EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Kagemand / kagekone (vandbakkelse)

Antal:
Pers.
Ret : Kager

Indsendt : 2006-06-12

Overfør ingredinserne for Kagemand / kagekone (vandbakkelse) til mealChaser indkøbsliste
Kagemand / kagekone (vandbakkelse) 4 Kagemand / kagekone (vandbakkelse) 1 Kagemand / kagekone (vandbakkelse) 2 Kagemand / kagekone (vandbakkelse) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vandbakkelsesdej:
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
130 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Hertil slik og glasur til pynt samt lakridssnørebånd til hår 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Forklaring:

Vand og margarine varmes op. Herefter tilsættes melet af en omgang under kraftig omrøring, hvorefter det hele tages af varmen og køles let af.

Nu piskes æggene i et efter et, hvor der piskes i et minuts tid efter hvert. Det hele skal blive en tyk cremet masse.

Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade som en kagemand/kone i et ½ cm tyndt lag.

Dejen bages i ca. 20 - 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, og tages ud når kagemanden er gyldenbrun.

Vær opmærksom på at en for tidlig udtaget vandbakkelse falder sammen så man kan lave nogle testboller ved siden af så selve kagemanden først kommer ud til rette tid.

Den afkølede kagemand pyntes med glasur og slik hvorefter den serveres.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7742 (1843 kcal)
KJ pr. Pers. 1290 (307 kcal)
Vægt ialt 860 gram
Vægt pr. Pers. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 900 KJ (214 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 13.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (98 stemmer)

Opskriften er vist 409620 gange,
og udskrevet 10752 gange.

camilla  -  2007-02-03 14:04:50
denne her opskrift, bruger jeg hver gang jeg skal lave vandbakkelser....den er super....børnene elsker den....

MB  -  2008-03-14 10:35:56
Rigtig go og nem at lave. første gang jeg prøver at bage vendbakkelser og det gik strygende :-)

kagekonen  -  2008-03-21 10:24:09
- udskift gerne vand med mælk, så bliver kagen mere luftig og ikke så tung (:

Mor til 3  -  2008-03-27 08:45:38
Super God opskrift.Min mand og mine børn er vilde med den:)

charlotte  -  2009-12-18 17:21:00
hejsa kan man lave den dagen i forvejen??eller bliver den så kedelig??

Maria  -  2010-01-24 23:08:45
Kan man bruge smør i stedet for margarine?

Annika 13 år  -  2010-03-08 13:10:40
den er virkelig lækker jeg brugte den som en overaskelse til min mor den blev virkelig go´. :)

Alberte  -  2010-03-21 13:17:54
Den her opskrift er rigtig god og jeg vil bruge den hvis jeg skal lave en vandbakkelses kagemand en anden gang.

Tina  -  2010-03-31 12:45:45
kan den laves dagen i forvejen uden at blive tør??

cecilie  -  2010-04-06 15:48:02
jeg kan simpelthen ikke få det til at blive tykt efter der er kommet mel og magarine og mælk i ? hvad kan jeg have gjort forkert ?

Tine  -  2010-04-13 08:01:53
Det er et kæmpe hit til børnefødselsdage og har været i mange år.

Heidi  -  2010-05-13 20:30:17
HUSK: Vand og margerine skal ikke kun varmes op...det skal KOGE når melet kommes i.Ellers bliver de ikke tyk. og så køle 15 min.

Anni  -  2010-10-21 17:37:54
Jeg tester nu om den kan laves før, skal nemlig have den med på arbejde så gider ikke stå op kl 04.00 for at lave den..

Amby  -  2010-11-22 14:09:01
FANTASTISK !! Let at lave og smager super godt :)

Heidi  -  2010-11-26 13:24:19
Rigtig fin kagemand! Brugte smør i stedet for margarine, det blev den rigtig cremet af!

  -  2011-01-14 22:20:28
Kan den laves dagen før????

Martin  -  2011-01-30 10:23:09
Man kan godt lave den dagen før. Når man har sprøjtet den ud på bagepladen fryser man den bare og bager kagemanden den dag man skal bruge den.

Anna  -  2011-07-28 00:23:35
Rækker opskriften til mere end 6 personer? :)

GitteBaloo  -  2011-08-19 13:22:40
Kan man godt gemme dejen i køleskabet til næste dag og da sætte den i ovnen?

Helena   -  2011-09-09 15:43:02
det er en god ide at sigte melet før man kommer det i, så kommer der ikke klumper :)

Inger  -  2011-10-10 17:03:45
Det gode ved denne er at man kan lave den diabetiker-venlig :-)

janus  -  2011-11-05 19:46:10
vi glæder os totalt meget til at lave den... vi skal gi den ten der hedder mick. håber han elsker den!

Torben  -  2011-11-07 10:12:39
Lige et spørgsmål: Der står "Salt" i opskriften, men ikke noget om hvornår det skal bruges... Går ud fra at det bare skal i sammen med æggene, eller hvad? Eller skal det slet ikke i? Hvad gør i andre?

annette  -  2011-12-03 09:42:53
god kage

  -  2011-12-14 22:34:12
Når man har frosset den ned, skal den tø op inden man bager den el. skal den ind frossen?

Mia  -  2011-12-14 22:35:55
Jeg har frosset den ned og skal bruge den i morgen tidlig,Skal den tø op inden man bager den el. skal den frossen ind i ovnen?

Anja  -  2012-01-05 12:26:17
Jeg syntes den var meget svær at lave, jeg har arbejdet på den hele julen. Jeg har prøvet at putte kokus i den, den bliver god. Nu er den klar og jeg håber at min familie kan lide den.

maria  -  2012-01-08 13:35:19
jeg tror den bliver go

  -  2012-03-09 15:52:07
den bedste og letteste opskrift.. en opskrift man kun kan elske

RD  -  2012-05-12 18:56:01
Bliver MEGET bedre med smør.

PEter  -  2012-05-13 10:12:38
"Anbefalet dagligt indhold" "(Energiprocent i opskriften)" I må beslutte jer. Er det det anbefalede, eller er det inholdet i opskriften der vises. Det kan ikke være begge to.

Pete  -  2012-05-13 10:33:51
Der står salt som ingrediens, men der står ikke noget om hvad det skal bruges til.

Stine  -  2012-09-23 09:40:45
Helt ubrugelig opskrift. Forholdende passer ikke, når man skal have større portioner!!!!!!!!!!!

jennifer  -  2013-04-23 11:44:29
hvornår skal der salt i og hvor meget ?

HelenaCulmbach  -  2013-10-19 11:40:14
Gjorde nøjagtigt hvad der stod i opskriften, men den blev alt for flydende :(

Tina  -  2014-02-08 11:31:31
Fin kage. Tænk på opbagt sovs når vand og margarine og mel laves. Tilsæt kun 4 æg hvis æggene er små ellers kan man nøjes med 3. Mælk kan fint bruges i stedet for vand.

Jette  -  2014-04-17 09:29:57
Den bliver mere cremet med mælk. Jeg laver og bager den dagen før. pakkes ind i plastikpose. Pynter den lige før den skal serveres.

de dårlige bagere  -  2014-09-13 12:39:44
skal den være tynd når man kommer den på pladen? vores kunne nemlig ikke blive tyk

mutti  -  2014-09-23 11:39:27
skal ovnen være forvarmet?

Flemming  -  2014-10-12 11:43:25
Fuldstændig enig med Stine "Helt ubrugelig opskrift. Forholdende passer ikke, når man skal have større portioner!!!!!!!!!!!" Skulle lave den til 30 personer, til min søsters 18 års fødselsdag, som nu må blive uden kagemand. Dejen var så tynd at man lige så godt kunne pisse på bagepladen. Tak for lort!

Rune  -  2014-10-25 09:53:46
Den er umulig at få tyk uden at putte mere mel i. Den er tynd som vand. Har pisket i over 10 min.