EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









De der Fantastiske knækbrød

Antal:
Pers.
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Gryn / Korn

Indsendt af : Chi

Indsendt : 2008-03-17

De der Fantastiske knækbrød 4 De der Fantastiske knækbrød 1 De der Fantastiske knækbrød 2 De der Fantastiske knækbrød 3
Fotograf: Chi  

Ingredienser:
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. Solsikkekerner * 1 dl. 60 gram
1 dl. Grønne græskarkerner * 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.25 dl. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Pensling: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pynt: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  et drys sesamfrø hørfrø eller birkes til sidst 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Forklaring:

solsikkefrø og græskarkerne ristes gyldne på en tør pande, og alle ingredienserne blandes.
dejen deles i 2 lige store stykker, og den rulles tyndt ud. dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på pladen.
derefter skæres den udrulle dej på pladen ud i passende stykker. enten store som knækbrød, eller mindre som kiks. pisk ægget og pensl dejen på pladen, hvorefter der drysses med enten sesamfrø, hørfrø eller birkes.

det bages i en 200 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter til det er gyldent.

opskriften er til to bageplader.

Tips:

Hvis man vil, kan man nemt variere knækbrødene, prøv fx. at komme parmasanost og et drys rosmarin i den ene halvdel af dejen. eller birkes, spidskommen eller noget helt tredje.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12479 (2971 kcal)
KJ pr. Pers. 2079 (495 kcal)
Vægt ialt 811 gram
Vægt pr. Pers. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1537 KJ (366 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 25.5 gram
Kulhydrat 26.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 5 (260 stemmer)

Opskriften er vist 321408 gange,
og udskrevet 24983 gange.

Chi  -  2008-04-25 21:26:33
de er helt klart bedst lige når de har forladt ovnen.. eller samme dag, men kan sagtens gemmes så længe det skulle være! de skal helst pakkes luftæt, og hvis de skule blive "bløde" skal de bare have et par sekunder i en varm ovn, så er de som nye :)

Nørrebor  -  2008-04-27 18:02:06
Jeg har samme opskrift hvor der dog kun skal 2dl mel (hvedemel+rug) i alt. Derved bliver det meget nemmere lige med en dejskraber at brede det ud på en bradepande. Jeg rister heller solskikkefrø og græskarkerner. De er simpelthen så gode, og tager ingen tid at lave (specielt med mine ændringer)!

Helga  -  2008-10-17 16:04:25
De smager supergodt, og holder sig fint sprøde i kagedåse. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange kalorier de indeholder.

Mette  -  2008-11-01 17:40:02
Super gode knækbrød.

Lone  -  2008-11-17 17:45:36
Helt fantastiske, Jeg vil også rigtig gerne vide hvor mange kalorier de indeholder.

campanulla  -  2008-11-20 03:19:49
Det er helt klart de bedste knækbrød jeg har smagt, og irmas hjemmelavede når kun "vores" til knæene. Er der nogen som har prøvet at komme lidt bagepulver i? Eller skal der overhovedet ikke noget i? - Kunne godt tænke mig at de hævede lidt.

Chi  -  2008-12-22 11:13:14
campanulla : "Det er helt klart de bedste knækbrød jeg har smagt, og irmas hjemmelavede når kun "vores" til knæene. Er der nogen som har prøvet at komme lidt bagepulver i? Eller skal der overhovedet ikke noget i? - Kunne godt tænke mig at de hævede lidt. " Det ville ikke hjælpe med bagepulver, da bagepulver behøver protein (som fx fra æg) for at fungere... men jeg skal ikke kunne sige om hjortetakssalt eller natron måske kunne gøre tricket, tror det dog ikke...

Chi  -  2008-12-22 11:15:12
til Nørrebor: du skulle forsøge dig med engang at riste kernerne... det er sådan med kerner og nødder, at det trækker smagen frem i dem når man rister dem.. det smager helt fantastisk. :) (eksempel: hasselnøddedrysset på din banasplit ville være ret kedeligt hvis ikke hasselnødderne var blevet ristet først ;))

Anne d  -  2009-01-09 19:46:04
Til CHI man kan sagtens komme 1 tsk bagepulver i.

  -  2009-03-26 17:54:52
jamen de er helt perfekte, og meget lette at bage. muttie

Jeannette  -  2009-08-07 15:04:30
Kan kun sige MUMS. En fast inventar i vores hjem!!

Lone  -  2009-10-15 10:36:46
Det er da bare super nemt og lækkert. Har nogen gange kommet 1 dl hvedemel 1 dl rugmel og 1/2 dl vand oveni. Det går også fint:-)Man skel dog være sikker på det er bagt længe nok for at det bliver rigtig sprødt.

Beate  -  2009-11-14 10:16:00
Nu har jeg faktisk selv konstrueret en knækbrødsopskrift med gær, som er rigtig god, men det skal nu tygges lidt mere end disse kerneknækbrød. Denne opskrift med eller uden bagepulver er så helt utrolig velsmagende. Kan spises som slik - og sund slik vel at mærke. Selv mine børnebørn kaster sig over dem i stedet for Digestives.

Marianne  -  2010-01-13 12:23:20
Har tastet de der fantastiske knækbrød ind på Madlog. Pr. 100 g er der 445 kcal, 11 g protein, 28 g kulhydrater og 32 g fedt. Til sammenligning er der i bag-selv kernerugbrød fra Kornkammeret 330, 12, 57 og 5,5 - altså væsentligt mere fedt!

Marianne  -  2010-02-03 12:11:28
Tusind tak for en super god opskrift

Kolonihavemor  -  2010-02-06 15:39:27
Labre knækbrød! Jeg havde ikke lige alle ingredienserne i huset, så erstattede 1 dl. solsikkefrø og 1 dl. græskarkerner med 2 dl. 5-kornsblanding (knækkede hvede- og rugkerner, sesam-, solsikke- og hørfrø). Var lidt spændt på om de knækkede rug- og hvedekerner ville være for hårde, men det er de slet ikke. Det er bare superlækkert. Brugte i øvrigt tidselolie i stedet for olivenolie - det smager også godt, men kræver selvfølgelig at man kan lide smagen af tidselolie.

  -  2010-02-07 13:50:43
jeg har samme opskrift bare med 1 tsk bagepulver i , de er fantastiske

stine   -  2010-02-16 09:48:27
uhhhm de var gode og især til morgenmad. de tager heller ikke særlig lang tid at lave.

bibi  -  2010-02-26 12:51:35
super gode med 1 tsk bagepulver i. Et drys med " jomfru i det grønne" ovenpå er bare super.

I.M.L.  -  2010-03-10 16:32:16
Jeg bager dem hver uge, min opskrift er lidt anderledes kommer 1 tsk bagepulver i,pensler dem ikke med æg,hvorfor stå og bruge tid på at riste frøerne,rul dejen ud på bordet, træk parpiret (som har den samme størrelse som pladen) over på pladen,alle korn/frø er fede men på den sunde måde

..  -  2010-03-30 16:32:34
Urtekram laver nogle knækbrød med ost på (jeg kan ikke huske hvilken slags, måske cheddar), er der nogen der har forsøgt sig med det? For de smager nemlig rigtig godt, men de koster en formue.

Line  -  2010-04-08 22:13:56
Jeg har også lavet nogle med gulerod i, og nogle med ost. Pas på ikke at ælte osten ind i dejen, så kan man ikke smage den.

Gugga  -  2010-05-20 22:15:03
Jeg har samme opskrift, men med 2 tsk salt og 1 tsk bagepulver, og så skal de ikke pensles med æg. Vi har dem ALTID i huset. Opbevares i kagedåser. Hvad er fordelen ved at pensle med æg?

Mona  -  2010-06-09 21:48:29
Kan man bruge groft rugmel?

pipzen  -  2010-07-08 11:01:09
så er første plade knækbrød lige kommet ud af ovnen og andet hold er sat ind, glemte ved den første at skære dejen ud inden jeg satte den i, det er ikk så nemt at lave flotte knækbrød når de først er bagt, så vil de nemlig :) ja knække :) har lige smagt på dem, og de smager rigtigt dejligt.... noget andet end kedelige købe knøkbrød, og så er det virkelig nemt at lave dem. startede godt nok med at rulle dejen ud med en kagerulle... men fandt ud af det var nemmere når man lagde bagepapir over dejen og så brugte kagerullen.. tak for en god opskrift :)

Malene  -  2010-07-13 23:02:13
De her, de må bare smages. De er så gode! Både med og uden pålæg, men elsker dem med et stykke ost på eller pålægs chokolade. uhm:)

tin  -  2010-08-17 13:21:56
Jeg har lige bagt de dejlige knækbrød,det er en super opskrift.

Katja  -  2010-08-30 21:28:09
Jeg har prøvet at lave dem som urtekram. Dvs. både med alm. ost oven på og parmasan-ost ovenpå. Det blev rigtig godt. De er også rigtig gode med honning i. Det samme gør jeg når jeg laver grissini'er. Der putter jeg både honning og rosiner i for at gøre dem lidt søde og det er virkelig godt.. Det er kun fantasien der sætter grænser.. :)

katja  -  2010-08-30 21:29:09
- og så skal det jo lige siges at måske er der mange kalorier i, men det er jo det sunde fedt som man skal have så det gør jo ikke noget hvis man bare spiser nogle stykker..

Lisbeth  -  2010-09-07 17:27:45
Jeg har bagt disse fantastiske knækbrød. Man kan sagtsen nøjes med 1/2dl olie og kan så tilsætte 2 1/2dl vand. Fedtmængden er reduceret og de bliver stadig fantastiske.

Karin  -  2010-10-02 14:40:45
Fantastisk opskrift. Hurtigt, nemt og super lækre

Stine  -  2010-10-14 19:23:00
Hvis du er til det lidt krydrede, så prøv at tilsætte nigellafrø - det smager bare super godt! Men ikke for mange, de smager kraftigt igennem.

Børge  -  2010-10-22 14:26:13
hvad er det for noget at kalde dem ?

Marie  -  2010-10-23 16:27:04
Jeg lavede dem lige i "klidmoster" omega-3 edition. Kun med hørfrø og rapsolie i stedet - sikkert ikke helt lige så lækker, men stadig fantastisk. til kolonihavemor: Er der ikke noget med, at de der olier (her: tidselsolie) med utroligt mange polyumættede fedtsyrer ikke må opvarmes overhovedet, af frygt for isomerisation til transfedtsyrer?

SuperMor  -  2010-10-24 13:48:55
For SØREN hvor er de lækre OG hurtige OG utroligt nemme! Lige en kombination der passer i en travl hverdag :)

  -  2010-11-12 09:49:02
jeg bruger kun 1 dl olie, det er rigeligt

Bennar  -  2010-12-02 15:14:23
Perfekte knækbrød!

Monse  -  2010-12-05 22:39:42
De smager ganske udmærket, jeg tror dog, at jeg fik bredt dejen for tyndt ud på bagepapiret, da de blev lidt brændte i kanten. Jeg brugte også kun 1 dl. olie.

Damkjær  -  2011-01-09 10:42:19
De blev super gode og meget nemme at lave. Har også prøvet og komme 1 tsk. bagepulver i, syntes ikke det gjore den store forskel.

  -  2011-01-20 13:46:34
gode, gode, og gode... jeg laver dem med 3½ dl fuldkorns-speltmel, 2tsk groft salt, 1 tsk. bagepulver og kun 1 dl. olie. Men tror det kommer ud på et, hvordan de laves. Har indtil nu ikke fået dem til at smage ens fra gang til gang.

Birgit K Madsen  -  2011-01-20 18:53:41
Prøv at erstatte ca 1/2 dl af melet med hybenpulver. Jeg ruller dejen ud på bordet så tyndt det kan lade sig gøre mellem 2 stk bagepapir, så blir de ej så bløde. Derefter placerer jeg papir og dej på bagepladen. Jeg undlader også at pensle dejen, men ridser den, så jeg kan knække brødene fra hinenden efter bagning.

Birgit K Madsen  -  2011-01-20 18:58:19
Jeg kommer 1 stk bagepulver i. De blir lækre :)

Hjørring  -  2011-02-02 17:15:15
Jeg bruger kin 1/2 dl olie og de er lige gode og jo nok lidt sundere

Hjørring igen  -  2011-02-02 17:16:34
UPS. Glemte at skrive at jeg også kommer 1 teske fuld bagepulver i.

nielsen80  -  2011-02-08 17:54:56
fantastisk opskrift !! tak for den

  -  2011-02-10 12:17:05
Har lavet disse fantastiske knækbrød, har prøvet hvor jeg rister kernerne først og hvor jeg ikke gør. De smager bedst når man rister kernerne først. Bagepulver gør inge forskel, er blot et unødvendigt kemikalie. Brugte spelt i stedet for hvede. Ovne er forskellige s bagetid er også forskellig

  -  2011-02-21 16:20:04
-mmmm det er virkelig lækre!! -de SKAL prøves :)

knysmora  -  2011-03-10 21:24:50
Jamen de er bare gode og sunde.... jeg valgte at lave dem lidt tykkere, så een portion til en plade.... bages længere ved 180 grader og stadigvæk er de sprøde og lækre.

Hannah  -  2011-03-22 17:36:43
Jeg har en opskrift næsten magen til, dog skal der bagepulver i den. Det smager lige chips, det er bare en million gange sundere og man kan sagten spise det uden smør og pålæg!

lone  -  2011-04-04 10:37:07
prøv ølandshvede istedet for hvedemel, det er bare verdens bedste mel, dog osse dyrere end almindelig mel, kan købes i irma.

...  -  2011-04-07 14:51:52
Jeg synes det smager ret meget af olie... men eller godt (-:

Ruth  -  2011-04-18 00:37:11
Har lavet disse knækbrød tit, men har aldrig ristet græskarkerner og solsikkefrø først. Det må jeg prøve, hvis det giver en bedre smag.... Det er bare superlækre knækbrød... ummm

Louise  -  2011-05-30 12:59:59
Hej Prøv at komme Pesto i og undlad så lidt olie, det er godt

Conny  -  2011-06-15 23:15:30
Jeg laver sommetider dem som snacks, men blander forskellige ting i havregrøden som laves på normal vis SOM TIL BØRN. Så tilføjer jeg chili, karry, presset hvidløg,paprika, koriander, persille, og andre lækre krydderiurter-ting, efter havregrøden er taget af varmen. Tager en spatel og breder det ud på en bageplade (tyndt) PÅ bagepapir og holder øje med pladen. Smager perfekt til f.eks. dip eller ost, og er knasende sprøde. Holder bare øje med ovnen, når det begynder at "brune", og i havregryn er der så godt som ingen kalorier i det er rene fibre - til Helga på siden her.

Cecilie   -  2011-07-05 11:45:27
Mmm! Virkeligt gode! Og tak for tippet med bagepapiret - det havde jeg aldrig gættet.

ewj  -  2011-07-16 12:50:50
Prøv at hakke nogle tranebær og put dem det smager godt.

morfifi  -  2011-09-01 16:14:21
Det er en kanon opskrift

lotte  -  2011-11-06 19:08:22
Super knækbrød men rister også kernerne da det fremme smagen så de bliver baget 1 gang om ugen, så hurtig ryger der en potion hos os :-)

Manja  -  2011-12-05 16:37:38
De er SUPER gode, jeg har opskriften fra et andet sted, men den er faktisk magen til.. DOG nøjes jeg med ½ dl olie og så bruger jeg ca. 2½ dl vand i stedet for, fungerer lige så godt :-) Jeg pensler dem IKKE, det er overhovedet ikke nødvendigt, bare direkte ind i ovnen efter de er blevet skåret ud ;-) MMMHH

sisling  -  2012-01-07 10:16:38
Jeg bager dem kun ved 150 grader i 20 min. så undgår man at olierne bliver "farlige". Det bliver de også super gode af.

Struer  -  2012-01-09 21:39:02
Jeg erstatter halvdelen af hørfrø med anden frø da jeg synes de bliver lidt dominerende i smagen og når drysset er kommet på, trykker jeg det ned i dejen ved at rulle med kagerullen en enkelt gang - så falder det ikke så nemt af

Anna  -  2012-02-05 13:26:11
De er ganske simpelt vidunderlige! Jeg putter lidt mere salt i, så de bliver lidt ligesom chips, bare bedre og sundere.

Fisk:)  -  2012-02-28 14:09:07
Det er super lækert, prøv eventuelt med havsalt og revet ost! de er også super lækkert!!!

El_prepzi  -  2012-03-18 11:57:16
Ifølge madlog er der ca. 3000 kalorier i en sådan potion, hvilket svare til ca 40 kalorier pr stykke, ved stykker på 6 x 6 cm

Coco1  -  2012-04-09 17:10:05
De smager fantastisk men kunne godt tænke mig at de knaste noget mere ellers super gode;-) :-)<3

AC  -  2012-06-05 15:20:40
Jeg drysser med flagesalt inden jeg bager og bruger dem som snacks - de går som varmt brød, der bliver altid udsolgt! Jeg laver også en portion uden salt på og dem får ungerne med i madpakken, sammen med gulerodsstænger, små tomater, osv udgør de et fint 'frikvarters-måltid'.

lotte  -  2012-07-03 16:31:09
hejsa lækre knækbrød jeg kommer kun ½ dl olie i og 2,75 dl vand og de bliver stadig gode

Julie  -  2012-07-11 17:26:12
De er super lækre :) Et lille tip: prøv dem med en dip af feta rørt op med græsk yoghurt + finthakket rødløg og persille eller purløg. Det smager altså bare kanon godt. Og man vælger jo selvfølgelig bare de urter man bedst kan lide..

Mansse  -  2012-08-27 08:12:25
Jeg brugte kun hvedemel, cirka 4 dl. Og så kunne jeg ikke finde hørfrø her i New Zealand, så jeg brugte blå birkes - hehe.. Og kun ½ dl olie, men 3 dl. vand og 1 tsk. bagepulver, men rul dem meget tyndt! - Hilsen en dansker i New Zealand

  -  2012-08-29 22:29:12
Nogle der ved om man kan erstatte halvdelen af olie med vand? så bliver de vel lidt sundere :)

AlbertslundM29  -  2012-12-28 00:28:33
1,5 dl finvalsede havregryn + 1,5 dl grovvalsede havregryn + 1 dl hørfrø + 3 dl hvedemel + tsk salt + 1,5 dl rapsolie + 2 måleskeer proteinpulver + 2 dl vand + 1 dl fuglefrø .. blev til en slags småkager

nina  -  2013-02-28 11:47:13
lækker opskrift jeg bruger dog spelt og ikke hvedemel og ingen havregryn, da ca 55% af det bliver omdannet til druesukker i kroppen... men hvis man ikke er på speciel kost så er det jo ligemeget :)

Rkj78  -  2013-04-15 11:06:40
Mega gode knækbrød. Brugte dog 1 dl femkornsblanding da jeg ikke havde solsikkekerner. Det gjorde dem ikke ringere. Meget nemme at lave.

Maria 2013  -  2013-09-18 17:35:22
De er helt vidunderlige har lavet dem til klassen de elskede dem😊

Louise  -  2013-10-21 13:42:33
Så er den første plade kommet i ovnen. Det er 5. gang de bliver lavet.. Rigtig lækker opskrift. De sidste par gange har jeg kun kommet ½ dl olie i og erstatet resten med vand og så har jeg byttet rundt på rug- og hvedemel.. Det smager også rigtig godt!

  -  2014-07-06 22:48:19
Smager fantastisk. Bager dem et par gange om ugen :-) Tilsætter dog Jomfruer i det grønne og lidt mere salt.