EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Min far´s forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Blandet kød

Indsendt af : Christine

Indsendt : 2007-05-13

Overfør ingredinserne for Min far´s forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE til mealChaser indkøbsliste
Min far´s forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE 4 Min far´s forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE 1 Min far´s forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE 2 Min far´s forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Haren:
1000 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
250 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
300 gram Bacon i tern
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
    1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
  Sovsen: 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
200 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør *
   


Forklaring:

Tag en skål, bland alt farsen sammen, tilsæt 1 æg, salt og peber. Kom lidt mel i farsen (Dog ikke for meget) Hæld farsen ud på bordet, bland de 2 pk. bacon i tern i farsen. Rul farsen som du ønsker haren skal se ud, og tril/form den derefter med rasp. Tag de to pk. bacon i skiver, og lig dem ud over haren. Kom til sidst haren i et stort fad som er smurt ganske lidt.

Nu sætter du haren i ovnen. ½ time på 225 grader C. alm. ovn. Imellem tiden skal du lave følgende.

SOVSEN: Tag en gryde og hæld 1 liter sødmælk op i, tag 100 g smør og kom ned i mælken, tænd for kogepladen og lade smørklatten smelte nede i mælken. OBS!!! Det kan nemt brænde på. Når smørret er smeltet tilsætter du salt og peber efter smag. Derefter 1 glas ribsgele og lidt sukker. Rør godt i sovsen, tilsæt meljævning og til sidst kulør.

Nu har haren været i ovnen i ½ time. Tag den ud, og hæld sovsen hen over den. ALT DET SOVS DER OVERHOVEDET KAN VÆRE I FADET. Sæt den i ovnen igen ½ time på 160 grader C. alm. ovn.


Tips:

Så skal du selvfølgelig skrælle kartoflerne.. *SS* Velbekomme, vil meget gerne have en masse kommentare fra jer der har prøvet at lave den efter min opskrift...



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 25226 (6006 kcal)
KJ pr. Pers. 4204 (1001 kcal)
Vægt ialt 3456 gram
Vægt pr. Pers. 576 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 729 KJ (173 kcal)
Protein 12.5 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 5.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.3 (522 stemmer)

Opskriften er vist 396296 gange,
og udskrevet 18085 gange.

mette  -  2007-08-02 12:51:59
superføde

Sophia  -  2007-11-24 11:32:35
Lækker ret- god opskrift. jeg brugte kun 60 g magarine, og kun en pakke bacon i kødet. Det gjorde den lidt "lettere" og ligeså god i smagen.

lenette  -  2007-11-24 13:46:18
super fars smag, sovsen virkede ikke rigtig

tina merete  -  2008-01-24 11:25:10
noget af det bedste inden for farsretter jeg har severet længe.saucen skal holdes kogende fordi ellers kan ribsgeleen drille lidt og lægge sig i en klump i gryden.glæd jer.

Max Nissov  -  2008-02-02 17:40:13
Lækkert.. Nu er det mine pigers "fars forlorne hare" FÅS IKKE BEDRE;-)Tusind tak

Gitte  -  2008-02-20 10:23:59
jeg skal til a lave den, men er det ikke lidt voldsomt med 1 helt glad ribsgele?? blir det ikke over sødt??

  -  2008-02-26 18:30:19
prøv at bruge halv flæsk og halv kalv......det var faktisk det der skulle have stået , i stedet for oksefars.

  -  2008-03-05 11:06:18
Jeg har også skrevet halv flæsk og halv okse hvis man læser ordenligt efter..

Wolle  -  2008-04-08 18:40:55
Har lige væltet mig ind til computeren efter at have rent ud sagt forædt mig i denne lækre middag. Fruen var ude at strøjfe, så jeg tog chancen og lavede sagen. Man behøver faktisk ikke at bruge så meget margarine, da der kommer en del fedt fra kødet, og så tog jeg mig den frihed, at hakke et løg med deri, og apropos ribsgeleen så kom jeg også kun ½ glas i(jeg havde ikke mere) og det var udmærket. OG HUN ÅD DET.

Per  -  2008-05-02 13:02:46
Så er opskriften afprøvet og taget billeder af. Jeg savner dog lidt mere målfaste mål en glas og pakker. 2 pakker bacon i skiver a 125 g. 2 pakker bacontern a 150 g. 1 glas ribsgele vil jeg tro er 200 g.

Jeg har meget svært ved at se at der er skrevet halvt flæsk og halv okse, men hvis det skal være halvt af vært er det så 2x500 eller 2x1 kg??

Christine  -  2008-05-07 16:22:26
Hej Per. Du har sparet lidt på baconen.... Prøv at giv den lidt mere gas med det .. *SS*

Per  -  2008-05-07 18:48:53
Hmmm ja jeg sparede den ene pakke skivede bacon da en pakke var nok til at dække haren :D

Sandra  -  2008-06-12 21:03:56
ændrede lidt på opskriften så det passede til 2 pers. lidt for meget ribsgele efter min smag, men ellers den bedste forloren hare jeg har smagt

Beth  -  2008-06-23 13:07:58
Bacontern smagte som ubehagelige klumper i haren. Vil foretrække at hakke baconen ligeså meget som farsen er hakket. Og kun bruge 1 pk. af 150 gram. ½ glas ribsgele er rigeligt. Ikke den bedste opskrift på forloren hare, men ok.

  -  2008-07-05 19:22:16
der er forskel på okse og kalv altså......gg

  -  2008-07-05 19:25:08
et halvt glas ribsgele er nok men kom bacon i farsen også........brug gerne den i skiver....rul dem sammen og stik dem ind i når haren er formet. derefter lægges en pakket baconskiver overpå til at dække haren. og jo..........er verdens bedste forloren hare

cleo46  -  2008-08-21 20:00:31
det var den bedste forlorenhare jeg havde serveret sage hele min familie,de har allerede bestilt den til næste wekend

käthe  -  2008-08-25 15:46:11
denne opskrift ligner meget min egen, men også jeg synes det er i overkanten med et helt glas ribs gele. Jeg serverer dog både ribs gele og tyttebær til. Eneste forskel er at jeg putter lidt danablu i sovsen, det giver en fin smag

Nadia  -  2008-08-27 16:14:13
Kanon opskrift ! Skal have det igen i aften :)

Fru Møller  -  2008-09-08 20:24:26
Light udgave (ihvert fald lidt 'lightere'): Bacon skiftes ud med 1 pk kalkunbacon i små stykker som røres i farsen og 1 pakke fordeles ovenpå. Ingen margarine i sovsen, og minimælk istedet for sødmælk. Max ½ glas ribsgele istedet for et helt. Vi har lige spist denne udgave med STOR fornøjelse. Mums. Eneste ting jeg vil ændre en anden gang er at prikke med gaffel i 'stegen' så kødsaften bedre kan blande sig i sovsen, for da jeg skar i stegen nærmest væltede væske ud af den. Beklager, Christine, hvis du synes jeg mishandler din fars opskrift - håber jeg bliver tilgivet :o))

Zessa  -  2008-10-06 15:16:09
Brug havldelem af ribsgelen i farsen.. Det blir helt fantastisk..

Sandra  -  2008-10-08 11:19:26
Jeg elsker forloren hare, men aldrig har det smagt så godt, som efter denne opskrift11

C. Larsen  -  2009-01-29 23:17:34
Prøv først med 2 spsk ribsgele, og smag - måske en spsk mere. Men slet ikke et helt glas rigsgele, så smager det hele kun af sukker. Smag den til hvor meget ribsgele du synes der skal i. Det er dig der bestemmer smagen.

malthe  -  2009-02-19 18:18:40
super lækkert, jeg brugte godt nok syltede tyttebær ,,, men du skal ha' max point bon appetite

  -  2009-03-14 14:18:33
der er forskel på okse og kalv.......gg

  -  2009-03-24 12:08:56
Fatter det ikke, som en spurgte tidligere skal det være 2 x 500gr eller 2 x 1000 gr fars?

Bambi  -  2009-04-09 09:17:49
En virkelig god forloren hare den vil jeg helt sikker prøve igen men i stedet for at varme alt det mælk op med fare for at det vil brænde på da bagte jeg sovsen op for så havde jeg mere styr på varmen.

daniel  -  2009-06-15 22:16:25
det er simpelthen en fantastisk hare.. uhmmm den gik rent ind heehjemme men dog kan der godt spares lidt på ribsgeléen uden det gør noget og sukker er slet ikke nødvendigt:) en STOR 10tal fra mig

Conny  -  2009-06-28 23:38:55
Til 2 prs. bruger jeg 150 gr. flæske/kalvefars, og tilsætter krydderier og sætter haren ind i ovnen - efter 15 minutter tilsættes 1 dl. almindelig vand i "bradepanden". Når den er helt færdig efter ca. 40 min., sies skyen fra i en sigte i en gryde, og tilsættes max.1 dl. fløde og max. 2 tsk ribsgele og jævnes let. bedst med nyopgravede kartofler med "fritgående persille som pynt"

john N.  -  2009-07-04 13:33:18
Hej!Jeg har lige prøvet denne opskrift.Den er virkelig god,rigtig god smag,fin sauce der smager af noget,men brugte kun det halve af et glas ribs gele.Der er en der bemærker at geleen kan drille lidt,men jeg kom den i da mælken kogte,så smelter den med det samme.Jeg vil bruge denne opskrift igen,da den er meget bedre end den jeg havde! Tak for det!!

Camillaf6  -  2009-07-31 09:53:16
Hejsa.. Jeg prøvede i går denne opskrift, og den er virkelig god!!! Jeg har aldrig haft særlig meget held med at lave Forloren Hare, men denne her blev bare MUMS! Jeg brugte dog kun 1 pk. bacon i tern, som jeg hakkede ekstra fint, og kun ½ glas ribsgele... Men opskriften er skrevet ind i min lille personlige opskriftbog, og har fået 5 ***** ud af 5!!

S. Nørregaard  -  2009-08-24 11:16:23
prøv at udskifte svinekødet og brug kun oksekød. tilsæt også en god tsk knust enebær

Conny  -  2009-10-26 15:38:05
Retten er rigtig god og sovsen uhmmmm, men men, pillekartofler er nu det bedste.

  -  2009-11-04 17:14:34
der mangler OST I SOVSEN

  -  2009-11-10 19:36:03
Fantastisk opskrift....Jeg hakkede baconen (den i tern)men ellers ændrede jeg ikke noget. Opskriften er hermed adopteret. Samtidigt får din far et 10 tal herfra. :-)Forsæt endelig i samme stil...

  -  2009-11-14 15:50:36
Super lækker ret.. Men sovsen mangler en skefuld blå skimmel.. det gir lige det sidste pift:)det lyder ikk så lækkert men prøv det:)

michael  -  2009-12-16 16:14:11
prøv brug væden fra kødettil saucen, og si det. giver meget bedre smag

Inger  -  2010-01-06 17:09:08
Prøv med at komme danablue i sovsen, og ikke et helt glas ribsgele,- et par skefulde, så får man en rigtig smag af vildtsauce.

Pernille  -  2010-01-19 15:34:49
Uhhm.. det var såå lækkert! Det måå jeg bare lave igen :) Det må blive en 10'er fra mig

Lars Bo, 24. jam 2010  -  2010-01-24 15:44:11
Hej - jeg troede, Kantinen på den lokale politigård laver verdens bedste Forlorne Hare, men nej: Fatters er nok en tand vildere. Min egen Hare-sovs fremstilles på basis af vand/bouillon-terning og så med en rundhåndet slat fløde - selvfølgelig justeret med ribsgele i passende mængde. Hvis jeg kan gøre det uden at blive opdaget, bager jeg den op på smør i stedet for jævningen! Men du får 10 af mig!

tove  -  2010-02-03 16:50:22
Opskriften lyder godt. Jeg bruger den i dag, men de brune kartofler mangler. Prøv sukkerbrunede kartofler til - i stedet for hvide. Sådan lavede min mor den altid.

jørn  -  2010-02-19 15:21:27
Opskriften er ok. men ikke optimal. Dette opnås ved 1/ At anvende hakket dyrekød i stedet for flæsk og okse. 2/ At ælte smuldret blåskimmelost samt knust enebær ind i farsen.3/ At komme et par skefulde rødvin i. Nu har man noget der ligner vildtsmag, forudsat at man også reducerer ribsgeleen til en femtedel af det opgivne, da det hele ellers ender i et ret sukkerbad.

jannie  -  2010-02-19 15:28:08
Den lydder godt nok lækker-den skal laves iaften.. ps: kan man bruge fløde i sovsen ? prøver :)

Husetihou.blogspot.com  -  2010-02-28 18:41:09
Super lækkert - min mand kalder den himmelsk! Så søndagen er reddet... hihi - Jeg har gjort som Sophia - og resultatet er upåklageligt! Den bliver helt sikkert brugt igen!

marianne  -  2010-03-09 16:19:25
Jeg har lavet mange forskellige forlorne hare i mit 52 årige liv, men denne slår alt. Kan varmt anbefales

Jørgen Hjortstrøm  -  2010-03-17 10:22:17
Det er lidt ærgerligt, at en ellers udmærket opskrift hæmmes af fejl! Ingrediencer til sovsen: bl.a. 100 gr margarine. Under tilberedning af sovsen står der: Tag 100 gr smør og kom det ned i mælken. Margarine eller smør? En tyrkfejl formodentlig: bacon i skiver og lig! dem ud over haren. Skal det være "læg"? Min far's forloren Hare. Forloren med stort ser bedre ud på print. Jørgen Hjortstrøm

Bonnie  -  2010-03-30 20:49:53
Virkelig god opskrift, som da mormor lavede den. Jeg har lige lavet denne ret for anden gang. Lavede dog kun en halv portion denne gang, men det blev det ikke dårligere af :0) Jeg anbefaler dog, at man bruger en melbolle i starten istedet for at jævne sovsen senere, så bliver sovsen ikke så "melet" i smagen.

Ina  -  2010-06-15 19:31:50
Dette er en fantastisk opskrift - det at "haren" står 1/2 time i ovnen med sovs gør denne opskrift helt super. Sommerhus på Bornholm med fuldvoksne herrer var det en kæmpe succes.

  -  2010-06-22 18:30:46
tilføjelse til Herren der taler om stavefejl. selvfølgelig skulle der stå læg og ikke lig, og brug dog margarine eller smør som du lyster. fik du nogensinde lavet retten? eller blev tiden kun brugt på at kritisere? det er sundt at bruge tænkeren lidt selv også. beklager men kunne ikke dy mig.

Mette  -  2010-06-22 18:37:45
selvfølgelig er opskriften optimal men der kan og bør nok spares lidt på både ribsgele og margarine eller SMØR.............. det er en opskrift på gammeldags forloren hare og det har altid været flæske eller en blanding af flæske- og kalvefars og ikke dyrekød. (er flæske-og kalv ikke dyrekød- nej ved hvad du mener). Én nævner der mangler ost i sovsen, fint nok men så har det intet med forloren hare på den gammeldags facon, at gøre.

Susanne  -  2010-08-04 18:45:22
Superlækker opskrift - man skal dog ikke forfalde til rysteribs her i august, hvor der er masser af lækre ribs ... så skiller sovsen og jeg måtte ind inderst i køleskabet og finde noget gelé for at redde skandalen ... men rysteribs er lækkert tilbehør (ribs+sukker mikses med gaffel i et forhold så det smager godt - står i et par timer til sukkeret er opløst :) )

  -  2010-08-13 19:26:20
skal nu til at lave denne ret for 5. gang. Så fantastisk at jeg synes jeg bare måtte komme med et rosende indlæg. Dog bruger jeg hk. kalv/flæsk istedet for oksekød og ikke helt så meget bacon i farsen. Selv min hyper kræsne søn på 10 elsker denne ret.

Britta  -  2010-08-25 17:27:25
Mums, det smager dejligt..

steve levisen  -  2010-08-27 18:20:55
det er bare en herre ret, hae aldrig fået nogen bedre (forloren Hare altså) det var smækker lækkert, tak for mad

Sabine  -  2010-09-06 15:56:43
Super lækker ret, som er nem at lave.. vi lavede den en aften vi skulle ha gæster, og de spiste helt vild af den.. Stor ros herfra

Mundilfare  -  2010-10-08 08:42:30
Min livret er forloren hare og denne ret er bare suveræn! - Et megastort 10-tal til din far! :-)

Lone  -  2010-10-12 16:39:10
Det er kræs for kendere. Tak for denne gode opskrift, som jeg nu laver for anden gang.

Helle  -  2010-11-14 18:09:42
1000 tak - Helt klart den bedste forlorne hare vi indtil dato har smagt. Bagte sovsen op med max 50 g smør og brugte kun 3 spsk ribsgele - rigelig sød til os :))

Julie  -  2010-11-16 17:44:41
Næsten som min opskrift. Vi kan bare ikke lide bacon i farsen.Og sovsen hælder jeg ved med det samme. Lægger så folie over og fjerner det en halv time efter. Vi får så rødlål og halve kogte æbler med gele. Det er så MUMS

Sven  -  2010-11-20 03:41:02
Super lækker hare. 9,5 herfra. Næsten så god som mors. Mors mad er der jo ingen der slår :-) Flæsk/kalv/ko/dyr eller (muggen) ost eller 10g/10.000g ribsgelé eller hva' ve' jeg, så er det jo bare ikke denne opskrift mere, men jeres egen komposition! MEN det er jo også wældigt. At tage en opskrift og "brodere" videre på den, så den bliver bedre. Se DET er kogekunst og sikkert sådan at denne og de fleste andre af Mors og Fars xxxx er opstået. Så venner, forsæt med eksperimentere, men lad være med at kritisere, men foreslå tingene i stedet. F.esk Mor brugte røget spæk i farsen, skåret i pæne tern, så man kunne tage dem fra. Himmelsk smag. Prøv det.

Niels  -  2010-12-09 20:23:47
Jeg lavede det til 13 mennesker. Gangede alt op med 3. Den skulle have en lille time i ovnen efter at sovsen kom på, dvs ca. Halvanden time i alt. Der var udbredt begejstring blandt gæsterne - både over haren og sovsen.

Jasmina  -  2010-12-29 10:05:20
har nu prøvet opskriften flere gange for at se om der var begynderheld ved første gang :0) NEJ ....smager helt igennem FANTASTISK !!!!! Har prøvet flere varianter af den: med feta-ost eller purløg,hønsekød i tern istedet for bacon, uden ribsgelé i saucen... Alt kan lade sig gøre...og familien er bare vild med den hver gang. TAK

Camilla Spliid  -  2011-01-23 18:18:30
Smagte fantastisk - kan varmt anbefales.

Gitte  -  2011-02-15 12:53:05
Dette er bare den bedste:o) - du havde HELT ret!!

Steffen  -  2011-03-07 20:06:23
Det er sgu en god hare.. Især sovsen. :-)

  -  2011-03-11 04:12:01
Super opskrift! Jeg tilføjede dog lidt frisk timian, et revet løg og en revet gulerrod i farsen samt en smule frisk timian i saucen, smagte himmelsk!! Desuden synes jeg ikke det er nødvendigt med smør i fadet, da der er rigeligt med fedt i kødet. Derudover kom jeg vand ved farsen og brugte det til saucen.

Chi  -  2011-03-11 15:20:51
Hmmm synes godt nok sovsen bliver noget sød med så meget gele og yderligere sukker... men det er jo smag og behag. :) Jeg plejer at smide et par enebær ned til resten i sovsen, det gir noget ekstra. ;) og så kan man jo fylde "dyret" med det man har lyst til, her er det for det meste stegte champignonger, feta, oliven eller en blanding :D

  -  2011-04-08 16:10:49
Lyder lækkert... tror jeg vil prøve med hakket bacon og fetaost i farsen. Synes det kunne være lækkert med grillede rodfrugter til, eller bliver det for meget vinterret så?

martin  -  2011-04-11 22:45:45
Smagte godt! 1) Men hvorfor er sovsen så klumpet? Jeg varmede målken op, puttede maragrinen i, varmede op, puttede gele i & varmede op og så krydderier & jævning (uden klumper) og så kulør. Klumperne kom pludseligt kort tid efter at ribs geleen kom i! En masse små hvide klumper. Prøvede også at si sovsen bagefter, men det var stort set kun små klumper, så der kom stort set kun dryp ud af sovsen. 2) Og hvorfor er der lyserøde klumper indeni i kødet? Er det ok? Tror det er baconen. Har det bare skidt med lyserødt kød om det nu kan være farligt at spise? Prøvede at give den 1/2 time mere på 220 grader, men den der var stadig lyserøde klumper i.

Svitzer Tyr  -  2011-04-17 15:57:53
Vi på Svitzer Tyr skal have opskriften nu i aften, men det er nu fedet der befordrer smagen, så sovsen er opbagt med rigelig margarine og mel samt ½ l fløde, 2 terninger okse bouillon og ca. 1 l vand smagt til med tyttebær, vi havde ikke ribsgele. Men der kom rigelig i, det giver nemlig vildt smagen. Derpå smagt til med salt og peber. Kødet var ½ flæsk ½ okse. Og det blev blandet med fri hånd, sådan. Skriver igen nå vi har smagt på den.

Kate  -  2011-05-08 06:51:20
Virkelig god ret, som falder i god jord her i Sverige. Jeg kommer 4 æg i til 12 personer, og gør sovsen mindre sød, men kommer lidt enebær i også. Perfekt at forberede dagen inden og sætte i køleskab og så bare sætte i ovnen i god tid inden gæsterne kommer. Vi serverer den med Svensk lingonsylt (tyttebærsyltetøj) syltede agurker o evt. rødkål.

Jonas  -  2011-06-13 15:46:28
Til alle dem der tager sig af små trykfejl og ikke kan finde ud af: I sku da for dumme! Prøv jer lidt frem men hvis i ikke kan forstå denne opskrift så er i sku ikke egnet i et køkken... Synes hellere i skal komme med konstruktiv kritik det er meget mere nyttigt for dem der læser(mig)... rigtig god opskrift!!!

svend  -  2011-07-23 16:34:27
dejlig ret ! jeg anbefaler der kommes et revet løg samt 5 knuste enebær i farsen, med fordel kan man tilsætte 0,5dl appelsin juice når haren skal i ovnen så smager retten rigtig godt...

Rick  -  2011-08-10 21:16:13
Mega lækker ret helt sikkert på menuen igen

michael  -  2011-08-24 18:49:12
min sovs skiller men retten er rigtig god

Theresa  -  2011-08-31 18:51:24
Det smagte rigtig godt! Men jeg formede farsen som et hjerte for at gøre det lidt festligt

Dennis  -  2011-09-02 15:00:29
Det er et kongemåltid mad og altid en fornøjelse at servere for drengene inden vi skal i byen.

Lotus68  -  2011-09-27 16:09:21
Rigtig god, dog synes jeg at min fars blev lidt bastant, men ellers smadder god smag.

  -  2011-10-17 20:08:55
hej prøv også med små pølser, som stikker op af farsen kaldet et pindsvind. som min far lavede.

Frank  -  2011-10-25 18:20:22
sigt sovsen før den severes, mange af de urenheder der er i hakket fars kommer ud når fars koges, de smager ikke så godt

jørgen  -  2011-11-01 12:46:13
perfekt - og også god med rødvinssovs/vildtsovs PS: Der er forskel på at lægge og at ligge!

JTO  -  2011-11-06 15:11:40
Smagte bare rigtig godt, er ikke sidste gang jeg laver den... mums

Morten  -  2011-11-16 18:26:18
Hold da op en kedelig forloren hare. Totalt smagsløs "hare" og sovs, der stort set kun smager af ribsgele og mælk. Den bliver da aldrig nogensinde lavet her mere.

Lise  -  2012-01-30 19:19:28
Mums, nu har jeg lige sat "haren" i ovnen, dog med baconstriberne omvendt på ... Den ser rigtig lækker ud, og min kæreste smiler også sagligt ;)

mette  -  2012-03-04 02:04:11
Morten du må lide af smagsforvirring, er den bedste forlorne hare der overhovedet findes.

  -  2012-05-29 12:15:07
Hov hov hov hov Jørgen Hjortstrøm. Er du venlig, at forklare mig, hvad en tyrkfejl er??? Hehe! Kast ikke med sten når...... ;-) Lidt ærgerligt, når man gerne selv vil fremstå perfekt. Skal lave opskriften i aften :-)

  -  2012-06-02 15:44:33
Hej til jer alle. Jeg kan se at det er noget tid siden man blev 'færdige' med denne Hare men nu ledte jeg så efter en gid opskrift, jeg har dælme lavet MANGE Harer i mit liv men det er nu sååååå mange år siden jeg sidst lavede det, sikkert fordi jeg gik hen og giftede mig med jordens dejligste mand som så samtidig med at være jordens dejligste, så også er diabetiker. I de mellemliggende år er jeg så nærmest blevet 'ekspert' udi diabetes kost og nu ville jeg så finde en opskrift på Haren, en simo er egnet til at konvertere til diabetesmad. Retten god del af både sukker og div. fedtstoffer. MEN-det KAN lade sig gøre at ændre på ingredienserne så retten både bevarer sin lækre smag OG der ud over bliver velegnet som diabetiker mad. Det sjove i dette OG den egentlige grund til at jeg vælger lige præcis denne opskrift, den er at denne opskrift nærmest er identisk med min egen opskrift fra 'The Good Old Days' og DEN var lækker!!TÆSKE lækker!! Så til alle jer der ææælsker denne Hare - ÆÆW BÆÆW-den skal vi, her hos mig, have i aften, som lørdagsmiddag sammen med alle unger og svigerunger og børnebørn og jeg GLÆDER mig til at høre hvad deres mening er-osse selvom jeg kender den i forvejen 😜og -til jer som bare har kritik til overs for denne Hare mums - jamen find dog en anden opskrift eller find en helt anden rer at lære ar lave! Jeg skal nemlig betro jer at - når man modtager en oplysning/opskrift på jeres negative måde, så BØR man altså hilde dug laaaangt væk fra køkken, gryder, Potter og pander- fordi man UMULIGT kan præstere noget som helst-når udgangspunktet er negativitet og modstand!! Engagement, nysgerrighed og interesse er PÅKRÆVEt, HVIS man altså gider ar forsøge sig. At bruge soalteplads på spsk en spandfuld ulækker gylle, der er næsten synd, især for gourmet'en som GAD at sætte sig ned og dele sin viden med os allesammen og som er nødt til at finde sig i 'nettroll's' som jer!! Kram og TAK for opskriften - mange forventningsfulde hilsner fra Dorthe

  -  2012-06-05 11:05:51
Den mest suveræne hare jeg nogensinde har både lavet pg spist ikke engang min mormors slår denne MUMS

Kate  -  2012-07-04 12:04:48
Det er den bedste forloren hare jeg har smagt og dømme efter hvor meget der blev spist og sagt. Var det også gæsternes mening. Fantastisk.

Master Chef  -  2012-07-20 13:40:19
Vil 3 portioner altså halvdelen af den originale opskrift til 6 portioner være nok til 3 mennesker?

Mette Kjær  -  2012-08-07 21:56:53
Jeg synes at sovsen blev for fed med alt fedtet fra baconen. Smagen var god nok, men næste gang undlader jeg bacontern og serverer sovsen ved siden af.

Marianne Møller  -  2012-08-31 17:39:44
Ser ud til at være en udmærket opskrift. Jeg "forædler" dog farsen, der er ½-½ af hk skinkekød og oksemellemskært, med 1 spsk sennepspulver og 1 revet løg. Bacon i tern i farsen har jeg skiftet ud med røget svinemørbrad - af hensyn til fedtprocenten og tilføjet 5 spsk rasp i farsen. Jeg ruller ikke farsen i rasp, men sætter den direkte i oven med bacon over. Jeg putter ikke ribsgele i mælken, da ribsgeleen har nemt ved at blive bitter ved for meget opvarmning. Når mælken skal hældes ved "haren" bruger jeg 1/3 alm letmælk 1/3 piskefløde og 1/3 oksesuppe. Når "haren" er stegt færdig hældes væden fra og smages til med salt og peber og ribsgele. På denne måde får man den rigtige vildtsovs, der "gryner" lidt, som en vildtsovs nu skal. Vi har i de 63 år, jeg har fået forloren hare altid fået hasselbagte kartofler, asier og råsyltede tyttebær til. Retten er fin til gæstemad.

Ina  -  2012-09-14 12:01:28
Tak for en nem og tilgængelig opskrift der beskrives i den rækkefølge retten skal laves!

  -  2012-09-20 10:15:58
Dobbelt op på bacon - så er den lige i skabet:-)

Lisbeth  -  2012-09-28 10:11:50
selv en garvet husmor syntes denne hare er fantastisk. Ikke smagt bedre

anette pedersen  -  2012-10-27 15:13:20
hold da op hvor er den god.

  -  2013-02-05 17:33:24
har lavet forloren hare mange gange, men denne slår alt. den er simpelthen fantastisk, brugte dog kun et halvt glas ribsgele. Mange Tak for denne RIGTIG fine opskrift, selv min mindste datter som ikke kan lide brun sovs, spiste med velbehag :)

Prikke  -  2013-02-18 21:06:03
Okay opskrift, men armene kan sagtens komme ned igen!! Det var heller ikke bedre, at haren OVERHOVEDET ikke var færdig, efter de 2 x en halv time. Jeg måtte give den 15 minutter mere ved 170 grader med FEM MEGASULTNE unger omkring benene - ikke hyggeligt.

Jette  -  2013-03-02 11:31:58
Når jeg laver Haren kommer jeg mælken ved i fadet og så ind i ovnen med det. 15 min ved 220 grader og så 30 min ved 175 grader og engang imellem "skovle" mælk hen over haren. Når den er færdig hældes mælken gennem en sigte over i en gryde og tilsættes ribsgele og jævnes så.

Anna Lise Jørgensen  -  2013-04-01 08:33:59
Den er bare god - man spiser alt for meget.

Maria hex  -  2013-05-16 13:11:23
Kan jeg lave det i forvejen? F.eks farsbrødet og sovsen? Og så smide det ind når det skal have den sidste 1/2 time?

mette lindh  -  2013-06-21 21:11:27
Jeg er ked af at læse at i bruger bacon det er mere nyt ,,,,,man bruger spæk hvis det skal være en perfekt forloren hare og meget gammel min mor lavede retten for ca 60 år siden og har lavet den 10000 gange super lækker

Leif  -  2013-07-22 19:55:37
En kendt kok sagde: "Ingen ret uden løg" - prøv et tilsætte hakket løg og evt. hvidløg - løfter "haren" et pænt niveau op. Og sovsen kan justeres med lidt hønsefond (evt. terning) og måske lidt piskefløde. Uhm......

AnniPanni  -  2013-08-16 11:58:08
Genial! Love it! Det er blevet en hitter herhjemme !

Sine  -  2013-08-19 17:48:00
SKØN opskrift :-)

Jill  -  2013-09-03 19:43:33
Dejlig mad men opskriften og forklaringen passer overhoved ikke sammen :)

  -  2013-09-09 18:21:23
God opskrift. Lige som min mor lavede den, så vidt jeg husker.

khvid  -  2013-10-03 17:51:30
Fremragende, men fulgte ikke helt doseringerne......

g.fich  -  2013-10-16 12:11:16
denne opskrift på forloren hare er den helt rigtige,jeg laver den på samme måde,skal for øvrig have den i aften.m.v.h.G.Fich.

Carina  -  2013-10-17 13:33:59
Absolut ikke et hit herhjemme - hverken sovsen er stegen. Sovsen var alt for sød, trods langt mindre ribsgele end der står i opskriften.. og ellers uden smag - og haren var smagløs og alt for "tung".

Jeanett  -  2013-11-06 19:10:16
Meget lækkert :) tak.. Men... Ikke så meget ribsgele er en mulighed :)

eik  -  2013-11-08 14:52:47
Har lavet den før til mine gamle forældre. De var imponeret. Omkring Jul skal den testes på min Thailanske kone og en international vænnekreds. Er spændt på hvad de siger til den ude i Asien. Et stykke Danmark til et 10 tal. Tak

Mette Dahl  -  2013-12-28 18:40:46
Den smager bare så mega godt:)Brugte kun et 1\2 glas gele:)

49tine  -  2014-02-12 10:31:01
Hej du det er den bedste opskrift, den er næsten identisk med den jeg fik af min mormor, hun brugte bare hk. kalv flæsk. Det smager så englene synger :-)

Sus  -  2014-02-25 20:35:38
Den er fantastisk... Mums..!!!

Mette  -  2014-03-01 10:25:43
Jeg brugte skummetmælk istedet for sødmælk. og jeg puttet cocktailpølser, salattern(feta) i istedet for bacontern. jeg brugte vildtfond i sovsen og intet ribsgelé, da jeg desværre glemte at købe det. Men resultatet var pisse godt, den bedste forloren hare jeg har smagt og lavet. :-D

Mette  -  2014-03-01 10:26:55
og brugte også svin/kalv istedet for svin. :-D

Birgitte  -  2014-03-19 18:11:54
Man tager da ikke et glas ribs gele i 😊det da for meget

Kirsti  -  2014-06-19 00:28:52
Dette ligner meget min egen opskrift - men ikke så meget gele! Når jeg er i Norge bruger jeg altid elgfars! Uanset type kød bruger jeg enebær - og jeg "koger" mælken med i ovnen, jævner og smager til de sidste minutter.

Rolf  -  2014-07-08 16:19:42
Virkelig flot opskrift der mangler dog lige prikken over i'et - 2-3 små løg og 1-2 fed hvidløg. Istedet for at omvikle haren med bacon, skærer jeg stykker på 1x2 cm af røget spæk og stikker ned i haren - mums - go' appetit

Mai-Britt  -  2014-08-27 12:05:22
Jeg syntes den lyder rigtig god,jeg vil bruge den til stuede hvidkål så jeg bruger ikke sovsen denne gang,men jeg skal prøve med sovs på et tidspunkt (glæder mig allerede

Jeanie  -  2014-10-02 13:13:09
Skal prøve den i aften. Manden synes ikke jeg kan lave forloren hare, så håber jeg kan overraske ham denne gang. Vender tilbage med hans respons....Glæder mig...

jeanie  -  2014-10-03 08:22:21
Ja så fik jeg også prøvet den, og den var en mega succes herhjemme. 10 herfra.

Keld  -  2014-10-05 22:14:49
Det er en overordentlig god opskrift! Sovsen ændrede jeg på og kogte en hønse-bouillon-terning ud i ½ l vand (til 3 mennesker), jævnede med Maizena sovsejævner og naturligvis med ribsgeleen i OG ved siden af!

Marianne i Frankrig  -  2014-10-12 11:12:50
I alle opskrifter paa "forloren hare" mangler der én ting: nemig finthakkede loeg, giver lige den sidste prik over I'et - undskyld men mit franske tastatur har ikke de sidste danske bogstaver - he he he - xxx

Gitte  -  2014-10-14 17:52:45
Hej Christine, Du har fuldstændig ret med denne 'hare':o) Det er den bedste, jeg nogensinde har smagt og lavet selv!! Jeg har villet skrive det til dig mange gange hér, men det er ikke blevet til noget før nu. SUPER opskrift!! Jeg har lavet den MANGE gange også til gæster, der har skamrost den:o)) Tak for opskriften! Bedste hilsner Gitte

birthe  -  2014-10-15 22:52:17
jeg plejer også at serverer brune kartofler til såvel som små hvide.

Vagn  -  2014-10-24 19:08:47
Ligner den jeg husker fra min mor. 10 fra mig ubeset. Er i fuld gang og glæder mig.