EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Drømmekagen fra Brovst 01

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-09-05

Drømmekagen fra Brovst 01 4 Drømmekagen fra Brovst 01 1 Drømmekagen fra Brovst 01 2 Drømmekagen fra Brovst 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  FYLD: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Æg og sukker piskes over kogende vandbad til en tyk masse.

Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede masse.

Mælk og fedstof koges og blandes nu forsigtigt i den piskedemasse, der hældes op i en smurt og melet bradepande.

Bages på ovnens midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.


Ingredienserne til fyldet smeltes sammen i en gryde.

Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Denne stilles nu igen i den varme ovn ved 220 grader C. alm. ovn og bages ca. 5 minutter.

Bradepande 23x33 cm

Tips:

830 - 755



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 23001 (5476 kcal)
KJ pr. Pers. 1916 (456 kcal)
Vægt ialt 1554 gram
Vægt pr. Pers. 129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1480 KJ (352 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 49.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (305 stemmer)

Opskriften er vist 418755 gange,
og udskrevet 30530 gange.

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Er det virkelig nødvendigt at blande ingredienserne så forsigtigt? Jeg plejer bare at putte alt til dejen i en skål samtidig og så røre rundt... Det er endnu ikke gået galt, og kagen smagte fint.

anne-dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
den må i ikke gå glip af

Lars "emuen" jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Den er uhyggelig god... lå i koma i en uge.. har ikke smagt noget bedre siden jeg først smagte en kokosmåne

Tine  -  0000-00-00 00:00:00
Den er virkelig god. Den norske familie jeg bor hos var vild med den!

Aimee  -  0000-00-00 00:00:00
hvor den er god

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig rigtig god kage.

  -  0000-00-00 00:00:00
kan man bruge noget andet i stedet for kokosmel

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan erstatte kokos´en med havregryn. det er ikke helt lige så godt, men hvis man vil ungå kokos er det en muligheden

Elli  -  0000-00-00 00:00:00
Slår aldrig fejl, men jeg synes den er besværlig at lave, for meget opvask bagefter.

mor  -  0000-00-00 00:00:00
tiden passer dårligt

Gurli  -  0000-00-00 00:00:00
jeg havde kagen med til et hold jeg underviser på, de var salige, det samme var jeg selv, jeg prøved på Annes måde og på den lidt mere besværlige, der er stor forskel på konsistencen, den lidt sværere er klart bedre

Jesper  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv en opskrift med olie i stedet for magarine - jesper fra Brovst

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Første kage, der nogensinde er lykkes for mig. Hvilket ikke siger så lidt!

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en virkelig skøn kage og mine gæster var ellevilde

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
den allerbedste drømmekage jeg har smagt. bager den heletiden,.

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Kanonlækker. Fik ovenikøbet ros - kan ellers ikke bage. UG med kryds og slange

hanne  -  0000-00-00 00:00:00
oprindelsen skulle være en eller anden husmoderforening i 60'erne

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Er det nødvendigt at piske æg og sukker sammen over at kogende vandbad? kan det ikke piskes sammen på "normal" vis til det bliver stift?

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Er det nødvendigt at piske æg og sukker sammen over at kogende vandbad? kan det ikke piskes sammen på "normal" vis til det bliver stift?

Sabine  -  0000-00-00 00:00:00
Den er virkelig godt! Jeg piskede dog ikke tingene over vandbad. Men kagen blev perfekt alligevel... :D Er udevkslingsstudent i Canada, og alle elsker denne her kage... Mange tak!

Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare så god.. Er blevet bedt om på jobbet at bage den igen og igen..så det er gjort igen i dag....:o)

Kathrine (:  -  0000-00-00 00:00:00
har ikke prøvet den i nu..men lyder god!

  -  0000-00-00 00:00:00
Helt fantastisk kage...

Melisssa  -  0000-00-00 00:00:00
bar den bedste drømmekage nogen sinde.

sanne  -  0000-00-00 00:00:00
smager himmelsk bedre en orgasme

jacob  -  0000-00-00 00:00:00
den kage er vikelig god EN OMER

alice  -  2007-04-16 01:04:06
vinderkage lavet af Jytte Breum fra Brovst

Kalle  -  2007-04-16 10:51:17
Hvad er en drømmekage uden lidt gammeldansk i overtrækket?

Tove  -  2007-04-16 21:11:52
Jeg savner oplysning om hvor stor bageformen er, da der ofte kan være stor forskel på bradepander.

Per  -  2007-04-17 11:39:53
Bradepandens størrelse står under tips, 25x35 cm.

Jannie  -  2007-07-31 16:59:54
Udemærket kage. Jeg sigtede dog ikke mel, og var ikke yderst forsigtig. Tog mig ca 30-45 min at lave kagen.

bagefransen  -  2007-08-11 10:13:21
lidt romme i dejen goer undervaerker, og saa er den enkel og let, et hit til amytime..

ingrid  -  2007-08-21 14:50:26
er der nogen der ved om kagen kan fryses ?

sanne  -  2007-08-22 20:56:58
prøv at komme appelsinskræl fra 2 øko appelsiner og grogt hakket mørk chokolade i dejen.. den kolde dej.. det smager kanon.....

Sus  -  2007-09-08 10:50:27
Rigtig god med dobbelt fyld

tina  -  2007-09-09 19:55:43
mmmmmm god kage min ynglings

  -  2007-12-07 11:09:22
Kagen kan godt fryses. Jeg plejer at skære den i stykker og så lægge bagepapir mellem lagene. Skal bare tø langsomt op.

Anne Sofie  -  2008-01-30 11:09:22
Lækker kage. Et hit til børn og voksne. Det tager ikke lang tid at lave den.

zarina  -  2008-03-14 22:29:24
vil bare sige at man kan bruge kokosmælk i stedet for mælk og derved spare lidt på fedtet... ca 50 g mindre. men ellers en kanon kage.

FabianB.  -  2008-04-10 14:01:37
Jeg er en lovende kok, når det gælder gode, gamle danske retter. Og denne meget kendte kage, fik mig til at lave en kagebog hvor denne opskrift medvirker! Kagen kerne, hedder den.

Ole  -  2008-04-11 16:17:51
jum jum .skide god opskrift

Dorthe  -  2008-04-21 21:43:33
Der er flere der spørger om det er nødvendig at piske over vandbad kagen bliver rigtig let og lækker hvis man gider at piske over vandbad

Fruen  -  2008-05-08 15:14:15
Jeg har prøvet at rører alle ingredienser sammen, men kagen blev ikke færdig i midten, den faldt sammen da jeg tog den ud af ovnen og kom massen på, virker mærkeligt hvad mon er gået galt?

Li en kommentar  -  2008-05-17 14:52:09
Jeg har nu prøvet først at bage kagen i ovnen i 20 minutter og uhm hvor er den god, men så slog det mig at hvorfor bage den i ovnen ? Så jeg lavede bare dejen og fylden, hældte fylden i dejen og gik så igang med skeen. Har aldrig smagt noget bedre, i burde prøve det også selvom i får lidt ondt i maven bagefter.

Chi  -  2008-05-20 15:32:24
skal der kun 50 gr. margarine i?

drømmekage elsker  -  2008-05-21 17:41:24
Jeg har nærmere et spørgsmål.... Hvor mange personer er denne kage til?

Lisbet  -  2008-05-27 18:05:19
Nu ved jeg, hvad der serveres i himlen...! Tak for opskriften

Marianne van Gool  -  2008-06-18 00:28:40
Jeg har en identisk opskrift fra de gamle AMO/GLUTEN opskrifter fra 1960´erne.Man fik dem gratis hos købmanden. Lækker,den har altid taget kegler.

sandra  -  2008-06-28 13:45:39
super lækker kage, jeg blander alle indgridienser sammen på en gang med mixern og den bliver rigtig dejlig luftig og saftig, herhjemme er det en stor hit, ved vores børn, og ja vi voksne elsker den skam også

Tina T  -  2008-06-30 15:36:55
Jeg plejer at lave den 3 dobbelt. Passer til en almindelig stor bradepande fra ovnen. Så skal den bare ha 40 min i ovnen. Problemet er bare med denne kage, at man ikke kan severe den for folk, for de forlanger den igen og igen og igen.

therese:)  -  2008-07-14 09:40:25
min mormor har lavet den, og jeg synes den er rigtig god. skal for første gang bage den idag herhjemme:)

Lotte  -  2008-07-14 15:03:10
Jøsses, en god kage!

anitave  -  2008-10-06 19:20:14
Ja, den kan med sagtens laves med grovvalsede havregryn (alm. havregryn)- istedet for kokosmel, så er den super lækker - ikke nær så sød.

sussi  -  2008-10-18 14:34:41
en meget god kage hurtig og nem at lave

  -  2008-11-22 16:48:11
dette må være verdens bedste kage uhm

luna  -  2008-11-28 15:27:45
har ikke smagt den endnu, men den ser god ud- bortset fra den er sunket enormt meget sammen i midten :/

...  -  2008-12-16 12:25:33
hvad hvis man ikke lige kan trylle et vandbad frem? s;

Inus  -  2009-02-11 11:22:23
Gi' den lidt mere end 20 minutter, jeg havde travlt så jeg "priktestede" ikke kagen før jeg fyldre glasur på. PLump sagde det, og der var et stooort hul i kagen :P

L  -  2009-03-08 14:46:43
Det med det vandbad er altså fløjtende ligegyldigt! Det enste man risikerer er bare, at æggende koagulerer. Så bare drop det.

gorm  -  2009-03-16 20:00:20
besværligt med vandbad... uhyggeligt meget opvask bagefter.. men besværet værd er der verden,s bedste kage mums...*slikeommundenikon*

michelle  -  2009-03-26 16:17:07
kagen for en rigtig lækker koncistensb hvis man laver den efter opskriften, man for en rigtig luftig kage der smager rigtig godt(;

susan og gorm..  -  2009-03-28 17:32:08
verden,s bedste kage.. nem at lave...

louise Wendelbo  -  2009-05-13 15:59:34
..jeg lavede den til min konfiramtion og alle var baare super glade for den. den kan man ikke gå klip af hehe

Diana  -  2009-06-03 13:32:39
Super god kage.. troede lidt det var "ligegyldigt" med det vandbad, men tror jeg tog fejl for den er blevet meget mere lækker lufttig denne gang.. Super god..

Lene  -  2009-07-21 07:29:07
Den er bare kanon god, kan ikke ha´den i fred for naboerne.

kitjep  -  2009-08-10 12:33:28
Hej Anne, du snyder dig selv for en oplevelse ved bare at blande det hele. Strukturen i kagen bliver helt anderledes, hvis den blandes efter ovenstående foreskrifter.

Henrik  -  2009-08-22 20:03:03
Bagte en dobbelt portion i en bradepande (normal oven størrelse bradepande).. den blev PERFEKT!! Jeg lavede den 100% efter opskriften.. tog ca. 1 time alt i alt. Super luftig og lækker bund, og lækker topping!! Anbefales!

  -  2009-09-13 10:19:09
skift eventuelt mælken ud med apelsin juice ;)

Lala xD   -  2009-10-07 13:45:11
Hej Anna!. Ja det er vigtigt ihvertfald for mig...Okay men man har jo sine egne opskrifter :) Lala xD :)

Nina  -  2009-10-16 14:47:33
Hvis man vil have den bedste kage ud af det er det død og pine nødvendigt at piske æg og sukker over vandbad det giver en helt utrolig dejlig krumme ;-) men det med at sigte mel og det i det springer jeg let hen over jeg har bagt denne kage et hav af gange og den er kun blevet lidt kedelig en gang og der undlod jeg at piske over vandbad karakter 10 fra mig

Helene  -  2009-11-02 16:57:18
Denne kage er meget svær og lave og da mig og min veninde lavede den (vi er 11 år) Gik det Helt galt! Den smagte nu meget godt, men skal laves af en pro! :)

Lotte  -  2009-11-05 21:40:58
Opskriften lyder fantastisk, og jeg vil prøve den i denne weekend. Det er fint med kommentarer bare så ærgerligt, at så mange danskere ikke har lært at stave - er det mon mobilens skyld ? Det har ganske vist ikke direkte noget med opskriften at gøre, men man orker ikke at læse alle kommentarerne. En 'sur' læser Lotte

god kage !! :)  -  2009-12-21 23:17:26
det er ikke den bedste kage jeg har smagt men den var alligevel meget god !!

Marie  -  2010-04-10 10:02:56
Jeg elsker selv denne kage, og det gør min værtsfamilie i tyskland også !

Bjørn  -  2010-04-23 13:38:41
Det er altså ikke så smart at angive en størrelse på bradepanden medmindre den kan gøres til en del af beregningen!!

sabrina  -  2010-06-03 17:22:56
super god, blander også det hele og røre, uden vandbad, kan piftes ekstra op med hasselnødder i fyldet, det er bare mumms.

Rasha  -  2010-07-22 19:57:40
Min første Drømmekage.Den bedste opskrift.Alle var vild med den,og jeg blev nød til at lave den to dage trak.Tusind tak for den god opskrift.Nemt at finde ud af og Wupti så er der kage.

Emilia  -  2010-09-07 21:24:56
Den er pisse god! Jeg gjorde bare ikke det med vandbad, men den blev sindssyg god!! Den smeltede helt på tungen :) Kan klart anbefales!

Karina  -  2010-11-22 15:41:04
Har prøet at bage den et par gangen nu, både over vandbad og som "almindeligt", det samme gør sig gældende alle gangene. Når den har bagt de 20 minutter, så er den nærmest sort ovenpå og hele kagen er stadig "flydende" lige på nær den der ene sorte millimeter ovenpå. Jeg bager MEGET og dette er den eneste kage der har slået fejl, så det burde jo ikke kunne være ovnen. Nogen der har nogen gode råd??? Har kunnet redde den ved at bage den yderligere næsten 1 hel time på små 100 grader, inden fyldet kommer på, og så give den yderligere ½ time ekstra efter fyldet er færdigt på 50 grader. :S men det er jo ikke holdbart, for det ædelægger lige gyldigt hvad noget af kagen... og den er bare SÅ god. Virkelig den bedste smag...

Karina  -  2010-11-22 15:41:35
Glemte... eventuelle råd må meget gerne sendes til [email protected]

Heidi  -  2011-02-04 10:07:46
Prøv at lave den som muffins.....f.eks til en brunch....lækkert

Tina  -  2011-03-05 08:16:57
Simpelthen den bedste opskrift på drømmekage EVER :=)

Lillemor  -  2011-04-17 23:44:24
HAVREGRYN er et no-go... Kokos foretrækkes her til hver en tid - er lidt skuffet

Christina  -  2011-07-16 16:33:27
Ret nem, og hurtig at bage. Prøv med dobbelt fyld, det er bare mums!

Celina  -  2011-07-23 19:59:08
En virkelig god nydelse , den er jo fantastisk

Jeanette  -  2011-08-27 11:13:07
Den er virkelig go. Og det kommer fra en der normalt ikke kan li den kage.

nice  -  2011-09-17 15:14:41
drømmekage er det bedste

Dennis   -  2011-12-13 16:53:59
bagetiden på 20 min var for lang tid for mig ville give den 15 til 18 min næste gang. Ellers super dejlig bund og fyldet kunne godt lave lidt ekstra af =))))))

Den i tville  -  2012-03-30 14:57:43
Hvad er forskellen på normal drømmekage og drømme kage fra Brovst? :)

Nuller  -  2012-04-13 17:57:27
Jeg er i gang med at bage den, men er lidt i tvivl om hvor varm æggemassen skal være?

  -  2012-04-21 19:38:49
Altså man behøver ikke piske øg og sukker over vandbad ;) Jeg gør det ikke og det smager som navnet Drømmekage

  -  2012-04-22 15:06:13
Super go kage!! Den blev perfekt og holdte sig lækker og frisk i flere dage.! Jeg skal klart lave den igen. Evt med lidt mindre sukker. Jeg piskede æg og sukker luftigt uden vandbad. Det blev den ikk dårlig af.

Anni Madsen  -  2012-07-23 10:04:49
Hvis man ikke er til kokos kan det erstattes af havregryn.

Cathrine  -  2012-10-15 23:08:42
Lækker kage, super hit med chokolade/kakao pulver i glasuren :)

Us  -  2012-11-03 17:27:04
Super kage, kom 2 tsk. Instant kaffe pulver i fyldet

  -  2012-11-05 10:45:20
Jeg bager kage ofte og har lavet drømmekage før. Men hold da op hvor er den flydende den her dej. Bliver ikke færdig på 20 min hos mig

Liam Borzakov  -  2012-11-07 13:35:51
Nu har jeg bagt denne fem gange - den første gang var det meget rodet, men når man har prøvet det før, er den langt lettere at bage samt opvasken bliver mindre. Hvis man vil spare lidt på fedtet kan man sagtens undlade at bruge nær så meget smør, som der står i opskriften til fyld. Udskift eventuel smør baseret på olivenolie. Jeg ved ikke, om man kan få det i Danmark, men her i England kan man få noget, der hedder "Bertolli Olive oil spread" (http://www.bertolli.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/product_image_bertolli_1kg.png) som har 330 kcal pr. 100 gram hvorimod eks. Lurpak har 720 kcal pr. 100 gram. Jeg følger ALDRIG opskriften 100 % og lige i dag løb min vægt selvfølgelig tør for batteri, så mine drømmekager er for det meste bagt lidt improviseret - hvilket de sagtens kan! Tøv ikke med at bage, hvis du mangler et æg, mangler 50 gram sukker eller ikke orker at piske æg og sukker over kogende vandbad. Jeg har nu boet i England i 2 måneder og har bagt og serveret den for folket herovre en del gange. Jeg er begyndt at tage den med i kirke om søndagen til kaffe og kage efter gudstjenesten, hvor de alle er vilde med den! Selv præsten snupper et stykke, selvom han har diabetes og er sundhedsfreak ind til knoglerne!

MIna  -  2012-11-28 13:22:21
Det lyder ret besværligt..

Arno  -  2013-01-10 16:58:45
Jeg undrer mig over alle de problemer jeg læser. Følg dog opskriften og du får den perfekte kage hvergang!Måske er årsagen at I ikke kan læse hvad noget tyder på når man læser kommentarerne!

Mejselen  -  2013-01-18 14:32:03
Godkendt af den kræsne fødselar og det siger ikke så lidt. Super god

Berit  -  2013-01-20 21:53:05
Hvor varm skal æggemassen blive, når man pisker over vandbad? Skal det begynde at koagulere - eller skal man kun piske indtil sukkeret er opløst?

Claus E.  -  2013-02-27 18:28:38
Nu kan jeg ikke spise andre kager, den er bare or god. Jeg bruger tiden til at lave den som i opskriten, har prøvet at lave den sådan, den giver jeg 9 for. Skulle jeg give karakter for den da jeg bare klaskede det hele ned i en skål, skulle det være 7,5

  -  2013-04-07 08:28:08
det er den bedste drømme kage jeg nogen sinde har smagt! den bliver klart bedst, hvis man besværre sig med at lave den, på denne let besværlige måde :)

Marianne  -  2013-11-12 16:41:29
Meget lækker og luftig drømmekage. Jeg ændrede Antal personer fra 12 til 20 og anvendte en bradepande (købt med ovnen - normal størrelse)og kagen blev perfekt. Jeg er overbevist om, at luftigheden hænger sammen, at jeg fulgte den udførlige opskrift... kogende vandbad og ingredienserne som skal vendes forsigtigt i.

jesperkk  -  2014-01-05 17:20:56
fin og lækker kage .... ikke svær at lave og det beskidte er lige til opvaskeren. :-) @sanne: det kan vist diskuteres.

Britta  -  2014-01-21 07:35:44
Jeg har arvet en tilsvarende AMO opskrift fra min mor og har bagt den rigtigt mange gange. Til en stor bradepande fordobler jeg mængderne. Jeg pisker dog ikke over vandbad, da fyldet så løber ud over kanten på bradepanden, men tilgengæld pisker jeg æg og sukker i mindst 5 minutter. Det slår aldrig fejl :-)

Helene  -  2014-02-20 10:32:34
Til Britta : Hvor stor er din store bradepande ? Min er 33 x 40 og jeg er i tvivl om jeg skal lave dobbelt portion eller 3 dobbelt ? Anre er også velkomne til at kommentere

Ruth  -  2014-04-19 10:51:33
Det er en rigtig god kage gør lykke hver gang jeg severer den

Lillemor  -  2014-07-21 14:06:33
Haha Lars "emuen" Jensen! Var flad af grin efter at have læst din kommentar! :D Haha kagen er i ovnen nu - Glæder mig til at smage...

  -  2014-07-27 17:32:26
Simpelthen fantastisk!

  -  2014-08-24 13:19:31
kan den fryses