EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Brombærtærte med citroncremefraiche

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Bær

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Kilde : Dan Sukker

Indsendt : 2004-09-04

Brombærtærte med citroncremefraiche 4 Brombærtærte med citroncremefraiche 1 Brombærtærte med citroncremefraiche 2 Brombærtærte med citroncremefraiche 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtedej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
75 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
    1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
  Fyld: 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
300 gram Brombær, friske
   
  Citroncremefraiche:
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Citron, skal og saft heraf * saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
    saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
Forklaring:

Bland alle ingredienserne til dejen. Beklæd en tærteform på ca. 22 cm i diameter med dejen, og prik huller i dejen. Stil den i køleskab i 30 minutter. Sæt den derefter i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn.

Forbag tærten i 15 minutter.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk i yderligere et par minutter. Vend de hakkede mandler og bær forsigtigt i de piskede æggehvider. Kom blandingen i tærteformen, og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter, til marengsen har fået farve.

Pisk cremefraiche og flormelis. Tilsæt citronsaft og -skal. Server tærten lun med citroncremefraichen til.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12506 (2977 kcal)
KJ pr. Pers. 1563 (372 kcal)
Vægt ialt 1103 gram
Vægt pr. Pers. 137 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1133 KJ (269 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 16.9 gram
Kulhydrat 27.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.4 (72 stemmer)

Opskriften er vist 90073 gange,
og udskrevet 7666 gange.

Aase Hellerup  -  0000-00-00 00:00:00
Citroncremefraichen bliver efter min mening lidt for syrlig med saft fra 1 citron, - prøv amed ½ og smag dig frem til den rette dosering.

Jeanne  -  0000-00-00 00:00:00
super lækker kage, brugte kun en ½ citron

Poul nissen  -  0000-00-00 00:00:00
Erstattede citron med en lille håndfuld citronmelisseblade som blev blendet i creme fraiche og flormelis, super dressing.

Btina  -  0000-00-00 00:00:00
Lavede den til mine børns fødselsdag og den var et kæmpehit. Super opskrift, nem at forstå og nem at følge, og resultatet var perfekt

Solvejg  -  2007-09-08 20:42:40
Super lækker tærte. Familien var vilde med den.

Henriette <3  -  2007-09-11 21:06:44
Mhmm.. Mums, den smager godt! Prøv at lave den! :b -Brugte også kun ½ citron..

MACL  -  2008-03-12 09:22:35
Kan man bruge andre bær? Og kan man bruge frosne bær?

bikr  -  2008-04-25 09:53:12
Man kan godt bruge optøde frosne bær uden væde, tærten skal bare bage lidt længere. Jeg brugte græsk yougurt til cremen og saft fra ½ citron - lækker creme.

Sabby  -  2008-10-24 16:22:12
Tærten er helt klart bedst lige når den er bagt - så sørg for at spise op :) Jeg havde ikke citron i huset, men brugte istedet frisk limesaft og lidt revet skal fra en lime, det blev super!

simon jensen  -  2009-05-17 17:31:08
det er en super lækker kage bedst med friske brombær prøv den!!!!!!!!

Lene  -  2009-07-26 13:54:40
Jeg har både prøvet med blåbær og kirsebær. Hver gang har det været en succes. Tærten er blevet spist op HVER gang.

Nina  -  2009-10-04 16:42:36
Super lækker kage! Lavede den med brombær fra haven

Maiken  -  2011-07-19 02:44:59
Min kæreste, som er fra grønland, har fødselsdag i næste måned, og vi får 30 gæster. Mad-temaet er "grønlandsk mad". Jeg kunne derfor godt tænke mig at prøve, at lave denne kage med sortebær og måske blåbær (som vokser på grønland), som dessert til denne anledning. Nogen der har prøvet det eksperiment?. Er ikke lige nogen mesterkok, så kunne godt tænke mig at vide, om jeg er helt ved siden af? på forhånd tak

  -  2011-12-15 10:29:48
Verdens bedste! Nam!