Bankekød

Bankekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bankekød, billede 4 Bankekød, billede 1 Bankekød, billede 2 Bankekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 Laurbærblade
10 Peberkorn, sorte
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skær oksekødet i tynde skiver og bank dem let.

Bland mel med salt og peber. Vend kødskiverne i melet. Brun nogle kødskiver ad gangen i varmt fedtstof. Tag dem op af gryden Brun resten af kødet. Tag det op.

Pil løgene og hak dem. Brun løgene til de er gyldne.

Læg kød og laurbærblade i gryden. Hæld kogende vand ved og lad retten småkoge under låg, til kødet er mørt 1-1½ time. Tilsæt evt. mere væske.

Tag kødet op og hold det varmt. Sigt saucen og hæld den tilbage i gryden, farv med kulør og smag til med salt og peber.

Serveres med kartoffelmos og rødbeder, og evt. tyttebærkompot.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 337018 gange,
og udskrevet 11485 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (124 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7213 (1717 kcal)
KJ pr. Pers. 1803 (429 kcal)
Vægt ialt 1539 gram
Vægt pr. Pers. 384 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-21 11:08:44
Alt for lang stegetid, kødet bliver som sålelædder

  -   2015-02-17 15:24:28
Alletiders lækre vinter ret.

  -   2014-03-18 15:42:24
Retten fungerer fint, og kødet behøver ikke at være i fladbankede skiver, bare det koger længe nok. Jeg kogte mit kød i 2 timer. Det bliver det ikke dårligere af. Jeg kom lidt sukker ved løgene. Helt klart et plus at erstatte noget af væsken med rødvin. Jeg kom også en smule chili og en ½ spiseskefuld æbleeddike i retten. En dejlig kraftig og smagsfuld ret.

  -   2013-10-21 09:19:41
Jeg kan kun anbefale at tilsætte rødvin og en anelse chili. God opskrift

  -   2013-10-18 15:21:09
Det lyder godt og enkelt, jeg prøver forslaget med lidt rødvin, oksebouillon, og svitsede løg. Måske lidt chili??? Vurderingen kommer i morgen.

  -   2013-09-21 08:45:25
En dejlig og enkel opskrift, der var simpel at lave, men smagte dejligt.

  -   2011-11-26 15:58:20
Kanon ret.....den rigtige opskrift....ikke nogen fejl for det...:)

  -   2011-02-18 15:01:00
Kartoffelmos: Brug gerne persillerod i kartoffelmosen, det giver en god smag,der passer godt til bankekøb.

  -   2010-12-28 17:56:48
Tilsæt en kvart flaske rødvin;-)Hmmm

  -   2010-03-14 16:27:22
Jeg prøver med hjortekød, håber det bliver godt

  -   2009-10-22 11:07:49
Har tit lavet retten, og den er meget lækker. Men billederne snyder vist - har man ikke glemt at vende kødet i mel???? Når man gør det behøver man ikke jævne til sidst da melet har jævnet undervejs. Og ja, synes heller ikke man skal brune løgene.

  -   2009-08-15 20:11:53
Ren nostalgi for smagsløgene..... fantastisk, og som jeg husker min farmor lavede det :-)

  -   2009-06-02 12:24:46
det smager okay, men ser dårligt ud

  -   2005-01-01 01:01:01
en anelse sukker gør næsten al mad mere lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
Jævnes let,spædes op med fløde, og serveres med rødbeder

  -   2005-01-01 01:01:01
kan godt spædes med lidt fløde

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilbehør kartoffelmos, salat

  -   2005-01-01 01:01:01
Løgene skal ikke brunes - kun klares. En smule kulør kan evt. tilsættes til sidst