EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Hyldeblomst saft

Antal:
Portion
Ret : Kolde drikke

Ingrediens : Bær

Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina - Bosnisk - Bosniske

Indsendt af : Bosna92

Indsendt : 2005-07-14

Overfør ingredinserne for Hyldeblomst saft til mealChaser indkøbsliste
Hyldeblomst saft 4 Hyldeblomst saft 1 Hyldeblomst saft 2 Hyldeblomst saft 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 store Hyldeblomstskærme *
5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 pose Citronsyre *
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  lidt Atamon til flasker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Forklaring:

Sæt hyldeblomster i en dyb skål. Tilsæt vand og citronsaft, samt citronsyre. Lad dem stå et køligt sted i 24 timer.

Si vandet i en anden skål og tilsæt 1 kg sukker. Det skal stå 24 timer og røres en gang imellem indtil sukker kan ikke ses mere.

Saften opvarmes tæt på kogepunkt, men må ikke koge. Skyld flasker med Atamon og pak den varme saft ind. Den kan holdes sig meget længe.

Tips:

Det er en god og frisk sommerdrink.
Ud fra denne portion får man ca. 2-2,5 liter sund og frisk hyldeblomst sirup.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 17640 (4200 kcal)
KJ pr. Portion 17640 (4200 kcal)
Vægt ialt 2500 gram
Vægt pr. Portion 2500 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 705 KJ (168 kcal)
Protein 0.1 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 41.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.3 (113 stemmer)

Opskriften er vist 205795 gange,
og udskrevet 7859 gange.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Saften af 5 citroner er omkring 4 dl, og citronsyren til denne portion må være 1-2 spsk.

lise nørgaard  -  0000-00-00 00:00:00
der skal mange flere skærme til den portion, mindst 40-50

Christina  -  2007-05-28 15:48:10
En virkelig lækker sommer-cocktail fåes ved at blande hyldeblomst siruppen med champagne eller hvidvin.

Rasmus  -  2007-06-04 08:45:38
Prøv med mindre sukker det er kun en vane

Kirsten  -  2007-06-13 15:07:00
Ja der skal mindst 40-50 skærme til, og kun halvt så meget sukker. Hæld saften så varm på flaskerne som muligt og fyld dem helt op, sæt låg på med det samme. Der må helst ikke være luft i flaskerne,

Ove Moesgaard  -  2007-06-16 21:16:15
Det er meget godt med forskellige kommentarer, men når der ikke kommer alternativer til opskriften, har det jo ingen menig.

Ove Moesgaard  -  2007-06-16 21:31:33
Hermed opforder jeg webmasteren til at tildele mere plads til kunder og deltager i debatten og kommentarer. Det er svært, at for mig at danne mig et overblik på et indlæg, hvor man kun har 24 tegns tilbageblik. Mit råd gør kommentar feltet størrer, gør det muligt for andre personer, at komme med alternative opskrifter. Det er jo ikke teknologien der sætter begræsningen, det er jer der der gør det ved jeres udformning af "internetsiden". Med venlig hilsen Ove Moesgaard

hyldeblomst brykkerne  -  2008-06-01 17:06:42
skal der 1 kg sukker i

Gunhild  -  2008-06-16 10:40:34
40-50 stk Hyldeblomst,50g citronsyre og 4-5 stk øko citroner, 1,5 l kogende vand og til sidst 1,5 kg sukker. Dette skal stå og trække i 5-6 dage hældes derefter på atamon skyllet flasker. Det er den opskrift jeg har brugt i flere år og den er bare god. Ps. fortyndes 1 til 5.

Eva c  -  2008-06-16 14:28:39
En hel pose citronsyre??? Det er ikke en Bosnisk saft.

suzanne  -  2009-06-16 17:15:54
Gunhilds er den rigtigste - og bedste. Brug den! Den er ikke Bosnisk, nej, men den er dansk!

Laura  -  2009-06-22 11:01:02
Sund er måske så meget sagt, når der er 1 kg sukker i *lol*

Alice  -  2009-07-03 20:49:10
Prøv at rive de økologiske citroners skal med et juliennejern (er også perfekt i koldskål) - det fremhæver citronsmagen.

  -  2010-06-29 15:27:30
hej når jeg laver hyldeblomstdrik bruger jeg denne opskrift 20 stk blomsterdkærne uden stilk 25 g citronsyre (2 spsk) saften af 2-3 citroner 500g melis (der kan godt spares lidt på sukkert/ puddersukker afhænger af hvor sød den skal være jeg selv spare ca 25 % på dette) 500g puddersukker (den mørke den giver en lidt mørkere farve på saften) 1 l kogende vand 1 tsk atamon Hyldeblomst klaserne ,citronsyre,citronsaft,og sukker blandes og overhældes med kogende vand atamonen tilsættes træer 4-6 dage under låg derefter siges dette igennem et klæde derefter kommes saften på atamon skyllede flasker eller kan også fryses ned i mindre portioner som passer ind til ens eget forbrug dette gør jeg selv ps, hvis i kan lide snaps kan i lade kompotten trække med en flaske brøndum i 1-2 døgn dette giver en dejlig snaps

Inam  -  2010-07-08 10:10:46
Vildt med så meget sukker. Det tager da næsten alt det sunde væk. Vil prøve mig frem med meget mindre.

  -  2010-07-11 11:38:08
rigtig god opskrift.... og ove mosegaard.. det er ikke så svært at finde alternative opskrifter... søg efter dem på siden

Anne  -  2011-06-19 11:36:17
Hvor meget er en pose. Det er umuligt med opskrifter med "brug 1 pose".

Sovsetrolden  -  2011-06-26 15:28:10
Rigtig lækker drik. Jeg drak den til en bøf med brun sovs.

Anne-LIse  -  2012-06-18 17:06:50
Hvad gør citronsyren i hyldeblomst saft. ??????

Kirsten  -  2012-06-19 22:30:59
Prøv en opskrift med jordbær, mynte og knust ingefær- opskrift fra morgen TV - Kog 2 l vand med 1 kg rørsukker, kom et par kviste mynte og 1 tsk knust ingefær i, lad trække 1/2 døgn- si og varm op- hæld over 250 g jordbær - træk 1/2 døgn. Færdig. Fortyndes med vand, tør hvidvin og lignende.

Anne-LIse (Ballerup)  -  2012-06-20 21:16:59
Hvad er og gør citronsyre til hyldesaft.??? Anne-Lise Ballerup.