Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Andesteg i stegepose

Andesteg i stegepose, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Per K.

Indsendt :


Andesteg i stegepose, billede 4 Andesteg i stegepose, billede 1 Andesteg i stegepose, billede 2 Andesteg i stegepose, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   


Opskrift:

Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.

Læg anden på bradepandens i en bradepande med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud og lad den trække 20 minutter før den parteres.

Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (45 stemmer)

Opskriften er vist 268159 gange,
og udskrevet 6007 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2020-04-25 00:22:43
Farven på anden snyder lidt, den tager ikke så meget farve, så når den ser færdig er den rigelig mør, men ikke tør, dejlig opskrift.


Hilda  -  2019-12-02 15:30:46
Skal anden ikke i ovnen efter stegeposen er taget af,, så anden kan blive sprød. Måske 1/2 time, eller hvordan?


Lis  -  2018-11-02 09:53:17
Bliver anden sprød - når den er i en stegepose. Fortsat god dag


Line  -  2014-11-28 12:15:51
Giv den gerne længere tid ved lavere temperatur - Så bliver den mere saftig og mør. F.eks 4-5 timer ved 140 grader


Helle  -  2013-12-24 19:57:38
And 3600 g 3 timer 160 grader mør og saftig , saft til sauce perfekt, lige klar til at jævne samt 3 spiseske fulde ribs gele smag til med salt. Glæde Jul til alle


Christina  -  2011-12-24 10:45:11
Vi steger anden ved 140-150 grader (alm. ovn) og så i 1 time per kilo - fx en and på 3 kilo får ca 3 timer - plejer at blive godt


mille  -  2010-11-21 23:24:01
jeg skal lave det imorgen, men er det virkelig nok kun med 2, 2,5 timer.


jhs  -  2010-11-06 13:24:04
Det er lige det jeg er i gang med. Til i morgen. da klipper jeg anden i passende stykker og bruner dem i ovnen. det er bare godt.