EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Bøf Stroganoff med kartoffelmos (klassisk)

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Rusland - Russisk - Russiske

Indsendt : 2003-06-10

Bøf Stroganoff med kartoffelmos (klassisk) 4 Bøf Stroganoff med kartoffelmos (klassisk) 1 Bøf Stroganoff med kartoffelmos (klassisk) 2 Bøf Stroganoff med kartoffelmos (klassisk) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød i strimler Oksekød i strimler skæres af skært oksekød.

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Paprika, edelsuss *
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Kartoffelmos: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   
Overfør ingredinserne for Bøf Stroganoff med kartoffelmos (klassisk) til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet. Tag det op.

Brun de hakkede løg og champignonenerne i den anden halvdel af fedtstoffet.

Kom kød, løg, champignons, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 30-45 min afhængig af kødet.

Når kødet er mørt kommes creme fraiche i og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og evt. 2-3 spsk sherry eller hvidvin.

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, moses de og der justeres med mælk og smør. Smag til med salt og peber.

Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 15672 (3731 kcal)
KJ pr. Pers. 3918 (932 kcal)
Vægt ialt 2933 gram
Vægt pr. Pers. 733 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 8.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (147 stemmer)

Opskriften er vist 725646 gange,
og udskrevet 36471 gange.

Lis Hansen Haderslev  -  0000-00-00 00:00:00
Vil bare sige den er super-god....den bedste jeg har prøvet.

Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
i stedet for cremefraiche bruger jeg piskefløde, så er jeg sikker på at saucen ikke skiller.

Charlotte w - f  -  0000-00-00 00:00:00
hvis du bruger creme fraiche 38% vil saucen ikke skille

Gunnar S-L  -  0000-00-00 00:00:00
I kartoffelmosen savner jeg, at der foruden salt og (hvid!) peber krydres med reven muskatnød. I øvrigt er den enkleste måde at mose kartofterne på, at brugen en el-håndpisker - piskerisene - ikke dejgkrogene! I mange år har jeg stået og maset med en "kartoffel-moser" = stort besvær og griseri i forhold til el--piskeren!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jævnede den med lidt majsstivelse og tilsatte lidt kulør, champignonerne skar jeg i kvarte

Susanne kristensen  -  2007-01-04 17:46:58
Gunnar, ja jeg har så i mange år brugt piskeris, men lærte så af en kok, at det må man ikke. Kartoffelmosen bliver "lang" af det.

mig  -  2007-01-26 14:15:55
vil den skille hvis man fryser den?

Jesper  -  2007-08-25 12:27:02
Godt spørgsmål "mig", Hvis jeg frøs noget af den ned, ville jeg nok undlade at bruge creme fraiche i den del, jeg frøs ned, og så blot tilsætte det når jeg varmede det op, eller bruge piskefløde istedet for. -Iøvrigt bruger jeg en spsk paprika, og tilsætter et fed finthakket hvidløg ved samme lejlighed.

Mai  -  2007-12-10 21:41:27
Hold op det lyder lækkert... den tror jeg at jeg må lave imorgen...!

  -  2008-03-05 07:21:10
Hvis du tilsætter en anelse hvedemel i creme-fraichen (hvor du kan bruge helt ned til 9%), skiller sovsen ikke. Retten smager vidunderligt....

Kirsten S  -  2008-09-06 17:37:32
Det er denne "Bøf stroganoff-opskrift" jeg har brugt i mange år - men jeg tilsætter noget røget - baconstrinmer/tern, som svitses med fra starten, så kødet får smag - og(eller) coctailpølser (ikke fra dåse)til allersidst - sådan har jeg fået det hos min "sviger-farmor" - mums - prøv selv. PS Walnut Brown sherry er den perfekte vin-ingridediens

sussi Pedersen  -  2008-10-28 17:25:22
Det smager også fantastisk med gulerodskiver i... :-)

Mama4  -  2008-11-15 18:58:40
Kartoffelmos: Lige siden jeg fandt en gammel "moser" (sådan en man lægger kartoflerne i og trykker sammen)har jeg altid brugt den. Den gør mosen luftig og efterlader ingen klumper. Derudover har min kæreste altid puttet revet æbler i, for at gøre den luftig - så lægger den heller ikke tungt i maven.

Mama4  -  2008-11-16 14:07:31
super lækker ret! Puttede rød peber i strimler i - og brugte kun fløde (½ L)spædedet op med mælk (½L) og jævnet den lidt.

Tom  -  2009-01-05 18:23:46
Mama4 der skal være en lille smule klumper i ellers er det ikke kartoffelmos,brug et håndpiskeris det kræver lidt "muller" men bliver godt,ellers kan man lige så godt bruge pulver.

Anan  -  2009-02-09 17:23:47
Super god opskrift. Smager virkelig lækkert! Den bedste Stroganof jeg har smagt!

Bambi  -  2009-02-22 13:31:45
En super god bøf stroganoff den var bare fantastisk,jeg brugte crem fine 7% i stedet for fløde den blev ikke mindre tynd af det.

Randi  -  2009-08-12 20:47:57
Super opskrift! Pas dog på eksploderende tomatpuré dåser!

Hobbitten  -  2009-08-19 19:09:29
Prøv med revet ost i kartoffelmosen og selvfølgelig skal der muskatnød i! :-)

Jarl Lørrits  -  2010-01-07 15:37:51
Prøv at komme en stor teske fuld Danablue eller endnu bedre Rokkefår i det smager bare mum - mum.

hemmelig person  -  2010-02-18 18:57:03
den stroganoff smagte bare godt

  -  2010-04-10 16:25:37
super god opskrift... det kom jo til at smage lige som det skulle... perfekt..

Stephanie  -  2010-04-10 18:57:22
Jeg har lige lavet det og istedet for fløde puttede jeg sødmælk i. Det smagte kanon godt :)

BG  -  2010-04-15 17:05:22
KONGERETTEN OVER ALLE! SUPERGOD!

Susanna  -  2010-09-29 16:53:57
Er er nogen der har prøvet med sherry eller hvidvin ?

  -  2010-09-30 17:43:15
Hvornår skal tomatpure puttes i, det fremgår ikke af opskriften???

  -  2010-10-21 14:53:29
Til Gunnar S-L: Mosen bliver sej med elpisker, så selvfølgelig skal mosen moses med en dertil indrettet kartoffelmoser :-)

Flemming Pedersen  -  2010-12-18 16:55:56
Lyder lækkert men hvornår skal jeg bruge tomat puréen?

Randi A.  -  2011-01-04 15:27:38
Det er en super lækker ret og der kan laves så der er til to dage, UHM. Til Flemming Pedersen ang tomatpure. Så plejer jeg at komme det i sammen med boullion og fløde. Så er det ligesom om det "opløses" i væsken.

  -  2011-02-01 16:37:31
Hvis man absolut gerne vil dele sine opskrifter med folk så sørg for den er idiot sikker...Feks jeg kender en der har problemer omkring hvordan kødet blir mørt med 10 g smør;0) og hvor længe tager det feks.. Ham fyren her jeg kender er fuldstændig tabt i et køkken...hjææææl

ingelise Jacobsen Fjenneslev  -  2011-02-11 14:34:35
katoffelmosen bliver ikke sej med håndmikseren hvis man venter med at røre salt og smør i med en ske til sidst.

TB  -  2011-02-22 19:51:40
70 gram Tomatpure. koncentreret er ikke nævnt i fremgangsmåden ?

pjuske  -  2011-07-14 13:09:39
dejlig opskrift, men hvor kommer piskefløden ind i billedet?

pjuske  -  2011-07-14 13:18:55
Ja jeg vender tilbage. det er en superskøn opskrift. Jeg undlod creme fraice, og brugte kun flæde. jeg var bange for den skulle skille, hvilket enkelte af mine sovse med cremefraice har gjort. Men jeg takker for opskriften. ps. man kan godt spise surt til drueagurk/ asier.

Frank  -  2011-07-26 21:37:30
Jeg mangler også at se hvornår Tomat Puré'en skal i! Hilsner fra Frank

  -  2011-08-27 08:39:47
Til Frank: Jeg tror jeg ville komme tomatpuré i samtidig med kød, løg etc, inden det skal simre :)

Mikkel  -  2011-09-23 17:37:08
Damn, det smager godt!

henriette  -  2011-10-02 13:57:08
jeg plager at bruge kylling i stedet for oksekød, det smager også meget godt.

nadia  -  2011-10-12 18:57:56
jeg elsker bøfstroganof, prøv med rød peberfrugt i strimler og cremefine helst den med mest fedt. synes den anden er dårlig.

mikael korinth fyn  -  2011-10-21 17:55:41
super god rat er i høj kurs hos kone og børn prøv eventuelt med gulerøder i skiver og en pore det gir lige lidt ekstra. velbekomme der ude.

Cathrine  -  2011-12-09 10:02:24
Udemærket ret. Syntes dog der manglede lidt smag. Der var dog ingen klager fra gæsterne :)

Mig på amager  -  2011-12-15 18:51:26
Super god, jeg brugte en hel bouillonterning, hvilket gav en god og kraftig smag :-)

Mig  -  2012-01-15 22:10:51
God ret. Foretrækker dog piskefløde i stedet for creme fraice. Når man skal have kødet, så køb det hos en rigtig slagter. En slagterigris bliver stresset og udsender så nogle stoffer ud i kroppen, som gør kødet hårdt. Altså: når man nu laver en lækker ret, så brug da fløde. Det er jo ikke hver dag man spiser så fed mad. Vi overlever nok. Når man nu vil lave det, så gør jer selv den tjeneste at bruge rigtig kød, som er mørt! Ellers er det lidt af en fiasko.

Alex  -  2012-01-18 14:00:01
Super god opskrift :) Jeg vil dog sige at det ALDRIG har været en klassisk Stroganoff.

  -  2012-01-27 07:14:47
Tomatpure skal tilsættes og svitses INDEN væsken... Så kommer den bedste smag frem

Søren, Helsingør  -  2012-03-06 11:23:44
Kartofler til kartoffelmos, skæres i tern og koges i sødmælk - så det lige knap dækker - tilsæt salt og kog ved meget svag varme - rør rundt en gang imellem - pas på det ikke brænder på. Kartoflerne suger mælken i løbet af 35-40 minutter og er færdig - eventuelt en lille klat smør til sidst - perfekt, varm og meget velsmagende kartoffelmos - velbekomme...

sudi  -  2012-03-22 15:18:21
rigtig fantastisk ret! den var simpelthen vidunderlig :)

Susanne Horsens  -  2012-04-13 14:52:26
EN spørger hvornår man putter tomatpuré i? Jeg putter altid Puréen i inden væske...Skal lige stege med lidt, giver ekstra god smag...

Mark  -  2012-05-19 18:21:44
Smager super godt! Alex har dog ret, det er ikke en klassisk Stroganoff, men mere en fordansket version :)

mads  -  2012-07-06 16:51:14
kan den hvide pepper erstattes med sort pebber?

smutti  -  2012-08-08 19:45:14
For en der ikke er vant til at lave mad, så måtte der gerne stå at mælken skal være varm :(

DWP  -  2012-08-17 12:45:45
At lave en gryderet på 30-45 minutter holder ikke. Enten - og det er den rigtige Stroganoff - laver man den af mørt kød fra enten filet eller mørbrad, og så lyntilberedes retten. Hvis man derimod bruger sejere udskæringer som klump eller lignende, skal det simre i op til tre timer, før det er lækkert mørt, og så er vi snarere ovre i Bourgognebøf eller lignende simreretter. 30-45 minutter er en maveplasker.

Tom Chr  -  2012-08-26 19:57:54
Må sige den er godkendt :-) lavede den med den lette Creme Fraiche og 8% madlavningsfløde i stedet for den fede banditfløde ;-) og kan kun sige at det smagte helt fantastisk.

Vippe123  -  2012-11-07 18:23:22
Prøv med frisk grøn pasta det er det bedste

  -  2012-11-25 19:14:34
ejjj så kom jeg 6 % fraiche i... Den skiller rigtig meget... Det skal man ik gøre.. De havde ik andet og så tænkte jeg at det ku jeg da godt lige prøve...

julie  -  2013-02-05 17:41:56
hvornår skal tomatpuréen i?

Natascha  -  2013-03-19 19:29:46
Lækker ret og nem at lave - Skal helt sikkert laves igen :) Tak for dejlig opskrift.

Søren  -  2013-03-27 14:29:13
Dejlig stroganoff. Manglede dog i opskriften at se hvor tomatpureen skal blive af. Og så er "champignonenerne" et maget laaaaaangt ord.

  -  2013-04-11 15:56:43
der mangler et par strøg af muskatnød i mosen, ikke for meget,

  -  2013-05-03 17:56:45
Mine to piger på 7 og 10 der ellers ikke spiser sammenkogt af nogen som helst art elsker simpelthen den her ret. Den er os populær hos forældrene :) Vi tilføjer 100 g bacon.

  -  2013-05-28 16:49:58
Hmm min piskefløde skillede... Ved ikke hvorfor idet jeg lod det køle lidt inden jeg tilsatte fløden og satte den til at simre.... Da jeg kiggede til den første gang så det godt ud, men efter 30min var den skilt... øv

Gudmund  -  2013-06-02 13:04:15
Der står ikke hvornår man kommer tomatpure i retten??

Amalie  -  2013-10-25 09:53:21
Mums det lyder lækkert. Håber jeg kan leve op til kærestens forventning af "bøf stroganoff" hvis jeg laver denne :D

Lis  -  2014-01-02 15:05:33
Hvis i vil have den helt rigtige/originale smag så start med riste/afsmelte lidt røget spæk eller lidt fedt bacon.- derefter som ovenstående opskrift men men samtidig med paprikaen skal der senneps-pulver i og wups så bliver smagen som den skal :)

Tove  -  2014-01-16 13:00:02
Kan man bruge kalveklump istedenfor oksekød?. Og kan man feks la den simre 1 time første dag og så når man skal severe den la den simre ferdig?. Det sto at man skulle la den simre ca 3 timer om det var en klump ?

HH  -  2014-01-27 19:53:15
God opskrift! - og super at ingredienserne er opgivet i gram, i stedet for den slags hvor der f. eks. blot står at man skal bruge een porre, som jo kan være på størrelse med et baseball bat eller et lettere forvokset forårsløg :-)

  -  2014-09-15 12:16:22
glæder mig til at prøve den....

Bjarke  -  2014-10-01 05:58:07
Rigtig god opskrift men hvad drikker man til

Anders  -  2014-10-02 19:52:12
Man kunne godt undre sig over hvorfor at der står tomatpure på listen men ikke hvornår det skal i retten. Og så kan jeg godt anbefale man tager sin boullion og smider i 2dl kogende vand og opløser dem først man blander det hele sammen :)

  -  2014-11-27 16:29:45
Hvornår kommes tomatpuren i ;-)