EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Farmors Jødekager

Antal:
stk.
Ret : Småkager

Ingrediens : Mel

Højtid: Jul

Indsendt af : mille

Indsendt : 2005-01-29

Farmors Jødekager 4 Farmors Jødekager 1 Farmors Jødekager 2 Farmors Jødekager 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Citronessens
   
  Pensling
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Pynt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
4 spsk. Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
    1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Mørdej:
mel bagepulver og vanila sigtes sammen et par gange. Kold smør hakkes i. Æg sukker og citronessens røres til ægggesnaps hvormed melet samles.

Dejen stikkes ud i runde takkede kager der stilles på smurte plader og pensles med sammenpisket æg. Sukker og kanel blandes og drysses på. Lidt finthakkede mandler kan lægges midt på hver kage.

Pladerne sættes i forvamet ovn.

Bagetid:
ca. 8 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Dejen kan evt. stilles et koldt sted, inden den rulles ud. da dejen kan være lidt svær at arbejde med ellers.

Smutning af mandler:
Mandlerne puttes i kogende vand og koger med et øjeblik. De hældes nu i en sigte og skyldes med koldt vand.
Smut mandlerne.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12720 (3028 kcal)
KJ pr. stk. 94 (22 kcal)
Vægt ialt 755 gram
Vægt pr. stk. 5 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1684 KJ (401 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 21.2 gram
Kulhydrat 47.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.5 (151 stemmer)

Opskriften er vist 237911 gange,
og udskrevet 13716 gange.

NU  -  2013-11-11 01:35:34
Mumme mums

FritteEC  -  2012-12-05 21:54:48
Mums! De er fantastiske. Man kan sagtens undlade citron og mandler.

  -  2012-12-05 17:37:08
Jeg brugte også citronsaft i stedet for essens. Virkelig lækre kager!!!

K  -  2011-12-23 14:15:22
Brilliante! Vi elsker dem her på kollegiet!

***  -  2011-12-18 18:56:34
Årrrh hvor er de gode, mums!

tufvesson96  -  2011-12-04 21:41:55
hvor lang tid tager det ca. at lave? (100stk)

  -  2011-11-28 18:54:39
De smager SÅ godt! Brugte 1 tsk citronsaft i stedet for sitronessens og det fungerer fint! Dejen er dog bedst at rulle ud når den er helt koldt :o)

Andy  -  2011-06-19 19:31:45
De smager himmelsk

Alex Meek  -  2011-03-12 19:05:37
Er der rigtige mængder med æg i obskriften? Safner citronessens...

  -  2010-11-15 18:17:50
Godt i kan li min farmors jødekager - Jeg har dog aldrig selv bagt dem, men kun nydt godt af min farmors evner i et køkken:-) De bliver bedst hvis man ruller dejen tyndt ud - Så de ikke bliver for høje og bløde.

Kath  -  2009-12-20 15:31:43
Rigtige gode kager. Fik dog kun 60 stk (ud af 135) :-)

Maiken  -  2009-12-10 13:08:23
Virkelig lækker opskrift - nem at håndtere. Rullede et par pølser og lagde dem i fryseren 15 min. skar herefter fine kager og dekorerede dem med pynt og sukker... Mums familien elsker dem...;o) Tak for en vidunderlig opskrift...

Nina Catalan  -  2009-12-09 19:45:42
Hej Farmor. Kunne ikke lide jødekager - det kan jeg så absolut nu, uhm.

  -  2009-12-09 11:38:19
altså jeg får ikke i nærheden af 135 stk. Det er nogle skønne kager, men dejen er meget våd og svær at arbejde med

Tine  -  2009-12-01 17:26:36
Hvordan kan der blive 135 ud af denne portion? Synes slet ikke jeg har så mange.. Og det er ikke fordi de er overdrevet store..

  -  2009-11-23 16:25:11
Vi brugte ikke det der citron noget fordi at vi ikke vidste hvad det var. (:

Diana  -  2008-12-18 18:22:13
til dem som ikke kan se hvor mange kager der blir ud af det, står det i toppen og man kan selv redigere i hvor mange man vil lave og mængden i opskriften ændre sig derefter :P

mig  -  2008-12-18 17:45:10
de er super duper.............gode.................

Emil  -  2008-12-15 16:55:07
Gode kager ,men mandler kan godt undværes.

mille  -  2008-12-12 19:03:58
Nej de skal ikke være et koldt sted først ;) man får 135 stk. :)

pia  -  2008-12-07 21:44:12
ja så kan vi sige at det er jul neå vi kan lugte dåften af kager i køkknet.

leth  -  2008-12-07 17:19:02
hmmm jeg gætter på 135 stykker

Mette  -  2008-12-03 20:35:19
Kan man putte dejen i køleskabet til næste dag??? Eller skal de bages samme dag dejen laves??

Jørgen fra vejle  -  2008-12-03 13:49:53
Den er rigtig god. Den er en god idé. Mederick har en lille hoved.

Trine  -  2008-10-02 14:50:36
Hvor mange får man udfra en potion...???

Vivi  -  2007-12-20 15:31:14
God opskrift - god at arbejde med tak uden citron - det er JUL

Ida og Charlotte  -  2007-12-18 17:51:38
Hej farmor. Virkelig en god opskrift. Vi hyggede os rigtig meget. Men drop citronen. der er jo jul. Og det skal jo smage af kanel for pokker. :) Glædelig jul famse.

futtemor  -  2007-12-07 16:58:59
super gode kager.... og det syntes hele fam også... lavede en rulle og smed i fryseren i 20 min og skar dem så i 60 stk....

Per ox  -  2007-12-07 13:07:59
Uhm de smager jo af sol og sommer

canada  -  2007-12-05 19:20:08
hvor tynd skal dejen vaere inden man "former" dem?????

uuuuh???  -  2007-11-18 15:48:43
skal de være et koldt sted inden man bager dem?

Louise  -  2007-11-13 10:35:15
Olie og rørsukker er ikke sundere end alm sukker og smør?!

bidse  -  2007-10-14 13:50:20
prøv at byt smør ud med olie og sukker ud med rørsukker, så selv folk på diæt kan smage disse kager...

marc  -  2007-08-15 20:16:26
de smager fantastisk. dem der ikke har smakt dem er gået glip af noget!!!

Marie 14 år  -  2006-12-13 14:12:59
virkelig god opskrift. Jeg vil også gerne vide hvor mange man for ud af en potion?

Mia  -  2006-12-02 15:59:46
Hvor mange kommer der ud af den portion?

Ida og my  -  0000-00-00 00:00:00
den smager rigtig lækker :D

Hannan <'3  -  0000-00-00 00:00:00
Skide gode kager . min kæreste elskede dem :)

louise  -  0000-00-00 00:00:00
fo at gøre det lidt sjovere, kan man, hvis man har nogle forme, stikke kagerne ud til små kagemænd og -koner.. det gjorde jeg, og de smagte jo ligeså godt:o)

Kamila Vester  -  0000-00-00 00:00:00
Gode kager, spcielt hvis de fpr lov til at være lidt lyse i det.

JS  -  0000-00-00 00:00:00
Smager fantastisk. Hvis kagerne laves af børn kan dejen med fordel rulles til en pølse og skæres i tynde skiver.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte citronsaft 1 tsk.

mona  -  0000-00-00 00:00:00
kan varmt anbefales

Rikke Holm 12år  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon kager...