EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Julerødkål II

Antal:
Pers.
Ret : Buffeter

Ingrediens : Kål

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Kilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt : 2003-12-03

Overfør ingredinserne for Julerødkål II til mealChaser indkøbsliste
Julerødkål II 4 Julerødkål II 1 Julerødkål II 2 Julerødkål II 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Rødkål. rå
5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
15 Nelliker, hele *
2 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Desuden anvendes: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Ribssaft. sød. koncentreret
   


Forklaring:

Snit rødkålen og kom den i gryden med de kvartede løg og øvrige ingredienser. Kog det op under låg, nyd duften, og skru ned for varmen. Rør godt rundt, så alt bliver godt blandet. Det skal koge i ca. 30 minutter. Sluk for varmen og lad gryden stå med låg på, til dagen efter.

Tilsæt omkring 1/4 liter rød saft fra ribs, tyttebær eller andet. Kog op igen og forsæt ca. 20 minutter. Så er rødkålen klar og kan eventuelt rundes af med lidt andefedt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9135 (2175 kcal)
KJ pr. Pers. 1141 (271 kcal)
Vægt ialt 3580 gram
Vægt pr. Pers. 447 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 255 KJ (60 kcal)
Protein 1.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 13.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.5 (30 stemmer)

Opskriften er vist 92874 gange,
og udskrevet 4920 gange.

A-M  -  2007-01-13 18:53:13
Rødkålen er skøn og et trendy alternativ til rødkål på glas. Vi brugte ribsgele i stedet for saft.

julie  -  2007-11-16 17:48:38
det er den mest fantastiske rødkål, jeg har dog brugt brunsukker og inden løg.. og det blev den bare bedre af.. prøv det :-).

catstail9nh@netzero .com  -  2007-12-17 01:00:45
sounds great! Sometimes I use cut up,diced apples in the red cabbage, and when done the juce from an orange + graded orange peal, let stand. Makes it sing!

michelle  -  2007-12-18 12:38:14
rødkål er bare så nice mmmh. mums

else  -  2007-12-24 13:23:09
Pas på med kanelen. Jeg lavede det sidste år. Min papsøn som elsker rødkål - blev bare så skuffet, for rødkål skal efter hans smag- ikke smage af kanel ;-)

Anne  -  2008-01-04 16:34:11
Har brugt denne opskrift de sidste 3 år til andestegen juleaften. Let at lave og smager fantastisk af jul.

palmqvist2000  -  2008-11-09 19:07:07
God opskrift, prøv evt. at medtage et par madæbler (f.eks. Belle de Boskop) skåret i både.

  -  2008-12-07 17:51:46
Vores rødkål blev nærmest uspiselig. Smagte ALT for meget af eddike. Der står ikke, om kanel, løg og nelliker skal tages op, men det regnede vi med. Så "rør godt rundt" er misvisende. Vi laver IKKE rødkål igen efter denne debut, desværre. Mvh Kirsten

Per  -  2008-12-21 21:32:50
Er rødkålen blevet for sur kan der jo tilsættes mere sukker.

  -  2008-12-24 07:13:40
Brugte også denne opskrift sidste år, og den er kanon. der skal selvfølgelig kanel og nelliker i, ellers er det jo ikke en julerødkål, men glæder mig til at prøve med æblestykker og appelsinsaft.

Anne-Grethe  -  2009-01-02 23:03:53
Prøv at skifte eddiken ud med rødbedeeddike, det giver en meget flot farve og smager rigtig godt. jeg bryder mig heller ikke om kanel i rødkål

  -  2009-11-22 16:05:20
Hvor længe kan rødkålen holde sig efter den er tilberedt?

Pia Paradiset Gårdbutik www.paradiset-gb.dk  -  2009-12-22 15:54:09
Hej Denne Rødkål er helt fantastisk lækker, jeg har lavet den rigtig mange gange, jeg har dog ikke brugt eddike, men Rødvin og vineddike. 1 rødkål snittes fint 3 spsk rørsukker, en kanelstang, lidt nellike 1/2 tsk. 3 madæbler i tern, 2 store løg i tern. Kom det hele i en gryde kog en go times tid, smag til med mere vineddike og evt. mere rørsukker. Go fornøjelse fra Pia Paradiset Gårdbutik

julie  -  2009-12-22 17:04:46
den kan holde sig rigtig længe 2 uger eller mere. jeg laver denne uden æbler og med brunfarin, samt ribssaft 3 glas. Den smager bare kanon godt.. Glædelig jul alle sammen :-)

Pernille  -  2010-12-24 13:14:42
Top lækker rødkål, jeg synes den topper tidligere i processen, hvor den stadig har en lillesmule bid, og jeg tror jeg gav den lidt for meget eddike, pas på med det, det overtager duften, men ellers, hurra for lækker opskrift, og go jul!