EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Blomkåls gratin

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kål

Indsendt : 2003-04-20

Overfør ingredinserne for Blomkåls gratin til mealChaser indkøbsliste
Blomkåls gratin 4 Blomkåls gratin 1 Blomkåls gratin 2 Blomkåls gratin 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Fyld: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
400 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
    1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.


Forklaring:

Kom mælk i en tykbundet gryde og tilsæt mel. Rør kraftig til melet er opløst, og opvarm under omrøring til kogepunktet hvorved blanding "stivner" til en lind masse, tilsæt smør. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt.

Tilsæt en æggeblomme ad gangen om rør godt mellem hver blomme.


Del blomkålen i små buketter. Tilsæt salt, peber, blomkål til dejen. Pisk hvider meget stive og vend forsigtigt disse i dejen.

Smør er høj form (ca 2 l) og fordel rasp på siderne. Hæld dejen i formen.

Vages nederst i ovnen ved 175 grader C alm. ovn i ca. 1 time.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 5013 (1193 kcal)
KJ pr. Pers. 1253 (298 kcal)
Vægt ialt 1242 gram
Vægt pr. Pers. 310 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 403 KJ (96 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 7.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (49 stemmer)

Opskriften er vist 127008 gange,
og udskrevet 6021 gange.

bellavista  -  2009-02-07 15:02:35
min farmor lavede den da jeg var barn i 1940 og serverede den med blødt smør. nu laver mine døtre den og det er stadig en vinder hver gang. ja gode opskrifter forsvinder ikke, heldigvis.

Steen  -  2009-03-10 21:22:02
Smager dejligt og er let at lave. MEN beregn noget længere bagetid end angivet. Jeg bagte i 1,5 time og det var stadig ikke helt nok.

  -  2009-03-17 09:52:03
Rigtig god - jeg gav den ca. 1 time på 200 grader c midt i ovnen og den blev lækker og brugte to æggehvider mere, fordi jeg havde dem i overskud, men tror dog ikke det betyder noget.

Janne   -  2010-02-27 14:55:06
jeg syntes den er rigtig god :) min mor lavede den altid jeg var lille .. den smager rigtig godt

  -  2010-03-28 17:51:02
Super lækker gratin, og så er det jo den kalorielette udgave - sammenlignet med mange andre opskrifter i hvert fald. Men det bliver den bestemt ikke ringere af!

plet  -  2010-06-02 11:17:37
kan blomkålen blive mør i ovnen eller skal den ikke lige blanceres, inden den kommes i gratinen. Så kan man evt bruge halv mælk og halv grøntsagsvand?

Tica  -  2010-11-01 18:08:26
Altid en god opskrift husker den selv fra min barndom :-), men drop den færdigrevne skinke og brug en rest kvalitets hamburgerryg eller et stykke hel skinke skåret i tern, smagen er bare så meget bedre :-)

rocco  -  2011-01-20 17:08:56
står og laver gratin'en lige nu. har lige smidt den i ovnen.. har ikke fået denne ret i 15 - 16 år.. men jeg glædermig vildt til at smage den.. og ja til tica brug nu kvalitets varer så smager det bare bedre.. skal nok skrive igen når den er spist med endnu en lille kommentar.

Henriette  -  2011-10-10 17:21:29
Er lidt i tvivl hvad der menes med en alm ovn?? for jeg har varmlufts ovn, men venter bare og ser hvad der sker

Meclan.   -  2011-10-12 19:38:49
Henriette: Det er hvor ovnen varmer uden luften suser rundt, på din ovn, er der en streg både for oven og for neden, der er almindelig ovn. Glæder mig til at prøve opskriften.

Rasmus Fristrup  -  2012-04-24 14:31:03
Som et eventuelt forslag kunne man til at starte med lave en opbagning af smør og mel og derefter tilsætte mælk således den ikke klumper :-) mangler der smag kan man lave en grøntsagsbullion som kan tilsættes blandingen.

  -  2012-06-12 21:52:22
vil prøve g tilsætte evt lidt gulerødder og ærder også når jeg laver den,i morgen, men tænker den kan bruges med mange raster af en hver herkomst

Tilde  -  2012-07-29 16:37:15
Det kan også være lækkert at komme muskatnød, karry og/eller hvidløg i dejen

Lars Lysholm  -  2014-07-01 20:29:55
1 spsk salt lyder af meget. Er spændt på, om det er en trykfejl. Gratinen står i ovnen nu...

Lars Lysholm  -  2014-07-01 22:00:34
Ja, det var bestemt i overkanten med en spiseskefuld, hvis jeg skal udtrykke det diplomatisk.