Opskrift på Gammeldags æblekage med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Gammeldags æblekage

Antal:
Pers.
Ret : Kold Dessert

Ingrediens : Frugt

Højtid: Mortens aften

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2003-09-24

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
500 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
    Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
75 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Makroner * En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
    En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Forklaring:

Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde.
Tilsæt ½ deciliter vand.
Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen.
Flæk evt. en vanillestang, skrab kornene ud og put dem ned til æblerne i gryden.

Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.

Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt ca. 100 gram sukker. Sæt skålen i køleskabet.


Hæld 75 gram rasp og 50 gram sukker i en anden skål og bland det sammen.

Smelt smørret på en pande og brun raspen ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden i det.

Tag panden af varmen, sluk for pladen og hæld den brunede rasp i en skål.


Put marengs eller makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.


Hæld fløden i en skål med høje sider. Pisk fløden stiv med et piskeris eller en elpisker. Pas på med at piske for længe, så kommer flødeskummen til at smage af smør.


Find en gennemsigtig glasskål frem og læg først et lag æblemos i skålen. Derefter et lag rasp og et lag knust marengs/makron og så igen et lag æblemos osv. Det øverste lag skal være rasp.

Læg flødeskummen ovenpå kagen. Pynt med røde geléklatter og server.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 11047 (2630 kcal)
KJ pr. Pers. 2761 (657 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. Pers. 287 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 960 KJ (228 kcal)
Protein 1.3 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 33.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (621 stemmer)

Opskriften er vist 1048030 gange,
og udskrevet 40930 gange.



Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den ENESTE opskrift på æblekage, jeg altid VENDER TILBAGE TIL når jeg har prøvet en alternativ. Lidt hurtigere bliver det hvis du køber færdig æblekagerasp (den fra Fakta er god og billig)

  -  0000-00-00 00:00:00
den bedste æblekage vi har smagt. Min mand elsker den og der er ellers ingen der tidligere har kunnet måle sig med farmors æblekage.

Karin  -  0000-00-00 00:00:00
Det er også lækkert at riste lidt hakkede mandler sammen med raspen.

jytte olsen  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at bruge havregryn og evt. mandler i stedet for rasp.

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at komme lidt stødt kanel i raspen, det smager bare uhm...

inger  -  0000-00-00 00:00:00
hvis man kommer en anelse natron ii raspen medens det bruner, vil det ikke danne hårde klumper

Jeppe  -  0000-00-00 00:00:00
Alle tiders æblekage, mange roser herfra, kan varmt anbefales

Ann Michelle  -  0000-00-00 00:00:00
verdensklasse æblekage- en klar vinder......!!

birthe  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med havregryn som ristes med smør og sukker

Muzzen  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god. min kæreste ville have mig til at lave den dagen efter. Hvilken slags æble sort bruger du?? Jeg brugte pink lady mener jeg at den hedder..

Carina  -  0000-00-00 00:00:00
Super god opskrift - man kan dog roligt bruge flere æbler end i opskriften - husk at æblerne ikke skal være alt for søde

Lilian  -  0000-00-00 00:00:00
En anden velsmagende variation er en smule creme øverst...lige inden fløden kommes på...

Alma og Siri  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god, den er nem at huske, den smager himmelsk og børn kan lave den. (vi er børn)

vika  -  0000-00-00 00:00:00
super god gammel opskrift... lige som vor bedste lavede den da vi var barn

Margaux  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare så lækker !!!

Amanda  -  0000-00-00 00:00:00
Æblekage i verdensklasse, den er bare SÅ god. prøv at putte havregryn og nødder i raspen den smager også meget godt. Enig med Alma og Siri, børn kan sagtens lave den jeg er også et barn. og det er rigtigt man kan rolig bruge flere æbler, men alligevel husk DET MÆTTER! syntes jeg. men tak for en god opskrift

Anne Marie  -  0000-00-00 00:00:00
ihh hvor var det bare en dejlig oplevelse. men jeg ville jo personligt bruge en anelse mere fløde. jeg elsker nemlig fløde på alt.. (det skal jo selvfølgelig piskes). ellers glimrende.

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
,man kan komme kirsbærvin i makronerne det er også godt

Annsofie  -  0000-00-00 00:00:00
ÆBLEKAGE ER MUMS! hvor lang tid tager den i gennemstit og lave ?

Sandie  -  2006-12-25 20:08:12
Super opskrift, manden kan ikke få nok af den....

Mette  -  2007-01-21 15:44:54
Skal det være ekstra nemt, så køb færdiglavet æblegrød. Koster næsten intet, og smager godt.

Julie  -  2007-04-23 19:21:49
Fantastisk æblekage - Kan anbefales! 10 herfra!

isabella  -  2007-06-11 15:51:01
selom jeg er kun 9 aar saa syndes jeg at den skal ha ti min farfar laver mange gange denne eblekage

Alberte og Vicki  -  2007-08-09 13:16:44
Vi har ikke prøvet at lave den. Men vi tror da at den er god, for det ser den ud til at være..!

Ole  -  2007-08-28 13:13:48
Mmm... den ser lækker ud :P namnam

Jeanet (Ejby)  -  2007-08-31 19:31:17
Prøv at lade makronerne ligge i noget rød portvin det smager også rigtig godt ;o)

Karina  -  2007-09-01 15:51:55
Min første "æblehøst" er lige blevet brugt til denne opskrift... Umm, lækkert! Kan virkelig anbefales...

Casper s  -  2007-09-14 19:10:39
Mmm... Æblekage er det bedste :)

Mette (og Ove)  -  2007-09-15 15:56:10
Min mand har flere gange brugt denne her opskrift og den er super. Pas på med raspen. Han kom til første

Mette igen  -  2007-09-15 15:58:31
Ang. ovenstående, så kom han til at give raspen for meget første gang så det nærmest blev karameliseret, og det er ikke så godt.... Vil prøve med mandler og havregryn næste gang, det lyder rigtig godt. 9 herfra...!

julie  -  2007-09-26 15:05:32
super :-) har efterhånden lavet den så mange gange at jeg kan den i hoved

finger  -  2007-09-27 19:11:07
smager rigtigt dejligt

Kirsten  -  2007-10-01 08:23:33
Har brugt denne opskrift i de sidste 60 år, denne kan alle lide, men der skal ikke bruges købt æblegrød eller købt rasp, det skal man selv lave. Prøv også at komme den i ovnen v/200 gr. og kom sukker og kanel ovenpå raspen, det smager himmelsk

Jytte  -  2007-10-01 16:33:43
Det er en rigtig god æblekage, sådan har jeg også lavet den, dog uden marengs men med et par dråber mandelessens i raspen. Sådan lavede min mor den altid.

  -  2007-10-01 19:09:04
Jeg bor i USA og kan bare ikke finde rasp eller makroner.

Anette  -  2007-10-01 19:10:10
Er der nogen der ved om man kan finde dette et sted herover?

Per  -  2007-10-04 18:42:20
Både rasp og makroner kan du jo lave selv hvis det ikke findes i butikkerne, Rasp er jo som sådan tørret hvidt brød eller boller som knuses evt. gennem kødhakker, makroner kan du se opskrift på her Se opskriften her

Rasmus  -  2007-10-07 14:29:03
JAAA - præcis som farmor plejer at lave den!

Henriette  -  2007-10-10 18:11:16
rigtig god. min far kan ikke få nok af den

Henrik  -  2007-10-17 07:54:08
Virkelig velafbalanceret dessert, ikke for bitter, ikke for sød, Tak for den!

Lille Mimi  -  2007-11-21 10:12:40
Gameldags æblekage er ALTID bedst. Alt hvad der laves fra bunden, er altid bedst og smager bedst. Denne æblekage opskrift vil jeg altid gemme, så jeg har noget at kigge tilbage til, hvis jeg skulle gå hen og glemme hvad man skal bruge. En god gang gammeldags æblekage med æblerasp, flødeskum og syltetør er altid godt til en lille hygge aften der hjemme.

Brigitte  -  2007-12-20 18:18:41
er det muligt at fryse æblemosen, så man altid kan have lidt parat

Eva  -  2008-01-13 22:27:03
Hvor små er "små stykker" Jeg skal nemlig tænkt mig at lave den ^^ :)

mig  -  2008-01-20 19:02:53
Prøv at putte brombærsyltetøj i, evt i stedet for marengs. Det smager bare godt.

Trine  -  2008-02-20 21:50:21
jeg syntes der skal flere æbler i, ellers bliver det for vammelt og der er alt for meget af alt det andet... ellers er den go. jeg putter 1 1/2-2 kg i.

Charlotte og Mark  -  2008-03-11 22:25:34
Fantastisk lækker kage... Denne opskrift bliver fremover anvendt, når der skal serveres gammeldags æblekage =) Men portionsantallet er dog misvisnende... Der kan sagtens laves dobbelt portion - Man vil jo gerne ha' mere end en lille lækker mundsmag =)

Lasse Bruun  -  2008-04-10 19:10:29
Super Lækker æbelkage, lige som min mor lavede den......

  -  2008-06-03 20:51:50
Lyder lækker men der er både æg i marengs og makroner

  -  2008-09-03 11:05:22
Synes den er god. Alternativt, rister jeg lidt nødder med i raspen og undlader marenges.

Peter og Tilde  -  2008-09-21 18:11:58
Kagen smager ikke godt, den er alt for sødt !

Sabine&Michelle  -  2008-09-25 16:34:27
Waaaaarw' (: meega god æwlkage (: jeg elsker den

Rita   -  2008-09-28 18:41:52
Den bedste æblekage, jeg har serveret!!! Jeg brugte alm. vanillesukker, det kan godt bruges. Kanel og mandler er bare så lækker :) og så behøver man ikke komme marengs eller makroner i - de er bare for søde. Og smør i raspen kan erstattes med noget mere fedtfattigt. Server fx piskefløden for sig selv i en skål (så kan gæsterne selv bestemme hvor meget).

  -  2008-10-01 15:01:11
Fantastisk æblekage. Jeg er vild med den opskrift - min far ligeså! Tak. Martin

...  -  2008-10-05 12:46:27
den prøver jeg:) nok en god søndagskage<3

Pyras  -  2008-10-06 17:18:52
Lad dog være med at kalde den "gammeldags" æblekage,- Ingeborg suhr's og frøken Jensens kogebog kendte kun "Bondepige med slør". Den rigtige er med rugbrødsrasp og uden makroner, - men ellers er æblekage lækkert.:-)

os  -  2008-10-09 13:57:31
Den er god men der skal ikke makroner/kys. det er ikke nødvendigt!!! men ellers er den super god. krams fRA OS

Mette Pedersen  -  2008-10-10 19:52:38
Rigtig god... smager himmelsk

anette østergaard  -  2008-10-18 16:22:53
jeg syntes det er for lidt æbler har lavet efter opskriften 3 gange da vi skulle være 8 og to små børn, vores børn klagede over at de ike kune få 2 gange

birthe  -  2008-10-18 21:11:08
kom også et lag kagecreme imellem, det smager himmelsk

Torben  -  2008-11-12 11:54:01
jeg rister altid raspen med sukker og kane, og i stedet for makroner og marengs kommer jeg et lag indbærsyltetøj i, det er en god variation

frederikke  -  2008-11-16 10:55:17
super god lidt flere æbler i... med marengs er den meget god

Alba Marie og Marie  -  2008-12-02 15:27:14
hejsa. vi syntes at det er en rigtig god kage og det er en af vores y-kage. vi vil meget gerne takke den person i verden som har opfundet denne rå æble kage. den smar bare som en drøm. mange mange mange mange mange mange mange mange hilsner.......................................Marie og Alba Marie. <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3. vi er begge 11 år og bor i Århus

A. Vetche  -  2009-04-09 10:53:41
Super god opskrift! :-D Den er genial og den eneste rigtige opskrift til æblekage! (^^)

Miiigh   -  2009-04-17 18:32:23
Mmmmmmmm en god æblekage.. :) Kan 100 procent anbefales nyd den :P

Grethe  -  2009-05-08 12:19:58
Æblekage går man aldrig fejl af. Her i huset har vi i MANGE år altid serveret flødeskum ved siden af, det være sige til æblekage eller lagkage. De unge vil ikke have flødeskum, og vi ældre har ikke godt af det. Så kan alle selv dossere. Kagen kan så pyntes med lide gele på toppen eller andet "rødt".

Maria  -  2009-05-16 15:56:49
Superduper opskrift!! Til denne grå og regnfulde eftermiddag fungerede denne æblekage som en skøn opmundring for familien. Alle tiders:)

kennethmogensen  -  2009-05-19 14:28:00
Hej Den æblekage er bare lige så god som den min farmor laver den er bare rigtig guf.

Mette  -  2009-06-04 18:22:25
En rigtig skøn og smagfuld æblekage, den er blevet et stort hit i min familie!! :D Kan varmt anbefales..! ;D

Louise  -  2009-07-05 00:26:25
Æblemosen kan sagtens fryses i fryseposer, når den er kølet af. Det gjorde min farmor altid, for så kunne hun nemt servere noget hjemmelavet når der kom gæster. Men æblerne skal altså koge væsentligt længere end 10 minutter før det bliver rigtig godt. Prøv at skifte vandet ud med hyldeblomst-ekstrakt, det er lækkert.

  -  2009-08-11 17:39:46
En fantastisk opskrift - og den bliver kun endnu bedre af en nat i køleskabet.

mig  -  2009-08-23 13:34:03
Hvis man er til den lidt hurtige metode (og elsker makroner) så kan man godt undlade raspen og det og kun bruge makroner som skil... smager himmelsk... :D

Poul Erik  -  2009-09-25 15:14:12
det er meget næmmere at lave æblegrød i mikro ovnen. skar æblerne i både når de er skraldet. kom ca en centimeter vand i bunden og giv mikroovnen fuld efekt ca 15 minuter. rør rundt og giv den lidt mere vis nødvendig det sviner ikke så meget og smagen er bedre

mutti  -  2009-10-20 19:30:33
i stedet for vand kan der med fordel bruges en god æblemost;-))

  -  2009-10-30 21:04:51
rigtig god æblekage, kan anbefales :D

gerdabak  -  2010-01-05 17:08:31
Nogrt min mor lærte mig i forbindelse med den slags æblekage er at når raspen er ristet på panden så drys kanel over og blad det i raspen. Det smager bare rigtig godt,æbler & kanel klæder hinanden.

  -  2010-04-05 18:46:09
Kunne man evt. lave opskriften uden ribsgele? Det er bare da jeg ikke er særlig vild med det.

Andrea  -  2010-08-29 19:10:27
jeg synes godt nok ikke at der blev særlig meget æble kompot, men det er en rigtig lækker kage :-)

mie  -  2010-09-13 14:26:33
smager også godt med et lag vanilie is under fløden

Ricky  -  2010-10-02 14:06:22
Virkelig god æblekage. Tilsæt saften fra ½ citron til æblerne når de koger. Mix evt. pære og æbler :) Fantastisk

lise  -  2010-10-28 09:18:22
dejlig æblekage

GOD DOD DOOOOD  -  2010-12-26 11:18:58
ja, jeg laver jo ret tit æblekage men jeg vælger altid denne her (;

rickyn  -  2011-02-06 08:27:36
den er bare supper god . har lavet den her i thailand .og de er bare så ville efter den så et 13 tal her fra .

ole  -  2011-03-02 22:07:27
Har lige lavet den og det er første gang jeg laver en æblekage, og kan kun sige den er super god og nem og lave... Tak herfra.

TINNA  -  2011-04-08 08:53:11
jamen så god en æblekage den er bare et kæmpe hit her hjemme mums mums en skala fra 1-10 klart 10

Peter  -  2011-07-09 10:11:40
Verdensklasse :-)) Men hvorfor skal folk absolut komme med "variationer" - tilsæt dit og dat, når den nu ER verdensklasse som den ER ?

Mads  -  2011-08-27 14:54:30
Rigtig god opskrift for unge mennesker der enlig ikke kan lave mad!!!!!

  -  2011-09-27 18:48:02
Jeg har lige lavet den og har lavet en stor fejl, GLEMT SUKKER!:(

Katrine  -  2011-10-05 15:33:39
Er det bare mig, eller lyder 0,5 dl vand til 500 g æbler ikke af ret meget??

Frede Roulade  -  2011-10-07 18:32:14
ÆBLEKAGE TIL 1000 PERS Vi var 2 drenge der havde et lille eftermiddags projekt. Vi ville lave en æblekage til 1000 mennesker og forære den gratis på gaden i fuglekvarteret i København. MISSION ACCOMPLISHED!!! Det var et stort og dyrt prjekt, som frarådes på det kraftigste, medmindre man har finanserne i orden og en vis sans for køkkenarbejde. Men i sidste ende blev det en fantastisk lækker kage og en fed fed oplevelse. Mange tak for en god opskrift. Hilsen Frederik og Emil :D (MUMS)

Kristina  -  2011-10-11 16:14:12
Smager fantastisk (lavede til 8 personer), men hvis æblerne er søde så er halvdelen af sukkermængden rigelig. Min grød endte med at blive meget sød. Næsten for sød. Jeg puttede chokolade i sammen med makronerne og valnødder i sammen med raspen. Derudover er natron i raspet/sukkeret når det skal blandes i det smeltede smør rigtig smart!

udenlandsdanskeren  -  2011-10-22 18:09:18
Uhmm...den må jeg helt klart lave i nærmeste fremtid. Præcis som jeg husker min farmor lavede den. Hun rev dog noget block-chokolade groft henover flødeskummet som pynt lige inden servering i stedet for geléet...det blev den ret flot af.

Aida  -  2011-10-23 17:23:57
Det er bare en supergod opskrift! Og den tager jo næsten ingen tid at lave. Tusinde tak til dem, der har været så opfindesomme at lave en så god en hjemmeside til personer som mig, der ikke ejer så mange kogebøger og elsker at lave mad/kager efter lette opskrifter!

Torben  -  2011-11-02 18:21:13
Hvorfor alt det sukker, det bliver for sødt.

  -  2011-11-08 15:42:50
SMAGER BARE GODT! Kan varmt anbefales, den er utrolig lækker. Man kunne evt pifte den op med nødder efter egen smag.

Lone   -  2011-11-25 20:15:24
Den er bare super lækker, præcis som den er. :o)

Majbrit  -  2011-12-17 19:37:31
Jeg ved ikke hvor store portioner der regnes med her, men jeg skulle bruge dobbelt så mange æbler som angivet for at få nogle anstændige jyske portioner.

  -  2012-02-21 17:25:12
gammeldaws flæskesvær

Asger   -  2012-02-22 20:14:25
Undskyld mig men er det ikke åndsvagt at skylle æblerne for derefter at skrælle dem? Jeg ved ikke meget om madlavning, men det synes mig at være ekstra arbejde.

anonym  -  2012-03-08 19:02:10
hej det er en rigtig god æblekage den er så lækker glæder mig til at lave den igen mvh anonym

  -  2012-07-31 14:20:23
Den er bare så lækker smager total godt SKAL bare prøves.

Annika  -  2012-10-04 14:26:09
super nice kage... valgte dog at bruge 1 kilo æbler og kun 4 spsk sukker... :) men ellers en fabelagtig opskrift :)

Gry  -  2012-10-08 16:12:42
Jeg måtte bruge dobbelt så mange æbler og slet ikke så meget sukker, men ellers super god opskrift :)

Tanja  -  2012-10-13 12:57:53
det er den beste æblekage man kan lave min bestemor siger den smage som den de fik da hun var barn

Den kloge og travle  -  2012-10-15 18:41:46
Man kan også bare lave æblemosen også skiftevis kvase markonerne i skålen og putte æblemos i hvis man har travlt. Til slut kan man putte flødeskum på toppen. :) (HURTIG UDGAVE)

Camilla  -  2012-10-24 14:20:19
Et godt råd til at mose æblerne er at bruge en piskeris, især hvis man som jeg ikke brøds sig om for store klumper i grøden. Og PERFEKT forhold mellem sukker og rasp!! Fik omvendt min kæreste fra ikke at kunne lide det (det hans mor lavede), til at kunne lide det, lavet ud fra denne opskrift. Jeg har brugt denne opskrift som inspiration til en omgang alm. æblegrød. med 1 dl. ekstra vand (til ca. 1500 g annanas æler), en spiseske kanel og 1½ spiseske sukker ned til æblerne, mens de koger. Annanasæbler er meget søde i sig selv, så efter massen var færdig med at koge, skulle der kun lige 1½ spiseske sukker i. (kanelen giver grøden den sidste spidshed) Grøden er perfekt med enten fløde, mælk eller cream fraich dertil.

  -  2012-11-03 15:41:09
Smager godt at blande ca 10 jordbær i :)

lil  -  2012-11-15 13:03:43
Æblekagen er sådan set fin nok, men jeg tvivler på smørmængden i rasp/sukker blandingen. Andre opskrifter nøjes med ca. 1/4 del smør, og det vil jeg sige er rigeligt.

Anne   -  2013-01-04 19:45:33
Første gang jeg skulle prøve og lave den. Super nem at følge og den smagte SUPER godt.

Alexander  -  2013-03-08 16:16:46
Super opskrift! Bruger ingen andre :)

Sarwat  -  2013-08-07 23:59:31
Har lavet opskriften ret meget om :-/ Jeg lavede den med Jonagold æbler (de eneste jeg kunne finde i Netto den dag) og brugte derfor kun 2/3 sukker i grøden. Jeg skiftede også halvdelen af raspen ud med grovvalsede havregryn. Og brugte desuden ikke nær så mange makroner eller så meget piskefløde på toppen. Smagte helt forrygende, selvom det alligevel ikke er så tæt på originalopskriften. :-)

Mette   -  2013-09-14 11:29:56
Kan man lave en stor potion æblenams også putte i fryseren så det er lige til at tage ud?

Maja 15 år  -  2013-09-29 13:57:28
Muuums, den her grød er virkelig lækker.

Lone  -  2013-11-19 10:16:08
kog et kilo æbler i microovnen på 900W i 6 minutter rør i den og så 6 minnutter mere, alt efter hvor store æblestykkerne er, ellers giv den lige et par minnutter mere, så er der æblemos, ingen fedtet gryder eller komfur, lige klar til fryseren.

Master  -  2014-01-04 22:21:32
Uhm mmmm mmm super lækkert... Uhhhhhhhmmmmmmmmmm ❤️