Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Andesteg i stegepose

Andesteg i stegepose, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : And - Ænder - And hel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Per K.

Indsendt :


Andesteg i stegepose, billede 4 Andesteg i stegepose, billede 1 Andesteg i stegepose, billede 2 Andesteg i stegepose, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   


Opskrift:

Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.

Læg anden på bradepandens rist med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud, dæk den med et klæde. Lad den trække 20 minutter før den parteres.

Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (44 stemmer)

Opskriften er vist 244358 gange,
og udskrevet 5836 gange.


Energi:
KJ total 18659 (4442 kcal)
KJ pr. Pers. 4664 (1110 kcal)
Vægt ialt 3600 gram
Vægt pr. Pers. 900 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 518 KJ (123 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lis  -  2018-11-02 09:53:17
Bliver anden sprød - når den er i en stegepose. Fortsat god dag


knud  -  2016-11-02 15:49:55
Hvis der skal klippes hul i posen så dampen kan komme ud - hvorfor skriver i det så ikke - dårlig opskrift


Line  -  2014-11-28 12:15:51
Giv den gerne længere tid ved lavere temperatur - Så bliver den mere saftig og mør. F.eks 4-5 timer ved 140 grader


Helle  -  2013-12-24 19:57:38
And 3600 g 3 timer 160 grader mør og saftig , saft til sauce perfekt, lige klar til at jævne samt 3 spiseske fulde ribs gele smag til med salt. Glæde Jul til alle


Christina  -  2011-12-24 10:45:11
Vi steger anden ved 140-150 grader (alm. ovn) og så i 1 time per kilo - fx en and på 3 kilo får ca 3 timer - plejer at blive godt


ib  -  2011-12-22 13:15:00
den er god ;) tror jeg, har ikke spist den endnu :D


mille  -  2010-11-21 23:24:01
jeg skal lave det imorgen, men er det virkelig nok kun med 2, 2,5 timer.


jhs  -  2010-11-06 13:24:04
Det er lige det jeg er i gang med. Til i morgen. da klipper jeg anden i passende stykker og bruner dem i ovnen. det er bare godt.


maria  -  2007-01-18 13:07:41
- rigtig god ret, man kommer rigtig i julestemning. husk at tage posen af ;)