EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Gulerodsboller 01

Antal:
stk.
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Rodfrugter

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2003-05-21

Gulerodsboller 01 4 Gulerodsboller 01 1 Gulerodsboller 01 2 Gulerodsboller 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1.5 dl. Solsikkekerner * 1 dl. 60 gram
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Pensling: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Forklaring:

Gulerødderne skrælles og rives groft.

Gæren røres ud i det lunkne vand og det hele blandes og æltes godt. Hæver lunt og tildækket med et viskestykke ca. 1 time.

Formes til 24 boller, fordelt på 2 plader. Efterhæver 20 minutter.

Bollerne pensles og bages ved 210 grader C. alm. ovn i 20 minutter.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 19160 (4561 kcal)
KJ pr. stk. 798 (190 kcal)
Vægt ialt 2040 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 939 KJ (223 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 39.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (513 stemmer)

Opskriften er vist 350063 gange,
og udskrevet 25079 gange.

Sukkergrisen  -  0000-00-00 00:00:00
Dejen klistre meget inden den hæver - men det går over :o)

  -  0000-00-00 00:00:00
gode og luftige boller

Doolittle  -  0000-00-00 00:00:00
Er i gang med bollerne for 3. gang. MUMS. En god frokostbolle.

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
De er super gode, og børnene kan sagtens være med til at bage dem.

Lis  -  0000-00-00 00:00:00
De er bare så gode og nemme at lave

katja  -  0000-00-00 00:00:00
wright on! bollerne er super god, jeg ved ikke hvor mange gange jeg har lavet dem!

kiajeppe  -  0000-00-00 00:00:00
mums, supergode:-)

M  -  0000-00-00 00:00:00
Bedste opskrift på gulerodsboller nogensinde!! :o)

Lena  -  0000-00-00 00:00:00
Helt klart min favoritopskrift. De er sindsygt gode, især til madpakken

Julie  -  0000-00-00 00:00:00
det er en virkelig god opskrift, og bollerne blev ret hurtigt spist. Jeg havde desværre ingen solsikkekerner men brugte rosiner i stedet, det smagte også godt.

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Bollerne er super gode, har puttet en ordentlig portion i fryseren, så er der til en nem og lækker madpakke

Jog M  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig gode áll-round´-boller

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
De smager bare for godt... Laver dem til morgenmad hver weekend. Der må være en fejl med de karaktere!!!

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
de er fantastisk gode og nemme at lave:o))

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Super gode boller, der smager godt og er dejlige luftige indeni og har en sprød skorpe.

Maria Mi  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon gode og luftige gulerodsboller, som ikke bliver tørre. Er hurtige og nemme at lave. Gode til morgenmad/brunch. Anbefales!!

Britta  -  0000-00-00 00:00:00
Skønne boller, børnene er vilde med dem.

Elli (Tyskland)  -  2007-03-09 11:30:55
De bedste hjemmebagt boller jeg kender. Hver gang jeg kommer til at savne DK :) Meget nemt og man kan slet ikke lave en fejl!

Helle  -  2007-03-25 21:02:29
Superlækre!!

Malene  -  2007-04-12 14:11:03
De smager bare helt fantastisk...:-)

  -  2007-05-09 19:53:26
De Smager bare vidunderligt, og så er jeg ikke en gang så god til at bage :-)

trihe  -  2007-05-20 16:41:01
kedelige

den der elsker og bage  -  2007-08-13 14:41:33
de er bare super gode ,.. kan spise så mange af dem ??

Heidi  -  2007-10-06 12:56:34
Nej hvor er de bare gode. Det er anden gang jeg laver dem nu. Ungerne er vilde med dem og til os som skal tabe os,er de jo ogsåsuper sunde og lækre :-)

Charlie  -  2007-11-27 23:37:11
Uhm, hvor er det bare gode. Hvis man ikke går efter "sunde boller" så kan det anbefales at man drysser en lille bitte smule sukker på, efter de er penslet med æg, det gør dem lidt mere sprøde og det smager bare rigtig godt

kristina.  -  2008-01-02 12:28:39
mums de er bare super gode. jeg fik 45 små madpakke boller.min søn elsker dem med en ostehaps til. jeg puttede også revet æble i...super opskrift...tak ;o)

susanne  -  2008-01-11 14:48:07
sunde og lækre omkring tiende gang jeg bager dem nu, og omgivelserne er også glade for dem.

Madmor  -  2008-02-10 11:48:04
Prøv at bytte gulerødderne ud med hakket spinat, ungerne elsker dem og så er de jo dejligt sunde

  -  2008-02-14 13:35:51
det var en rigtig gode opskrift,(:

Mai  -  2008-02-23 18:03:10
De bliver vildt gode, jeg tilføjede ekstra solsikkekerner og det gjorde ikke spor

Alemat  -  2008-02-26 09:20:21
Smager oragtfuldt - Prøv at putte halv rugmel halv hvedemel i - MUMS

lisbeth_wk  -  2008-04-17 08:43:51
Tilføjede valnødder da jeg ingen solsikkekerner havde - kan anbefales, rigtig lækkert.

Katrine qualmann herlufsen  -  2008-04-18 12:12:19
de er bare super gode. jeg kom dem i mufins forme så var de lidt sjover og var stadig væk gode.

:)  -  2008-04-23 09:32:25
hvad hedder gaer paa engelsk, og kan jeg bruge noget andet i stedet for

KJ  -  2008-07-08 14:25:08
foreslår at man tilfører mere salt selv...Ellers gode boller!

fra os!  -  2008-07-31 13:33:37
umm de var gode!!!! det var mine børn der bagte dem og det er lige så om at de bliver bedre af det!!

Maria  -  2008-08-11 17:17:06
Prægtige boller :-)

Rasmus  -  2008-08-16 11:01:45
Mmm.. ja sku lige tjekke opskriften inden jeg Igen sku igang med disse fatastiske boller.. Klart 10tal herfra;)

Jeppe  -  2008-09-04 16:43:07
Hej, er en 21-årig knægt der vil våge sig ud i at bage for noget nær første gang siden hjsmkundskab i folkeskolen. Hvilken slags mel skal der i?

Maria  -  2008-09-15 20:49:36
Knald-go'e boller :-)

13  -  2008-09-22 16:03:22
de er for gode de boller! har lavet dem utallige af gange! :)

Ny i faget  -  2008-10-25 17:55:46
Disse boller bliver gode selvom man ingen bagefærdigheder har ! Det kan anbefales at bruge pinjekerner eller valnødder istedet for solsikkekernerne

Lise  -  2008-12-05 11:31:35
De er super gode skal til at lave dem for 5 gang tror jeg. Totalt lækre gulerodsboller der varmt kan anbefales :op

Jensen  -  2009-01-31 20:16:47
Dejen er også fantastisk til pølsehorn

M  -  2009-02-23 17:51:09
brugte halvt tykmælk og vand. En hel tsk salt, 2 tsk sukker og 1 tsk kardemomme, og skiftede solsikkekernerne ud med knuste valnødder.

Miiig  -  2009-03-05 23:01:09
Er virkelig skuffet! De smager ikke af noget som helst, samt bliver det sådan nogle små tørre stenhårde klumper :S - Kunne seriøst smadre et vindue med dem! Hvad har jeg gjort galt? Lod dem hæve den time som de skulle, samt lod dem også efterhæve i de 20 min :S

Trine  -  2009-03-22 07:50:14
super nem opskrift :) bager disse boller gang på gang... og så smager de altså bare godt.

christian  -  2009-03-25 11:49:53
Rigtig gode boller, men vil stærkt anbefale at skifte 3-400g hvede mel ud med grahamsmel eller fuldkornshvedemel.. Ellers tak for en god opskrift

Maibritt  -  2009-03-29 16:20:24
Er i fuld gang med dem lige nu... Håber virkelig de bliver gode... De står og hæver.. :) Lækkert lækkert lækkert

Jess  -  2009-05-03 15:08:01
Super nemme, er lige i gang med at bage dem. I stedet for hvedemel puttede jeg grahamsmel i. Og gulerødder, squash og hørfrø. de ser super lækre ud, kan anbefales.

AndersC  -  2009-05-24 21:03:44
Meget lækre boller og super nemme at lave, jeg skifter 200g. af melet ud med noget groft f.eks. grahamsmel så mætter de godt.

Apollonia  -  2009-07-24 10:56:12
Har puttet 3 tsk salt, ellers gode boller og sunde.

  -  2009-08-02 15:09:43
Super gode boller!! Jeg tilsatte pinjekerner, hørfrø og solsikkekerner og brugte lidt fuldkornhvedemel og grahamsmel - de blev rigtigt gode... jeg holdt dog 150 g mel tilbage og selvom de var ret klistrede blev de bare vildt lækre. !!

Dennis  -  2009-09-24 17:54:06
Laver dem nu for 10ende gang, og har hver gang smidt dbl så meget gulerod og dbl så mange kerner i.. nam nam..

ria og nanny  -  2009-10-10 17:02:05
vi syntes at dejen klistre meget men at de eller er lette at lave. kh de to piger

Gitte  -  2009-10-17 11:28:02
Gulerødderne kan skiftes ud med revet græskar. Det er jo swæson for græskar lige nu.

den-unge  -  2009-10-19 15:11:52
Bollerne er super lækre, jeg puttede sesam frø oven på sidst, drengene var helt vilde med dem.

Signe  -  2009-10-24 14:11:26
Jeg synes at de er utrolig lækre. Tilføjede mange flere gulerødder i opskriften og det gjorde dem bestemt ikke dårligere! Der skulle lidt mere salt i, synes jeg :)

Zerti  -  2010-01-26 17:58:15
Fantatisk boller.. Bliver ved med at være dejlig bløde. Ligegyldig om de står ude på køkkenbordet eller varmes op fra frost.. +++++++ herfra (laver dem uden solsikkekerner og de er lækre)

Susan  -  2010-04-07 14:01:48
Når bollerne formes, kan som en ekstra lækker ting dyppe bollerne i en skål med solsikkekerner, så den får en bund med kerner. Det smager rigtigt godt.

Rikke :-)  -  2010-04-26 17:25:15
Det her er klart den bedste opskrift på gulerodsboller jeg har oplevet! :-D de er super lækre og de holder sig friske og lækre mange dage ;-) Vil fremover kun bage disse boller :-D

Jones  -  2010-05-02 01:06:04
Jeg laver dem med 250 g grahamsmel og 750 g hvedemel, det gør dem lidt mere grovkornet, og man kan med fordel strø lidt salt over dem efter de er blevet penslet, men opskriften er også god som den er.. meget let og resultatet er super hver gang.

Gitte  -  2010-05-04 11:52:26
Er ved at bage dem nu. Har delt dejen op. Så har jeg tilsæt 250g grahamsmel og 250 hvedemel i den ene halvdel... Er spændt på hvordan de bliver...!

  -  2010-05-09 13:16:01
Bollerne smager rigtig godt

Slankekurpigen :)  -  2010-09-19 14:47:18
Men kan også bruge bagepulver de bliver lidt mere blødere end med gær :)

mig!  -  2010-09-23 16:06:04
Mig & min veninde bager dem hver eneste dag, vi elsker dem!! Livet ville ikke være værd at leve uden de her guddommelige gulerodsboller<3 nam, nam!! Prøv at putte flødeskum ovenpå, det er virkelig noget der vil noget. Du kan også putte rødbeder i, i stedet for gulerødder(:

Liza  -  2010-11-07 11:59:18
Vi har lavet dem, virker fint som Rundstykker :o)

præstegården  -  2011-01-08 13:38:46
gær hedder yeast på engelsk - og bagepulver som der er en der har brugt hedder baking powder. Har lige æltet dejen for første gang, brugte pinjekerner og valnødder i stedet for solsikkekerner - glæder mig til at smage.

Susanne  -  2011-01-13 21:18:53
Super dejlige boller! Har ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt dem :)

Bjerre  -  2011-01-18 10:14:26
Super skønne boller, har lavet dem flere gange, og skal i gang med en ny portion igen i dag.

Heidi J  -  2011-01-21 17:17:47
Puttede Rosiner i istedet for solsikkekerner og det var stor succes til børnefødselsdagen.

lene  -  2011-01-22 17:03:39
Man kan ikke bruge den mængte mel som står i opskriften, men ca 700 gr

Lykke  -  2011-01-25 15:46:26
Lækker, lækker , lækker - de for lækre :) Super boller som virkelig er et hit her.

NICOLINE KLOSTER!  -  2011-03-03 17:15:59
BOLLERNE ER FANTASTISKE!.. OG SMAGER HIMELSK ...PRØV DEM!!..

Dennis  -  2011-04-02 16:37:54
topklasse opskrift... jeg laver den dog lidt om.. 300 gram grahamsmel og kun 700 gram hvedemel samt en go' håndfuld 5 kornsblanding. : ) også genial som dej til pølsehorn med samme hævetider : )

josephin   -  2011-10-13 17:51:35
er der kun opskriften :o

TM  -  2011-10-24 14:22:13
JEg kan ikke lide solsikkekerne. Jeg brugte istedet 600g hvedemel, 450g grahamsmel og 50g rugmel, det er sundt og smager godt:D Mmmmmm...

Christina  -  2011-11-10 16:11:13
Virkelige gode boller.. Var lidt forundret over at dejen var meget klistret, men da de var bagt var de super gode.. Kan anbefales at puttes på en bageplade med en ske..

Frida   -  2011-11-28 20:22:38
yummi! Meget lækre boller!

20-01-2012  -  2012-01-20 18:08:18
Super nemme at lave! Smager fantastisk og bliver ikke tørre dagen efter!

  -  2012-03-10 17:15:30
kan man godt lave dem uden olie eller hvad

Karina  -  2012-03-14 12:06:55
Bollerne er virkelig gode! Jeg kom en stor håndfuld havregryn i, som jeg lod trække lidt i vandet inden jeg tilsatte de øvrige ingredienser.

Anders  -  2012-03-19 20:33:28
Hej Chef, det er 2 gang jeg laver denne opskrift! Synes den er så nem, og samtidig kan jeg variere hva jeg vil putte i den. Mange tak for deling. Stor hilsen Anders

amso  -  2012-04-08 08:56:43
Rigtig god nem opskrift. :) Bollerne bliver dejlig bløde, og smager rigtig godt. Et lille trik til dem som gerne vil have nybagte boller et par dage efter de er lavet. 30 sek. i mikroovnen, så smager de som friskbagt :D

MKO  -  2012-04-12 17:15:00
Udskift olie med ymer og tilsæt 800 g hvedemel og 200 g groft mel så har du super lækker fedtfattige boller. Har lige bagt 150 stk til fryseren.

Den barslende.  -  2012-04-25 10:23:04
Så er bollerne i ovnen, er meget spændt på at smage dem men de ser simpelthen så lækre ud og dejen var rigtig nem og lækker at forme!!

T  -  2012-05-06 11:25:40
En dejlig og nem opskrift, der lykkes hver gang. Jeg bruger den tit som grundopskrift. Jeg bruger f.eks. forskellige meltyper, forskellige gryn,kerner eller nødder.

  -  2012-08-07 16:23:02
Jeg har gjort nøjagtigt som opskriften sagde, men jeg synes slet ikke der var nok væde da Jeg æltede den. Måtte tilføje ekstra lunkent vand. Men de står til hævning nu så må jeg se hvordan de bliver :)

Mor's  -  2012-08-28 13:13:37
De er bare så gode, jeg plejer at erstatte noget af melt med 2,5dl havregryn og 2dl rugmel plus en god håndfuld hørfrø.. Barnet og manden elsker dem!!

Christian  -  2012-09-14 17:33:55
Tak for en god opskrift

Nikita  -  2012-10-16 15:48:36
Er det varmluft? Eller alm ovn?

  -  2012-11-25 09:22:11
rigtige gode boller, kan varmt anbefale denne opskrift.

Sanne  -  2012-11-26 13:59:14
Super gode og lækre boller. Vi har kun brugt opskriften og bare puttet mel i på gefülen, men resultatet er fantastisk ALTID. Vi frøs en masse ned inden vores datter som til verdenen så vi altid havde noget lækkert at byde gæsterne :D Og alle der kommer og smager dem elsker dem. Jeg tænker som nogen også skriver, så kunne man komme noget groft mel i så de bliver en anelse sundere og så har vi somme tider lavet dem mere som et flute til os selv til madpakker :)

Maria  -  2013-02-02 14:30:13
HJÆLP hvad skal de have i en varmluftsovn??:o

johnnyboy  -  2013-02-10 20:11:48
Hold da kæft ! hvor er de gode

Inge  -  2013-02-26 19:30:58
Virkelig superlækre boller - mums!! Jeg erstattede også lidt af melet med havregryn og dryssede med henholdsvis havregryn og solsikkefrø. Første gang jeg har givet en opskrift 10 herinde.

  -  2013-05-07 13:44:23
Skal der så meget mel i ?

Niels  -  2013-05-13 15:00:08
Fik 24 store lækker boller brugte 250 g grahamsmel og 750 g hvedemel det blev de ikke ringer af mums 10 herfra :-)

Rose  -  2013-06-27 17:57:46
Lette. Smager godt. Gulerødder giver en fin farve. Lige noget for børnebørnene og de andre

tina  -  2013-08-21 16:12:50
det er bare de bedste boller ever, man kan også komme squash i istedet for gullerødder, og skifte solsikkekernerne ud med groft mel uhmm

Charlotte Fischer   -  2013-10-02 10:22:20
Super gode boller, jeg har dog kun kommet 1 dl solsikkekerner, samt en 1/2 dl hørfrø Det virker rigtig godt, det er ikke sidste gang de bliver bagt

Bagemor(d)  -  2013-12-10 12:27:50
De er virkelige lækre, jeg bytter dog rundt på melet og altid med fuldkornsmel så de mætter mere ☺️ Manden og ungerne elsker dem.. Lige nu er de i ovnen med svesker, solsikkekerner, durummel, havregryn og fuldkorn.. Mums:)

Sara  -  2014-01-11 17:13:50
TOTALT GODE BOLLER! Elskeer dem, kan klart anbefales👌 Mega lette og lave og mega gode,mums. Giver en KÆMPE tommel-opper! -Sara

Ss  -  2014-02-13 16:57:14
Bollerne er hårde og tørre og er ikke spiselige efter en dag. ØV!

Pia  -  2014-04-07 11:51:49
jeg syntes at de gulerodsboller smagte rigtig godt de er nogen a de bedste jeg har smagt længe, jeg vil klart andbefale dem til andre og til sukkersyge passenter da der ikke er noget sukker i, ja min karakter til de boller er mere end 10...

Inge  -  2014-04-11 15:45:42
Det er meget irriterende at for at få opskriften printet ud kommer der 4 sider før man får opskriften

F  -  2014-05-13 10:58:35
Er det fryseegnede ?

Iben  -  2014-08-15 15:09:03
Mums. Erstattede 250 g hvedemel til 250 g groft rugmel og omkring 100 g hvedemel med 100 g havregryn. Derudover puttede jeg også lige så mange hørfrø i som solsikkekerner. Sunde og lækre.