Aspargesgratin næringsberegning

se opskriften her

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
lidt Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Skinketern, kogte
200 gram Roquefort. 50+
   
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 bdt. Kørvel, frisk
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Energi:
KJ total 10947 (2606 kcal)
KJ pr. Pers. 2736 (651 kcal)
Vægt ialt 2460 gram
Vægt pr. Pers. 615 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 445 KJ (105 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)