Populære opskrifter med hyldebær

Hyldebærsuppe
Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort, æblerne skæres i både. Bær, æblebåde, vand og krydderier koges sagte under låg 20 minutter. Saften sies fra, koges op og sødes efter smag, koger 3-5 minutter, skummes evt...
Se mere her
Hyldebærsaft
Bærrene skylles og de grove stilke klippes fra, æblerne skæres i både. Kommes i en gryde sammen med vandet og koges til al saften er trukket ud af frugterne. Det hele sættes til afdrypning i en saftpose 1-2 timer. Mængden af den...
Se mere her
Hyldebærkage
Smør en bradepande ca. 23x33 cm. med smør og drys med lidt rasp. Pisk æg og sukker let og luftigt. Tilsæt smeltet smør og mælk. Rør mel og bagepulver i. Rør, til det er godt blandet. Rør hyldebærrene i og hæld massen i formen...
Se mere her
Den er almindeligt vildtvoksende overalt i landet, og den er påvist så langt tilbage som til Ertebøllekulturen ca. 5000-3000 f. Kr.
Det er dog muligt, at hylden oprindeligt er indført, men i dag har den vel nærmest status af nationalbusk

Sæson for hyldebær er august til september.
Den ideelle opbevaring er ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed. Her kan blommer holde sig i op til 20 døgn.

Hyldebær må ikke spises rå da de kan indeholde blåsyre, som i små mængder kan give diare og opkast. Særligt de umodne bær og blade indeholder blåsyre.

Se flere opskrifter med hyldebær