Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
Studenterkørsel

BEK nr 372 af 18/05/2004
Bekendtgørelse om studenterkørsel, optog mv. (Her følger §1-§3 af 9)


Anvendelsesområde
§ 1. Bekendtgørelsen finder anvendelse på befordring af personer på ladet af varebiler, lastbiler eller traktorvogntog i forbindelse med kørsler, hvor kørslen sker efter en bestået afsluttende eksamen, som traditionelt fejres med en kørsel (studenterkørsel), eller i forbindelse med karnevalsoptog, byfester, 1. maj-optog o.lign.

§ 2. Kørsel omfattet af § 1 må kun ske efter tilladelse fra politiet. Politiets tilladelse skal medbringes under kørslen.


Ansøgning om tilladelse
§ 3. Ansøgning om tilladelse til kørsel omfattet af § 1 indgives til politimesteren (politidirektøren) i den eller de politikredse, hvor kørslen skal finde sted. Politiet kan bestemme, at der kun meddeles én tilladelse, der omfatter flere politikredse.

Stk. 2. En tilladelse meddeles for et eller flere køretøjer.

Stk. 3. En tilladelse meddeles for én kørsel. Tilladelse til studenterkørsel, jf. § 1, kan dog meddeles for flere kørsler i en periode, der ikke overstiger 2 måneder.


Regler for kørsel med studenter:
Justitsministeriets bekendtgørelse her

Færdselsstyrelsens bekendtgørelse her


De nye krav der vedrører sikkerhedsmæssige foranstaltninger (fx fastspændte sæder, ildslukker og nødhjælpskasser) gælder ikke for kørsel i hestevogn.Har du andre forslag, gode råd eller ideer til studenterfesten, eller ønsker du blot at se hvad andre har bidraget med så kig ind her.
Klik her.