EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Gammeldags æggekage med bacon, purløg, tomater og et godt rugbrød

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Æg

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2005-03-23

Overfør ingredinserne for Gammeldags æggekage med bacon, purløg, tomater og et godt rugbrød til mealChaser indkøbsliste
Gammeldags æggekage med bacon, purløg, tomater og et godt rugbrød 4 Gammeldags æggekage med bacon, purløg, tomater og et godt rugbrød 1 Gammeldags æggekage med bacon, purløg, tomater og et godt rugbrød 2 Gammeldags æggekage med bacon, purløg, tomater og et godt rugbrød 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
    1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
8 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
    1 bundt purløg vejer ca. 100 gram


Forklaring:

Steg baconen sprød på en tør pande. Læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir eller køkkenrulle.

Pisk æggene sammen. Udrør maizena i mælken og tilsæt det æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen. Varm en pande med lidt olie og hæld æggemassen på panden. Det går lettest på en teflonpande. Steg æggekagen, indtil æggemassen er stivnet, ved lav varme. Løft af og til op i æggemassen med en paletkniv af træ.

Skær tomaterne i skiver og fordel dem over æggekagen sammen med sprødstegt bacon og klippet purløg.

Server æggekagen med rugbrød.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 5478 (1304 kcal)
KJ pr. Pers. 2739 (652 kcal)
Vægt ialt 1145 gram
Vægt pr. Pers. 572 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 478 KJ (113 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 3.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.4 (291 stemmer)

Opskriften er vist 939458 gange,
og udskrevet 25883 gange.

nancy  -  0000-00-00 00:00:00
den er den beste mad jeg har smagt

Anders  -  0000-00-00 00:00:00
til en ægte gammeldags æggekage hører der ikke bacon til. Der hører stegt flæsk (spæk). Bacon er noget moderne noget vi eksporterer til England

til anders  -  0000-00-00 00:00:00
Der står jo bare æggekagen er gammeldags ;)

tina  -  0000-00-00 00:00:00
smager osse godt med røget bacon..

JM  -  0000-00-00 00:00:00
Anders > Stegt Flæsk er noget Fynsk noget... Spørger du Jyder bl.a. så er det ikke korekt... (hvertfald ikke ifl min familie generationer tilbage)

Mikkel  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg plejer gerne at komme kartofler og pølser i sammen med alt det andet. Det er et sikkert hit.

Daniel  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god, røget bacon er også godt at bruge. I øvrigt kan man "peppe den lidt op" med lidt origano, det er lækkert.

kirsten  -  2007-02-25 12:39:48
prøv at tilsætte 1 stor tsk. bagepulver til dejen og sæt æggekagen i ovnen nogle minutter efter den er stegt. Så skal I bare se, hvor den hæver og den bliver meget luftig og lækker

malene  -  2007-03-07 10:43:04
til mikkel.. koger du katoflerne først?

Lissy  -  2007-04-18 19:26:49
den var rigtig god sådan skal en æggekage smage

Rasmus  -  2007-07-08 21:56:20
@malene: Kartoflerne skæres i tern og steges på panden en fem minutters tid før end æggemassen hældes ud over.

Andreas  -  2007-07-17 15:39:09
Enig i stegt flæsk i stedet for bacon!!

Kathrine  -  2007-09-25 19:15:27
Bacon eller flæsk det er vel smag og behag! men den er rigtig god

Søren  -  2008-02-06 18:08:06
Det er simpelthen så super det hersens madi ;) nam nam nam nam slurp

Nanna  -  2008-04-09 19:45:07
Den smager fantastisk!! Især med oregano.

Tom S. Larsen  -  2008-04-18 19:25:20
En rigtig god gammel opskript på æggekage og den er virkelig god.

imone  -  2008-06-05 13:21:14
jeg plejer at putte sukker og purløg på æggekage...er der ikke andre der bruger sukker? smager rigtig godt

Mads  -  2008-06-07 19:41:14
Kan med fordel laves med en teske fuld bagepulver i æggemassen. laves på panden, og får 5 min extra i ovnen på høj varme, så overfladen bliver gylden

Helene  -  2008-06-09 23:26:33
Nej, jeg har aldrig hørt om at man strør sukker på en æggekage, - hvorfor skulle man det? Den smager fortræffeligt som den er, både med røget bacon eller med stegt flæsk.

baconlover  -  2008-07-12 17:23:03
bacon er et krydderi !!!!

jari  -  2008-08-08 17:23:17
æggekagen kan fint strøs med sukker men endnu bedre er jordbærmarmelade.

Lars  -  2008-08-10 13:41:49
Jo sukker er helt fantastisk - det gør vi også i min familie.... smager som en stor pandekage jo.... så kan man altid spise baconet bagefter... :-))

  -  2008-10-07 11:00:27
man kan jo gøre hva man vil med det bacon med eller uden men hold kæft hvor den smager hæld massen på panden lige lidt husk at tilsætte bagepulver 2 tesker derefter ind i oven på 160g i 20min evt tilsæt lidt fløde nøjnøj

Dorthe  -  2008-10-25 08:52:19
jo jo jeg bruger også sukker, elsker det. selvom folk synes man er skør. ;0) har lært det af min bedstemor.

Leifi  -  2008-11-13 15:33:51
Man drikker vel øl til ?? Rødvin duer vel ikke??

hende som kan lide god mad  -  2008-12-03 21:51:44
det er en god ægge kage li som den skal være og den er fin med bacon . . .

Line  -  2009-02-20 16:12:46
Foruden tomater, purløg og bacon synes jeg at kanel er rigtig godt at strø på.. men eller ok opskrift

MartinMurer  -  2009-02-26 17:32:59
Det er sku på menuen imorgen. Så vil jeg ......på hva damen hun siger! Det er sku for lækkert :)

Sonia Reinholdt  -  2009-04-30 18:14:17
Smager rigtig godt, den her æggekage.! Men sukker, og syltetøj hører oprindelig til på den Lollandske Brødæggekage- den er noget så lækkkker;) Ja, det er den her også;)

palmqvist2000  -  2009-05-02 17:29:08
Jeg vil så også blande mig i koret og sige at stegeflæsk er nr. 1, men at et godt stykke stegeflæsk desværre er ret svært st opdrive, da svineproduktionen her til lands jo desværre er totalt fokuseret på englænderne og deres "morgenmads"-vaner, og stegeflæsk fra et baconsvin er godt nok ikke noget at råbe hurra for!

Hanne  -  2009-07-04 10:22:12
Det er en rigtig dejlig æggekage, jeg kom lidt kartofler fra dagen før, det gør den lidt mere fyldig, så en tsk. bagepulver og i ovnen 5-6 min. Et rigtig lækkert sommerret.

  -  2009-07-17 00:06:49
Hvad sker der for de 8 æg ? er det ikke lige lovligt meget ? har ikke lavet den endnu, men 8æg kan det passe ?...

lisa  -  2009-07-26 10:22:56
Det er ikke rigtigt at man kun bruger sukker på æggekagen på Lolland. Jeg kommer fra Skive-egnen og derhjemme fik vi syltetøj og sukker og kanel på og vi brugte stegt spæk og ikke bacon. Det bruges stadig af mange på egnen.

2009-08-12- 09:22  -  2009-08-12 09:22:54
hej tak for de gode fif jeg skal lave retten idag sååe vil da over veje nogen af de gode ting i har skrvet her inde... :D

Erik  -  2009-11-26 12:48:10
er der slet ingen der bruger sennep på æggekage??? det bliver serveret som tilbehør på mange restauranter

Lise  -  2010-01-05 16:04:46
Uhm.. Den var skam god, jeg tror aldrig jeg har smagt en bedre æggekage :).

Jimmy  -  2010-02-08 14:54:04
tina - 0000-00-00 00:00:00 smager osse godt med røget bacon.. -Bacon er altid røget... det er saltet og røget brystflæsk (som man kender det fra f.eks. ribbensteg)

Didde   -  2010-08-16 18:05:03
Super nem og hurtig og lave smager også godt (:

katarina  -  2010-10-06 16:25:50
hmmmmmmmm. smagte godt

Per  -  2011-01-23 10:11:43
Der var kun stor ros fra alle, da denne æggekage blev serveret. Havde dog ændret lidt - kom tomater og purløg samt lidt stegt røget bacon i æggemassen.

Mette t  -  2011-01-31 14:08:44
Kan man bruge hvedemel i stedet for maizena???

Anja  -  2011-02-21 12:24:38
Tak for tippet med bagepulver, den havde jeg ikke hørt før.

Alex  -  2011-12-06 18:09:59
Ummm den lyder lækker skal lige til at lave den

Ulrik  -  2012-01-08 18:46:37
Jeg har lige lavet kagen - til 20 personer - men jeg erstattede stivelsen med bagepulver. 5 portioner a 4 personer - 1 stor tsk bagepulver pr portion. Det var bare en succes! De vil have mere!!!

  -  2012-06-12 08:45:13
Lyder godt det med at tilsætte bagepulver, men man kan vel ikke bare sætte panden ind i ovnen? Hælder man da først æggekagen over i et ovnfast fad? Birgit

Helle  -  2012-06-13 20:56:27
Ja man kan sagtens bare putte stegepanden direkte i ovnen, dog skal den være med håndtag i stål, ikke noget med plastichåndtag, så smelter det bare.. Du kan også sagtens lave den i et smurt ildfast fad i ovnen, evt dækket over med staniol i starten, så den ikke bliver for mørk.Plejer at gøre det på 160 grader

Henrik  -  2012-06-27 14:16:50
God og nem opskrift

FTO  -  2012-07-02 20:29:39
Mine æggekager klasker altid sammen. Men jeg ged, har aldrig tænkt på bagepulver og så ind i ovnen. Det skal prøves. Og så lige en (mange) Svendborg snaps til og en Albani Odense Classic. Fantastisk...

Jannie Petersen  -  2012-07-31 10:11:26
Super lækker æggekage. Dog brugte jeg fløde i stedet for sødmælk og jeg købte to pakker bacon som jeg skar i stykker og brunede gryden i en gryde også tog jeg dem i en lun ovn imens jeg lavede æggekagen.

tine  -  2012-10-02 16:03:50
hvor lang tid skal den have når man laver den i ovnen.......

caroline  -  2012-12-11 17:04:50
hvor lang tid skal den ha

KramseBamse  -  2013-04-10 18:31:29
rigtig god opskrift.. ;) bacon bacon bacon.. morgen middag og aften.. ;) ungerne elsker den.. klart hit på middagsbordet..

Henriette  -  2013-05-13 12:19:28
Er det nødvendigt at komme majsstivelse i ?

  -  2013-07-14 12:47:35
Kan anbefale kartofler og løg i æggekagen Giver en langt bedre snag ;-)

Paprica  -  2014-03-01 17:48:46
Dejlig nem at lave og smager himmelsk!! It taste like heaven man!

Søren E. Christensen  -  2014-06-13 17:17:44
på ovennævnte opskrift som er en klassiker, bør man ligeledes riste chorizo sammen med bacon, den smag og det fedt man efterfølgende steger æget i gir en smag for guderne... glem ikke thise smør på rugbrødet samt en mørk øl fra svannneke så er der dømt hit....