EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Gammeldags leverpostej

Antal:
Pers.
Ret : Pålæg

Ingrediens : Svinekød

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2005-02-26

Overfør ingredinserne for Gammeldags leverpostej til mealChaser indkøbsliste
Gammeldags leverpostej 4 Gammeldags leverpostej 1 Gammeldags leverpostej 2 Gammeldags leverpostej 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinelever, rå
200 gram Spæk fersk
4 Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
  Opbagning: 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Timian, tørret *
   


Forklaring:

Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være.

Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen og køl det lidt af.

Rør levermassen i og dernæst æggene, rør godt så det fordeles, også i bunden af gryden. Krydr med salt, peber og timian.

Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade. Bag leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175 grader C. alm. ovn. Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse. Bruges et stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1½ time, i en mindre aluform er bagetiden ca. 3/4 time.

Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.

Tips:

Postejen kan også fryses inden den bages, tages så op af fryseren og bages enten frossen eller optøet.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12055 (2870 kcal)
KJ pr. Pers. 12055 (2870 kcal)
Vægt ialt 1748 gram
Vægt pr. Pers. 1748 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 689 KJ (164 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 6.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (36 stemmer)

Opskriften er vist 123898 gange,
og udskrevet 5448 gange.

Per  -  2008-09-01 19:33:50
Der bliver postej til ca 2½ liter forme.

Helle  -  2009-12-05 11:58:35
2 ts. peber, 1 ts. allehånde - uhm....

j. vindeløv   -  2011-01-09 11:35:58
god opskrift nem at forstå og udfører. tak.

Michael Larsen  -  2011-03-06 11:59:59
Jeg har lige fået en fin elektrisk kødhakker.Denne opskrift er en fin grundopskrift som kan udbygges.Eksempel vis har jeg doblet portioner,men istedet for 400gr spæk vælger jeg 200gr røget bacon 200gr spækog mælken har jeg byttet ud med fløde.Jeg har prøvet det samme med lammelever og samtidig tilsat 2 fed hvidløg det var helt ok.Iøvrigt bruger jeg denne hjemmeside meget da den er nem og forstålig og samtidig giver en god inspiration til spændende opskrifter

  -  2013-12-10 12:02:25
Jeg har akut brug for hjælp. Leverpostej har altid kunnet håndteres. Bacon og champion oven på. Nu vil min håbefulde datter servere til en gallaaften (sammenskud) MENN have den med bacon indbagt. Skal bacon ristes og "makuleres" inden, eller makuleres og blandes i før bagning.? [email protected]