EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Lækker tunmousse

Antal:
Pers.
Ret : Forretter

Ingrediens : MakrelFisk

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : Liv

Indsendt : 2006-02-02

Lækker tunmousse 4 Lækker tunmousse 1 Lækker tunmousse 2 Lækker tunmousse 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Tun i olie. konserves 1 dåse tun i olie vejer ca. 150 gram drænet vægt.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron, saften heraf * Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 glas Stenbiderrogn rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
  vineddike eller evt. mere citron Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
    Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Forklaring:

4 blade husblas udblødes i kold vand.

Tun, løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri.

Knug vandet af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning.

Smag til med salt, peber og vineddike eller citronsaft.

Stil i køleskabet til du kan tegne mønstre i blandingen.

Pisk fløden til skum og vend den i blandingen. Stil i køleskabet i minimum 2 timer.

Server med flûtes, iceberg salat, cherry tomater, agurk og rødløg.

Tips:

Den lækreste, blødeste tunmousse nogen sinde.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7201 (1714 kcal)
KJ pr. Pers. 1200 (285 kcal)
Vægt ialt 946 gram
Vægt pr. Pers. 157 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 760 KJ (181 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 14.3 gram
Kulhydrat 3.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9 (365 stemmer)

Opskriften er vist 538333 gange,
og udskrevet 24062 gange.

Tøserne  -  0000-00-00 00:00:00
Der skal ikke husblas i :)

Liv  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv nu at lave den med husblas... så ved I hvorfor det skal i!

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Brug rødløg, det gør denne superlækre tunmousse endnu flottere,- og der SKAL husblas i, det er jo ikke engang besværligt!! C",)

Kristina  -  2007-01-02 09:18:36
det er første gang jeg bruger husblas og jeg er overrasket over hvor nemt det var - virkelig god forret!!!

Jonna  -  2007-01-05 09:27:45
Jeg vender først kaviar i efter at have vendt flødeskummet i. De røde kaviar farver en del. Og så bruger jeg ca. 100g kaviar

mae  -  2007-05-10 13:59:47
Den er rigtig god og nem. Har lavet den uden kaviar, og resultatet er stadig i top. Husk MASSER af groftkværnet peber!

Michelle  -  2007-05-14 20:05:44
Den er bare super god! Prøv at lave den med de store røde kaviar, de giver lidt andet :)

Kenny 18 år  -  2007-06-30 14:56:18
Denne forret er gået fra generation til generation i vores familie, og denne opskrift er som taget ud af vores families kogebog... Det er en dejlig ret som SKAL tilføres Husblas... Brug den altid... God Sommer...

Lene  -  2007-09-08 18:58:44
Den er fantastisk!!!

Ida  -  2007-09-11 20:59:22
Skal det være tun i olie?

Michelle  -  2007-09-25 21:10:00
Jeg bruger tun olie og det bliver rigtig godt... :)

Michelle  -  2007-09-25 21:10:30
Men tror da oz man kan bruge tun i vand :)

anni  -  2007-11-17 14:01:03
Mmm, hvor er den bare vidunderlig!! Cremet, blød og den smager fantastisk!!

vibeke  -  2008-01-07 16:21:28
den er bare super god og nem at lave det tager ikke lang tid at lave og så er den bare den bedste jeg nogen sinde har smagt:D

Susanne  -  2008-01-11 11:47:29
Nams, den er godt nok lækker...lavede den nytårsaften, det var en stor succes. Det bliver ikke sidste gang jeg laver den. Har givet den 10..

betulle  -  2008-01-30 16:30:33
Prøv at lave denne dressing/sovs til :-) Smager HAMMERgodt 2 ½ dl. Creme fraiche 1/2 dl mayonaise, 1 gl. rød kaviar, dild, purløg, salt og peber blandes

Maria  -  2008-02-03 13:01:28
Den bedste tunmousse jeg nogensinde har smagt!!

Linda  -  2008-02-14 11:39:45
Rigtig lækker og dejlig luftig. Er slet ikke lige så "tung" som den traditionelle tunmousse med smør. Pas på med citronsaften :)

Ina  -  2008-02-14 15:16:18
Det er en nem og dejlig mousse, skal smages, har prøvet mange men denne er dog den bedste, takker for en dejlig opskrift.

TINA  -  2008-02-16 17:38:52
Ser super lægger ud, skal testes for 18 personer næste weekend.

Silvana og Katrine  -  2008-02-26 13:36:49
Super lækker tunmousse:D

Kokken  -  2008-03-03 13:59:36
Det er også lækkert at tilsætte ca 1 dl. hvidvin, hakket dild og kapers til variation...

Anette  -  2008-03-14 11:25:15
Super lækker. og MEGET NEM

Mona  -  2008-03-24 19:57:31
Det er en meget lækker tunmousse. Jeg lavede den til vores påskefrokost, og alle gæsterne var begejstrede.

Maren  -  2008-05-23 09:33:00
rigtig god tunmousse. særligt konsistensen var perfekt. synes dog de 3 citroner er lige i overkanten

Liv  -  2008-06-08 16:16:44
Hvor har du de 3 citroner fra? Opskriften siger saft fra 1 citron... og senere, hvis man synes det er nødvendigt, evt. mere citron... som jeg læser det er det ca. 1½ citron.

Anni  -  2008-07-07 22:25:16
Jeg bruger tun i vand, og i stedet for salat, bruger jeg rejer og pynter med caviar, citron og tomater dertil flutes

Anette  -  2008-08-12 10:42:05
Verdens bedste tunmousse. Tak for opskriften:-)

Tina  -  2008-09-04 12:17:44
Denne opskrift bliver i min familie kaldt "Lis-Tun" og vi serverer den altid med denne dressing: Cremefraiche, hvidløg, purløg evt. lidt lime saft. Vi bruger også lime i stedet for citron i opskriften. Super lækker og altid et hit hos både store og små ;O)

Louise  -  2008-09-12 16:58:01
hvilken dressing vile i lave - jeg er mest til sådan en der er lidt rød i det - er der nogen der ved hvordan man laver den ? Louise

Pia  -  2008-11-02 16:42:00
Kanon lækker tunmousse, vi bruger den selv meget i vores familie.. Prøv at tilsætte hårdkogte, finthakket æg og finthakket salat, det gør den virker meget frisk og ikke så tung.

Birgit  -  2008-12-22 23:11:31
Skal formen smøres inden tunmoussen kommer i? Kan man vende denud uden?

Katrine  -  2008-12-26 13:36:30
SKAL den være i køleskabet i min. 2 timer, hvis man er ligeglad med om den er meget stiv?

  -  2009-01-04 17:17:16
hvor mange er den til ????

Birgitte  -  2009-02-25 13:44:11
den er bare super god, jeg brugte rødløg, og kom yderligere 1/2 rød pebberfrugt i og blendede sammen med, det blev bare super lækkert. et stort 10 tal fra mig. c",)

jette  -  2009-03-04 09:04:10
Jeg kunne godt tænke mig at høre om der er nogen der har prøvet at fryse den.

Mutte  -  2009-03-10 08:42:48
Er det en stor potion ? Og er de kaviar meget vigtige ?

  -  2009-03-28 08:34:13
Man kan evt erstatte tunen med marinerede sild. Det giver en helt fantastisk oplevelse og i vores familie er det et stort hit

Christina  -  2009-05-28 13:40:33
Jeg har altid synes at husblas var møg hamrende besværligt at arbejde med, indtil jeg prøvede at lægge det i blød i koldt vand i 5min os så hælde det meste af vandet fra og sætte det i microovnen i ca ½- 1 minut så smelter det så nemt :-)

Madglad  -  2009-09-17 16:55:03
Jeg har tidliger haft lavet denne opskrift til en konfirmation, dog uden caviar - og fik så stor ros for den at jeg i denne weekenden skal lave den til 100 personer! ;O) Dejligt med en opskrift alle kan lide! Ros herfra!

knud  -  2009-12-13 10:51:46
kan man lave den dagen før man skal bruge den?

mig  -  2009-12-24 15:39:22
skal helst laves dagen før - så bliver den bedst.. ELSKER den og har lavet den tusind gange

Line  -  2010-01-01 18:06:36
Super lækker tunmousse - det er ikke sidste gang, at jeg laver den !

  -  2010-02-01 08:48:07
den er mega fin ligesom fyn er fin :D

  -  2010-04-02 09:11:33
Super lækker opskrift, og husblas er altså ikke så farlig. JEg har lavet den mange gange nu. Endda til et bryllup. Plejer at pynte med æg og rejer sammen med salaten. Og lave en dressing til. Det er rigtig godt :)

Connie  -  2010-05-14 15:58:43
Jeg har lige lavet en 36 personers portion til en konfirmation. Der var 26 gæster, og der blev spist op. Bedre anbefaling fås ikke. Opskriften har jeg givet videre til halvdelen af selskabet. Karakter = 10

Kenny  -  2010-05-28 22:55:36
Altså kom nu lige ind i kampen :) Husblas skal der altid i ... det er guld... det bliver så smooth for din mund :) En ren smagsoplevelse :D Og glem alt om Tun i Olie.. Er du ude på at ødelægge maden? ,. :)

Miig  -  2010-06-22 19:32:49
Ej den er helt gal tror jeg, eftersom at der stod det skulle blendes, så puttede jeg det i min blender, og nu er det jo helt "grød-agtigt", det kan da ikk være rigtig , det er første gang jeg laver tunmousse, så jeg aner ingenting? der skulle måske ikke stå blendes hvis det ikke skal i en blender, hilsen en der følger opskriften som den er :S

Mig (:  -  2010-08-30 14:35:17
Den absolut bedste! Alle i omgangskredsen hungre efter den (:

  -  2010-09-13 22:35:27
Smager ekstra godt med hakket dild, og brug rødløg istedet for alm. løg. Sevér med en dressing af fromage fraise med frisk hakket purløg, dild, salt og peber :)

Marina  -  2010-11-03 13:10:04
Jeg lavede tunmoussen til 24 pers. til vores nyeligt overstået barnedåb. Super lækker og nem at lave. Selvfølgelig skal der husblas i. Dog sparede jeg vældig meget på løgene. Brugte kun 100 g. til hele portionen til 24 pers. Men lækker lækker og så høstede den meget ros.

Connie W  -  2010-11-16 20:13:24
Jeg laver den altid med tun i vand og kun med 9% cremefraiche. Blender den ikke men rører blot rundt med en gaffel. Bruger også rødløg i stedet for alm. løg. Har lavet den mange gange, den er superlækker og vækker altid glæde hos mine gæster.

Susanne40  -  2011-01-02 18:22:00
FANTASTISK lækker tunmousse, nu familiens favorit-opskrift. Meget lækker og luftig konsistens. Brugte ikke tomat og S.Olek da jeg ville have mere traditionel ret. Super!

Maria D  -  2011-01-17 17:25:46
Meget lækker tunmousse. Vi har lavet den flere gange. Og gæsterne synes også den er super lækker. Jeg har givet den 10. Vi laver den dog uden stenbider rogn :)

charlotte  -  2011-02-15 08:56:30
Den er bare super lækker og nem at lave... Skal lave den igen og igen og igen for hele familien er helt vilde med den... :0)

AT  -  2011-03-19 13:51:09
Jeg vil godt give Miig ret, jeg har også kommet det i en blender som der står og nu har den stået i køleskab i 3 timer og er stadig helt vildt flydende, hvor længe skal den stå før den bliver nogenlunde stiv så man kan komme flødeskum i?? Nogen forslag til hvad jeg kan gøre for at stivne den? Måske mere tun, eller??

Kat  -  2011-07-19 15:31:38
Jeg bruger tun i vand og bruger lidt af vandet fra det til at smelte husblas i. Derudover laver jeg en dressing af 150g hvidløgsflødeost og 150g creme fraiche blandet med saft fra 1 lime, hakket dild og smager den til med salt og peber. Man skal være forberedt på at der skal en hel del peber i.

  -  2011-08-11 12:08:29
total fantastisk opskrift. Min mand spørger efter den til forret hver gang vi skal have gæster..... Og man skal ikke lade sig skræmme af husblas- følg opskriften. Det kan ikke gå galt:-)

  -  2011-10-03 10:28:32
Smager vildt godt! Synes dog, at den med fordel kan laves dagen inden... eller i hvert fald skal stå i køleskabet mindst 4 timer :-)

  -  2011-11-22 12:31:29
Der skal nok stå "blandes" - at blende den lyder som blasfemi! Jeg plejer desuden ikke stille den i køleskabet inden jeg vender fløden i - og den har ALDRIG failet ;o) (først tun, løg, citron BLANDES, creme fraiche i, husblas tilsættes, fløden vendes i. En time eller to efter, er den PERFEKT!)

jytte  -  2011-12-11 14:02:09
den er bare helt fantastisk. jeg lavede en salat med tigerrejer i blandet salaten og lavede en dressing af creme fraiche og mild chili.

  -  2011-12-12 08:10:28
Nej... den blendes for at få den rigtige konsistens! Hvis den "blandes" så bliver den ikke så blød som hensigten er. Hilsen Liv (ja, jeg har indsendt opskriften)

  -  2011-12-29 14:21:59
Tynd/flydende mousse. Cremefraiche kan i nogle tilfælde "falde sammen" af at blive blendet for hårdt og dermed bliver moussen meget tyndere. Hvis uheldet er ude, må mit bedste bud være at tilføje lidt mere husblas. For at undgå problemet kan man undlade at tilsætte hele Cremefraichen før efter blendning.

Karen og sofie  -  2011-12-30 21:06:07
Vil lige informere om at moussen får en bizar uappetittelig grå farve hvis man bruger sorte rogn.

  -  2012-01-29 11:51:33
Kanon! Havde aldrig lavet tunmousse før:/ Og den blev så god! alle var vilde med den.. fuldte opskriften, og brugte husblas, og tog det gode råd herinde, med at komme det i microoven med lidt vand, og var så nemt at arbejde med...

æble!  -  2012-02-03 15:47:18
Ej, fy føj da! Der skal s*u hverken husblas eller flødeskum i tunmousse - og heller ingen løg, tak! nææh, de damer, sådan her laver man tunmousse (stor portion): 12 personer 6 dåser tun(i olie) 100 g blødt smør saft af 2 citroner 2 store spsk creme fraice salt og peber tag smør ud af køleskabet to timer inden. hæld væske fra tun, del tun med gaffel med cirkulære bevægelser, evt med ansigtet vendt mod øst smør i klatter+fraice i, citron presses med gaffel gnm si. salt og peber i passende mængder pisk med håndmikser til jævn, homogen masse smag evt til med cremefraice, alt efter, hvor cremet, man ønsker den put i form lad stå mindst fire timer, gerne mere Se dét er tunmousse!

  -  2012-03-11 19:05:49
Æble, du er tydeligvis forkert på den i forhold alle os andre. Jeg har lavet den, og uden at vide det, var der en blandt selskabet, som normalt ikke var så glad for tunmousse. Alligevel tog han flere gange af den her. Hvis du mener din opskrift er bedre, så synes jeg du burde lave din helt side med din opskrift, i stedet for at komme med den her. Det er fair nok at sige, at man ikke kan lide den, men at gøre denne nummer, er ikke okay.

sydhavnen  -  2012-05-16 15:51:02
Super lækker ret, prøv at tilsætte lidt frisk hakket dild

Lissi Krogh   -  2012-05-20 19:13:51
Gad nok vide om mit problem med at moussen ikke stivner nok, skyldes for meget citronsaft. Har nogen et godt bud på hvad det ellers kunne være

Chrisss  -  2012-06-02 19:25:44
Har lavet den 2 gange nu. Første gang blev den perfekt og denne gang er den meget flydende? Ved ikke om det er fordi jeg har brugt creme fraiche med 9% Håber den sætter sig indenfor et par timer eller må jeg jo dyppe den i brødet i stedet for at lave sandwich. Øv.

Anne d  -  2012-06-27 10:41:29
ja man kan sige meget men jeg blender den nu, den blir super lækket af det

Anita  -  2012-08-07 19:13:42
lavede den med en blanding af tun og torskerogn. og kom lidt paprika og frisk dild fra haven. Minus fløde.. nam nam

Nina...  -  2012-08-10 09:48:47
Super god opskrift... fik afvide af familien den smager mere frisk end mormors gamle opskrift... og det siger en del i min familie..

ALM  -  2012-08-10 22:22:00
For at stivne den skal der husblas i. Denne ret er nem og lækker med flutes eller i sandwich. Vi brugt rødløg, herlig og nem som forret på en fad med rejer og blandet salat.

den professionelle  -  2012-08-11 18:21:23
Det er et okay alternativ til den "almindelige" tun mousse. Men jeg vil nu hellere foretrække en uden flødeskum, løg og husblas. Blot smør og cremefraiche:-) men hvis man vil lave noget anderledes, smager denne ok. Får karakteren 4.

Christina  -  2012-08-24 17:03:41
STOP! Du behøver ikke lede længere. Dette er den bedste opskrift på tunmousse:-)

pedersen;O)  -  2012-09-01 14:54:46
Super lækker - den er creamet og luftig mens smagen er himmelsk. jeg har TIT lavet netop denne, men i dag har jeg forsægt mig med at pifte den endnu mere op med at komme en smør og forårsløg i. har netop prøvesmagt, og gud hvor er den skøn.

  -  2012-10-20 18:27:40
Den smager bedst hvis man bruger tun i vand, da tun i olie får den til at smage mere af fisk. Jeg har selv prøvet begge dele. Men en lækker opskrift. :-) jeg vil os personligt lade være med at blende tunen.

Jacob  -  2012-12-10 00:01:55
Rigtig lækker opskrift - har i noget tid brugt en smør-udgave af tunmousse, da det virkede nemmere, men husbladsen giver bare noget ekstra (og så er det heller ikke så svært som jeg troede med husblads)

Anders  -  2012-12-26 19:44:53
Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Den blev alt for vandet! Som en anden foreslår, så kunne jeg forestille mig at cremefraicen først skal i efter blendningen. Jeg enfdte med 8 husblas før den var til at spise. Men godt smagte den.

Chris  -  2012-12-30 17:41:24
Den smager vildt godt, glæder mig til at servere den for mine gæster, min blev dog ikke særlig stiv, måske kom der ikke nok husblas i...

Mette  -  2012-12-30 22:38:02
Super lækker og blød mousse. Smager fantastisk. Tak for opskriften :-) Den er lige som den skal være.. Dog serverer jeg den med rejer og en go creme fraiche dip til med krydderurter :-)

4/1-13 Anita  -  2013-01-06 17:59:58
Virkelig god opskrift. Der skal 200 gram løg i selom det lyder af meget. Husk også at severe med løg til samt evt. rejer.

Mette  -  2013-01-12 11:26:17
Kan sagtens fryses skal tø langsomt op i køleskab ca. 1 døgn, lav en dressing af 1/2 l. cremefraiche i blandet 2 hele agurker i tern, smagt til med karry - salt og peber. pynt moussen med rejer - agurkskiver samt halve æg, mums.

Rikke  -  2013-04-17 11:39:40
Helt igennem fantastisk opskrift! Bruger ALTID denne. Jeg bruger dog kun tun i vand i stedet for. Så syntes vi at den smager af meget mere, og så er den ikke så fed i det. Prøv det! :o)

Janie   -  2013-11-25 11:51:52
Den bedste. Bruger vi altid, både til fest og hverdag.

  -  2013-12-30 21:22:24
Skal man bare hælde tunen i direkte fra dåsen? eller skal man presse noget af olien fra?

kandv  -  2013-12-31 13:41:18
HUSK, at det IKKE altid er 4 blade husblas, som skal udblødes i koldt vand (gælder kun ved opskrift til 6 personer). UPS !!

Julie   -  2014-01-30 13:47:02
Verdens bedste .... Rigtig frisk og lækker

Tove  -  2014-04-04 16:13:30
Jeg har en opskrift som ligner meget og den kan fint fryses ned og laves i god tid i forvejen.

  -  2014-07-02 14:17:35
I min familie er vi også glade for denne opskrift, vi har brugt den i flere år, og alle elsker den. Jeg har aldrig prøvet at blende den, det må prøves næste gang

Søs  -  2014-07-10 18:54:17
kan der bruges sorte kaviar? har ikke kunne finde de røde....

Jakob  -  2014-08-03 17:02:09
Drop flødeskummet det bliver for meget - det smager perfekt bare med creme fraiche.