EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Farmors hjemmelavet franskbrød

Antal:
brød
Ret : Brød boller og kiks

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : Dennis

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt : 2009-01-25

Farmors hjemmelavet franskbrød 4 Farmors hjemmelavet franskbrød 1 Farmors hjemmelavet franskbrød 2 Farmors hjemmelavet franskbrød 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
7.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Pensling: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Birkes
   
Forklaring:

Gæren smulres sammen med salten. Herefter tilsættes sukker og lunkent mælk. Der tilsættes nu mel lidt af gangen da dejen ikke må blive for tør. Dejen skal gerne være klistret.
Lad dejen hæve 30 min. et lunt sted med viskestykke over.

Dejen formes efter hævning - der kan evt. bruges bageform. Dejen pensles med æg og der kan pyntes med birkes. Lad nu brødet efterhæve 30 minutter.

Herefter bages brødet på 200 grader C alm. ovn i ca. 30 minutter.

Vær opmærksom på at brødet ikke bliver for mørkt. I tilfælde af dette lægges stanniol over brødet.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 17434 (4151 kcal)
KJ pr. brød 8717 (2075 kcal)
Vægt ialt 1878 gram
Vægt pr. brød 939 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 928 KJ (221 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 42.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (74 stemmer)

Opskriften er vist 133206 gange,
og udskrevet 6185 gange.

DK  -  2009-03-22 01:34:06
Super gode franskbrød.. dem har vi lavet mange af.. :)

Sonja  -  2009-05-09 19:56:28
Den er super god,børne elsker den....Tak for en god opskrift...

Jette  -  2009-07-08 16:06:38
Super nem og lækker, tak for en god opskrift:)))

Dennis  -  2009-08-02 02:41:41
Tak det er farmor glad for at høre :) Jeg overvejer at ligge farmor's opskrift på rødgrød med fløde ud eller æblekagen ...

Dennis (Aalborg)  -  2009-10-06 12:59:27
har bagt dem, og er nu igang med 2 forsøg. Første gang bagt efter opskrift, og damn de blev store.. de ku næsten ikke være på en bageplade ^o^ Nu forsøger jeg med 600g hvedemel, og 400g speltmel.. så må vi se hvad det bliver til :-) Eventuelt sku man skære opskriften ned til 5dl mælk, og kun 800g mel.. så tror jeg egentligt det passer bedre, men det er vel en vurderingssag. Tak for opskriften ellers!

Simon  -  2009-12-03 11:14:50
1000g. mel kan jeg slet ikke få til at række der skulle mindst tilsættes 500g. mel mere så nu venter jeg bare på og se resultatet ;-)

Pia (Padborg)  -  2010-02-14 16:33:02
Har lige været igang med at bage disse lækre franskbrød igen. Men denne gang har jeg erstattet 1/4 af melet med rugmel. Så jeg er spændt på hvordan de bliver. Ellers en super god opskrift og dejligt nemt at lave.

Helene  -  2010-02-18 15:40:42
Der mangler nok at stå, dejen skal deles til 2 brød

Helene  -  2010-02-18 15:41:49
Ok, opdagede lige det står allerøverst på siden

Camilla  -  2010-02-24 19:53:11
Mine allerførste hjemmelavede franskbrød, og det gik ud over forventning! Dog mangler den en lille tand salt efter min smag. Man er lidt bekymret når man mærker hvor klistreret dejen egentligt er, men det gik rigtigt godt og man får 2 store franskbrød. En varm anbefaling herfra

Mark  -  2010-03-26 03:19:07
Fantastisk opskrift... byttede dog sødmælk ud med letmælk. Mit første franskbrød men bestemt ikke det sidst.

Judith  -  2010-07-10 11:49:36
Jeg har aldrig kunne bage men så en dag gik jeg i gang. Denne opskrift er nok den bedste jeg har prøvet. Det bliver godt hver gang. Jeg har også prøvet at fylde et brød med spinatblade det blev godt.

Line  -  2010-08-14 11:55:23
Så er de lavet.. De er lækre.. Og nemme.. Det kan jeg kun give de andre ret i... Og min ovn var stor nok :D

Mette Maria  -  2010-08-31 13:57:56
HVordan får du franskbrødene så høje? Det er som om at mine bare flader ud...

  -  2010-10-07 15:48:02
kan man komme minimælk i istedet før sødmælk?

Ronaldo  -  2010-10-23 13:35:40
Bager selv dette brød i en form, virkeligt godt brød tak !

annika  -  2010-10-27 22:14:51
Super lækkert brød, men mine blev heller ikke høje , de blev flade ... tror jeg vil prøve at bruge forme næste gang :)

Hjemkundskabslæreren  -  2010-11-02 09:22:47
Rigtig godt brød...og nemt for mine elever :-) Mht minimælk - ja, dette kan godt bruges. Nedsætter naturligvis fedtindholdet, men det kan blive mere tørt og knap så holdbart, da der jo ikke er så meget fedt i dem.

Mona  -  2010-11-13 23:26:50
Vi er kun 2 i husholdningen, så jeg lavede kun 1 brød. Det blev rigtigt godt. Tak for opskriften.

Tanja  -  2010-12-07 15:35:40
puttet mere mel i.. + et æg... nam nam..

peps  -  2010-12-12 11:31:05
jeg har bagt dem en gang før, er nu igang med min anden gang. første gang blev det ikke så luftit. har fået at vide at det er fordi jeg ikke havde æltet det godt nok... er det rigtigt eller er der andre der har haft samme problem?? Ellers rigtig god opskrift go smag og det hele.

6520  -  2010-12-27 00:11:17
en er bare rigtig god den franskbrød. en god opskrift

katrine mor til 3  -  2011-01-15 11:31:13
bruger altid denne opskrift og gør helt som der står og de bliver bare såååååå gode..

Heidi  -  2011-03-03 01:13:46
Super lækre brød, ikke sidste gang jeg bager dem..

  -  2011-03-13 14:23:24
Bliver de hurtig tørre

knud  -  2011-06-16 08:43:57
gær blandes med salt,er det ikke en fejl,har altid fået at vide at salt ødelægger gærets hæveegenskaber

  -  2011-06-27 09:29:30
jeg tager 4 dl mælk og 3½ dl A 38

Luke  -  2011-07-05 18:52:24
ja, den er rigtig god. Jeg har også lavet den maaange gange :)

Fo  -  2011-07-17 02:05:29
super lækkre brød..:) lavede dem uden birkis super lækkre..)

Mie  -  2011-08-26 16:43:22
Hej alle, iklusiv bageren:) Kan man bruge bagepulver i stedet for gær? Og evt. Hvor meget bagepulver?

steen lysdal  -  2011-11-02 15:08:01
jeg brugte tørgær 20g. det var ok.

MickMax  -  2011-11-27 18:26:39
Lækkert brugte solsikke kærner på toppen i stedet for birkes smagte også godt :)

Thomas  -  2011-12-16 18:35:32
har lige bagt 2 stk. men "pyntede" lidt på dejen. efter den havde hævet, tilsatte mine børn og jeg revet gulerødder, 5 kornsblanding og sesamfrø. min børn synte de smager rigtig godt og jeg syntes bestemt også de er gode.

missy  -  2012-01-05 14:33:32
kan man godt undvære birkes??

pwj  -  2012-01-22 12:59:21
Dejlig nem opskrift, gjorde fuldstændig som beskrevet og resultatet blev perfekt både kone og børn syntes det var rigtig godt. 10 herfra.

lucy  -  2012-03-12 13:21:16
Har lige lavet dejen, står nu til hævning - brugte dog 1 æg+6dl minimælk og 1½ dl kærnemælk og tilsatte solsikkekerner i dejen...mums glæder mig for vildt til de er færdige

  -  2012-04-22 05:38:16
jeg er nu gået igang, med at lave fransbrød,klokken er 0430, familien ligger stadigvæk og snuger den, så jeg håber på et godt resultat, på forhånd tak for opskriften.

Dürr  -  2012-06-13 13:21:09
Har lige bagt dem og de er virkelige gode. Min pige på 9 år og hendes 2 veninder var ville med dem og sagde at det var de bedste de hade smagt ;-)

Michela  -  2012-06-13 21:53:36
Dejlig nem opskrift, og nem at gøre personlig med lidt ændringer, f.eks. erstatter jeg ofte en del af hvedemelet med fuldkornshvedemel og/eller sigtemel, ligesom man kan bruge forskellige kerner som "pynt" istedet for birkes. Dejlige franskbrød

Camilla Kurup  -  2012-09-08 08:59:16
Opskriftene r meget let og lige til. Syntes dog brødet mangler smag og dagen efter er det allerede meget tørt. Jeg har bagt brødet 3-4 gange nu og alle gange med samme resultat. Så jeg finder en anden opskrift.

nullerkrut  -  2012-09-19 10:44:43
når man nu har lavet de dejlige franskbrød ,er der så en god ide til hvordan de holder bedst? mener hvad skal jeg ligge dem i ,så de er bedst længst?

Peter  -  2012-10-10 11:33:20
Del dem op i passende portioner og frys dem ned nullerkrut Når du så skal bruge dem tager du dem op i god tid og luner dem i ovnen ved 125 grader ca Til dem der får flade brød har mælken været for varm da i rørte gæren i

Sabrina  -  2012-10-16 22:11:38
hej er igang med at lave dem, glæder mig. men synes det var lidt mærkeligt at gæret smeltet da jeg kom salt i.

Bettina 1965  -  2012-12-25 21:38:19
Lige sådan en opskrift jeg ledte efter. Super god og ret nem at lave. Man kan jo selv ændre meltypen så det evt, bliver til et 3-korns brød eller noget andet i den dur. Bruger fra nu af denne opskrift som en slags grund opskrift. Tak for opskriften. Et flot 10 tal herfra :-)))

Mathias  -  2013-01-02 14:49:38
Ej hvor er det altså bare super lækkert!!!

Jørgen Søgaard  -  2013-01-04 13:33:56
Du må ikke opløse gæren i salt, det kan dræbe gæren, heller ikke i sukker. Hellere smuldre gæren i melet, Jeg kom 250 g grahamsmel i og 100 g fedststof Det gør brødet mere "saftigt"

  -  2013-02-25 18:53:33
Super nem opskrift .. Lavede min med solsikkekerner og gulerødder.. MUMS!! Men undrer mig lidt over at der ikke skal æg i, hvad ville et evt æg gøre i dejen? nogen der kan svare på det? Det værste ved at lave franskbrød selv er bare desværre at de hurtigt bliver tunge og tørre.. ! Men så man man jo bare spise noget mere når det er nybagt! :D

Tommy.  -  2013-08-25 11:08:37
Super lækkert brød. udskiftede 300g hvedemel med rugmel. det er en super lækker opskrift.

Jette  -  2013-09-09 13:31:06
Der mangler info om formene skal smøres/pensles og ligeledes hvor i ovnen de skal bages :-/ (jeg er en ældre model og har ikke bagt franskbrød siden skolekøkkenet)

Louise R Jakobsen  -  2013-11-03 15:36:17
Det er et godt brød. Jeg bruger minimælk og det virker også fint. :) Dog synes jeg ikke at 1000g mel er nok, når der skal 7,5 dl mælk i. Men nu har jeg prøvet med 5 dl i stedet for de 7,5 dl. Det virker som om at det passer bedre til den mængde mel der skal i. :)

Marcus fra Tyskland  -  2014-01-27 16:15:12
mange tak for den store opskrift!!! det smager lækkert!!!

René  -  2014-02-28 07:32:15
Dejligt med en nem opskrift! Jeg halverede mængden af mælk og mel, tilsatte et æg, lidt rapsolie og 1 tsk. salt, 1/2 tsk. sukker og dermed fik jeg så et STORT brød ud af det :) Smager super godt!

Krisrun  -  2014-07-22 11:01:55
Super godt brød, nemt og smager dejligt. For min famile skal der lidt mere salt og sukker. Ellers super opskrift.