvordan?

Lis  -  2018-11-02 09:53:17
Bliver anden sprød - når den er i en stegepose. Fortsat god dag

Line  -  2014-11-28 12:15:51
Giv den gerne længere tid ved lavere temperatur - Så bliver den mere saftig og mør. F.eks 4-5 timer ved 140 grader

Helle  -  2013-12-24 19:57:38
And 3600 g 3 timer 160 grader mør og saftig , saft til sauce perfekt, lige klar til at jævne samt 3 spiseske fulde ribs gele smag til med salt. Glæde Jul til alle

Christina  -  2011-12-24 10:45:11
Vi steger anden ved 140-150 grader (alm. ovn) og så i 1 time per kilo - fx en and på 3 kilo får ca 3 timer - plejer at blive godt

mille  -  2010-11-21 23:24:01
jeg skal lave det imorgen, men er det virkelig nok kun med 2, 2,5 timer.

jhs  -  2010-11-06 13:24:04
Det er lige det jeg er i gang med. Til i morgen. da klipper jeg anden i passende stykker og bruner dem i ovnen. det er bare godt.