Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Occo buco

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Osso BucoIndsendt :

Occo buco 4 Occo buco 1 Occo buco 2 Occo buco 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 kvist Rosmarin, frisk
1 kvist Salvie frisk
   
200 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
    1 dåse vejer normalt 400 g.
  Tilbehør: 1 dåse vejer normalt 400 g.
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
    1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.


Opskrift:

Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber.
Smelt fedstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet, gerne af nogle gange.

Læg kødet tilbage i gryden. Hæld rødvin og vand ved. Kom rosmarin og salvie ved. Lad det småstege under låg til kødet let løsner sig fra benet, 2-3 timer.

Rens løgene og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca. 1/2 time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del af væden fra tomaterne.

Kog de løse ris og bland dem med sauterede ærter og svampe.
Smag saucen til.

Servering:
Server osso bucoen med risene. En god kraftig rødvin vil være fin at drikke hertil.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (43 stemmer)

Opskriften er vist 206930 gange,
og udskrevet 6606 gange.


Energi:
KJ total 19503 (4643 kcal)
KJ pr. Pers. 4875 (1160 kcal)
Vægt ialt 5001 gram
Vægt pr. Pers. 1250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 7.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


gitte  -  2013-02-24 10:59:52
kan man ikke bruge andet end rødvin?

aase p  -  2011-05-12 17:39:20
vældig god også med occo buko fra rensdyr eller mouskos okse jam jam

camilla  -  2010-09-05 16:35:11
den er jo fantastisk god jeg har prøvet den til en familie fest og alle gæsterne elskede den i skulle tage at prøve denn :D

JanRiis  -  2008-07-25 14:03:39
Man kan evt. også bruge en stegeso af ler. Så passer det hele sig selv

Christian  -  2008-04-02 22:36:36
Brug en jerngryde og stil den ind i ovenen på 180 grader i stedet for at lade den småkoge på plade/blus efter det hele er kommet i. Tager 2-3 timer (ikke mere end ved kogning på blus).

Ditte  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon lækkert ;o)