Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jødekager (ca. 90 stk.)

Jødekager (ca. 90 stk.), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 90 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Jødekager (ca. 90 stk.), billede 4 Jødekager (ca. 90 stk.), billede 1 Jødekager (ca. 90 stk.), billede 2 Jødekager (ca. 90 stk.), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Hjortetaksalt
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   


Opskrift:

Mel og hjortetaksalt blandes.
Fedtstoffet smuldres heri. Sukker blandes i. Dejen æltes sammen med ægget.

Hviler koldt i et par timer.

Udrulles tyndt 1-2 mm, udstikkes ca. 6 cm. i diameter, pensles med sammenpisket æg, drysses med kanelsukker og hakkede mandler på midten.

Bagetid: ca. 5 min ved 200 grader C alm. ovn.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (157 stemmer)

Opskriften er vist 732424 gange,
og udskrevet 24596 gange.


Energi:
KJ total 10767 (2563 kcal)
KJ pr. stk. 119 (28 kcal)
Vægt ialt 640 gram
Vægt pr. stk. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1682 KJ (400 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 21.9 gram
Kulhydrat 45.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helle falkenberg   -  2019-04-03 22:28:05
Jeg elsker og bage jøde kager dem man bager til jul mums 🍪


  -  2018-12-19 16:51:25
lav en uden hjorttaksalt


Benny Andersen  -  2018-12-07 19:18:48
God opskrift. Jeg fik 145 STK ud af opskriften:)


Karla Andreasen  -  2018-11-23 11:56:25
De er super gode!! Jeg laver dem hvert år og de bliver altid hurtig spist :D


valborg mikaelsen fra julianeh  -  2017-12-21 02:56:11
nem og diglig kager


Malene  -  2017-12-06 19:08:27
Super god opskrift, jeg kan dog ikke lade være med at tilføje 1\2 tsk muskat, ingefær og kardemomme (sådan lavede min farmor den altid ❤) når jeg gør det smager det ligesom jeg husker dem ❤ tak for den lækre opskrift og rigtig glædelig jul 🖒


heidi kryger  -  2017-11-22 16:34:28
Hvor lang tid skal den ligge i fryseren.


gitte  -  2017-02-28 17:32:17
rigtigt lækkert


Erik Andersen  -  2016-12-21 21:17:55
Jeg synes hele tiden det går galt når jeg laver den. Dejen smager godt, men mine kager er alt for smuldret.


Per  -  2015-12-21 20:57:57
Vi har netop forsøgt at skære dem, men det er fra køleskab og ikke fryser, det gik fantastisk.


Mette   -  2015-12-20 16:55:29
Jeg fatter ikke, hvad jeg gør galt 😕 Første gang havde jeg dejen i fryseren, for at kunne skære tynde skiver. Men der smuldrede dejen helt for mig. Anden gang havde jeg dejen i køleskabet 1 dag, for at rulle den ud. Men der hang dejen fast i kagerullen, og jeg kunne ikke få den af bordet 😞


Jose  -  2015-12-13 20:23:17
Smager super godt 😍 Fik 110 stk ud af det


Jane Jensen.  -  2015-11-28 15:06:23
Jødekager der smager. Fik 88 stk i alm størrelse. Kan anbefale opskriften.😊


Ruben  -  2015-11-28 14:28:35
Forstår ikke rigtigt, folk får ikke ret mange men jeg har lige bagt en portion, og jeg fik 95 ud af den portion og det er direkte efter opskriften :)


Carina  -  2015-11-25 21:42:39
De er så lækre. Fik 70 stk og de er snart væk 😍


Linda Larsen  -  2014-12-16 15:57:26
De er rigtig gode, men får dog kun ca. 45 ud af en 90 stk potion :/


Mette  -  2014-12-14 17:31:21
Supergod og nem opskrift. Også nemme at rulle ud. Gav dem ca. 8 min. I ovnen.


Camilla  -  2014-12-13 16:44:52
De smager fint, men de skal være ekstremt små hvis der skal være 90 stk. Jeg lavede dem i den størrelse de normalt har og der blev 48 stk.


Julenisserne  -  2014-12-05 17:46:30
Virkelig dårlig opskrift. Smager okay, men på ingen som jødekager. Dejen hæver og breder sig.


bjarne   -  2013-12-21 21:01:58
hvad gør hjortetaksalt i jødekager


Ida  -  2012-12-18 20:12:17
Kan man lave dejen aftenen før og lave den stå i køleskab natten over, eller skal de bages samme dag?


Småkager  -  2012-12-17 10:49:12
Mhhhh de er gode


Anonym   -  2012-12-16 13:16:26
Skal man bruge hjortesalt


RikkeBjerring  -  2012-12-07 23:09:35
Super god opskrift, dejlig nem. Og det her kommer altså fra en der normalt næsten sætter ild i køkkenet, så kan jeg kan alle.


Jeanette  -  2011-12-22 15:36:36
De er super gode, men dem der får 90 må da lave dem ekstremt tynde.


Ronni Olesen  -  2010-12-06 10:06:53
det er en god slags kager især her til jul


Maggi  -  2010-12-02 11:32:30
Hvor mange mandler bruger i?


sarah  -  2010-11-30 11:03:56
De er helt vildt gode.... prøvet dem første gang i går men var nød til at lave en gang mere... for de er væk inden jeg får set mig om ;D


maria  -  2010-11-27 12:48:10
den er så god og hurtig og lave men det smager også godt men lidt hassel nødder el. andre slags nødder


  -  2009-12-14 14:16:38
De er bare super gode har bagt dem flere gange her i dec og de går som varmt brød har lige bagt dem igen idag.. vh jannie


cilla   -  2009-12-06 11:55:50
super gode lavet dem dagen før super


agnete  -  2009-11-24 21:12:24
den dej styre for vildt vi var nød til at lave ekstra stor potion!!!


Til Sofie:  -  2009-11-21 08:42:30
Hjortetaksalt er ikke strengt nødvendigt, men det gør at jødekagerne bliver dejligt sprøde :)


Familien i Ringe  -  2009-11-06 09:05:54
De er virkelig lækre, vi bager dem med børnene det er så hyggeligt:)


Sofie  -  2009-11-03 10:40:28
skal man bruge hjortetaksalt eller kan man bruge noiget andet?


thesop  -  2008-12-05 19:43:13
mmmmmmhhhhhh vi har ikke smagt dem men de ser gode ud! :)


Olivia  -  2007-12-16 13:47:58
Mmmmh de smager rigtig godt. God opskrift.


chanel  -  2007-12-13 15:21:26
den ser god ud jeg skriver alle opskrifterne ned så prøver mig og min mor det


Mai og Lia  -  2007-12-10 17:03:46
De er SÅ GOE'! :)


mads  -  2007-11-03 13:44:24
Rul dejen ud i pølser med samme diameter som de færdige kager. Kom derefter dejen i fryseren i lidt tid og skær rullerne ud med en skarp kniv


Line  -  2007-10-28 11:48:29
de lyder gode. Dem skal jeg helt klart lave til jul :)


Lise  -  2006-12-27 17:27:54
De smager godt men man skal give dem lidt ekstra tid i ovnen ellers bliver de for bløde, men ellers er smagen super god.!


didrik  -  2006-12-23 15:28:57
De var faneme goe ´, jummi jummi


Pernille  -  2006-12-21 16:35:45
Super gode kager! Og hvis man har lidt travlt, behøver dejen ike at hvile! Den er bare nemmere at rulle ud hvis den får lov at stå lidt...


Sisse  -  2006-12-16 22:06:30
Bage tiden holder ikke, da ikke hvis de skal være bare lidt sprøde. ca 8 min skal de ha.


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Så længe dejen er kold syntes jeg ikke den er fedtet, men laver man en stor portion så skal man tage dejen ud i mindre portioner.


Mie  -  2006-12-06 12:58:01
Jeg synes dejen var meget fedtet, kan det have noget at gøre hvad for noget smør man bruger? ellers var de gode.


Mie  -  0000-00-00 00:00:00
De smager HELT vildt godt .... men et godt tip: lav dem ikke så tykke som på billedet.....


Datter og mor  -  0000-00-00 00:00:00
Mega gode. Bagte dem også sidste år =D


helle grønning  -  0000-00-00 00:00:00
nem opskrift smager dejlige


pørnil og åse  -  0000-00-00 00:00:00
totalo go !!