EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Gammeldags rabarberkage 01

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Frugt

Indsendt : 2005-03-05

Overfør ingredinserne for Gammeldags rabarberkage 01 til mealChaser indkøbsliste
Gammeldags rabarberkage 01 4 Gammeldags rabarberkage 01 1 Gammeldags rabarberkage 01 2 Gammeldags rabarberkage 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Rabarbermarengs: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
600 gram Rabarber renset vægt
    renset vægt


Forklaring:

Dej:
Blødt smør, sukker, vanillie og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. Mel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.


Rabarber marengs:
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker a 2-3 cm. Derefter lægges de til tørre på et viskestykke.

Hviden piskes stiv og lidt efter lidt tilsættes sukkeret. Vendes med nødder og rabarber.


Dejen kommes i smurt, melet springform og rabarbermarengsen fordeles ovenpå.

Bages ved ca. 175 grader C. alm. ovn i 55 minutter (undervarme). Hold øje med at marengsen ikke mørkner. Kan eventuelt dækkes med stanniol efter en 10-15 minutter så marengsen ikke brænder.


Anretning:
Serveres hel med flødeskum eller creme fraiche 18%.

Tips:

Udstenede kirsebær kan også bruges i stedet for rabarber.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 18707 (4454 kcal)
KJ pr. Pers. 1558 (371 kcal)
Vægt ialt 1675 gram
Vægt pr. Pers. 139 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1116 KJ (265 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 33.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (76 stemmer)

Opskriften er vist 255323 gange,
og udskrevet 13352 gange.

hanne klausen  -  0000-00-00 00:00:00
glæder mig til at prøve

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes den skal have mere end de 55 min, tror den fik 1 time og 15 min her.

Kirsten Kristensen  -  2007-05-10 09:18:54
Kanon lækker kage, der udemærket kan spises uden flødeskum og creme fraiche.

Sonja Busk  -  2007-06-05 17:31:09
kagemassen fordelt i 2 tærtefade giver et supergodt resultat. tak for opskriften.

mormor & josefine  -  2008-05-03 13:21:04
den ser god ud og smager fantalastisk, den skal spises mange gange!!!

fru smith  -  2008-05-15 09:01:57
kanon lækker kage, det er ikke sidste gang den bliver lavet

Fru V  -  2008-07-25 13:40:25
Super lækker også med en klump vanilleis

[email protected]  -  2009-04-24 16:21:48
denne kage er svær at gennembage på en gang, derfor forbager jeg bunden lidt inden jeg kommer rabarbermarensen på

Dorthe  -  2009-05-05 04:10:43
Prøv lige at erstatte nødderne med smuttede, groftskårne mandler. Vildt lækkert! Jeg syntes, det var synd at bruge flødeskum eller creme fraiche. Den var så fin som den var.

Ingolf  -  2009-05-26 12:53:53
Jeg har sidste år bagt denne skønne kage, med stor held! Har nu i år forsøgt mig 2 gange hvor den total mislykkes. Kan grunden være at jeg har brugt flydende margarine?? Hilsen Ingolf

Heidi Sørensen  -  2009-07-11 13:37:39
Glæder mig til at prøve. Vil også prøve med kirsebær.

Anita  -  2010-04-03 17:37:37
1/9-2007 god opskrift

Sigid  -  2010-05-18 17:05:02
Fordelt i to tærteforme er den alletiders og tiden kan afkortes lidt.

Beth  -  2011-05-23 22:27:55
Fantastisk opskrift. Jeg har lavet dobbel op på marengs de sidste gange jeg har laveet den. SÅÅÅÅ lækkert. Kan også sagtens laves med mandler..

  -  2011-06-12 23:10:25
bagte kagen lidt og lagde rabarber ovenpå og blandede i stedet kokos i marengsen og fordelte den på toppen. fantastisk

kirsten ranch  -  2012-05-20 09:29:30
Lav en stor portion, for der er aldrig nok. HVIS der skulle blive noget til overs, så frys det ned, I vil elske at have et stykke til en hyggestund.

Anonym  -  2012-06-01 16:57:34
Nem at lave!

Heidi Møller  -  2012-06-13 19:56:33
Lad være at bruge optøede rabarber det gør at dejen får for meget vand og derved mislykkes.

Stine  -  2012-08-02 11:12:14
Den er bare super god, man nyder hver en bid.

  -  2014-05-21 18:52:10
Prøv at vende rabarberne i lidt mel inden de blandes med marengsen så undgår du en for våd dej.

Sara Buch andersen  -  2014-05-24 21:49:12
Har bagt den 55 minutter med undervarme med det resultat at bunden er brændt (5 mm) så tror jeg prøver over/undervarme næste gang ved samme temperatur.