kardemummekringler

2011-12-22
Spørgsmål fra   :  Inger Lumholt

I opskriften indgår bl.a   :  mel, smør, æg, sukker etc. og så kardemumme

Bemærkninger   :  
småkager, som vi fik som børn til jul - og nu kan jeg kun finde opskrifter på kardemommekringler som gærbrød


Svar   :  
Hej Inger

Jeg har ladet spørgsmålet stå åben til nu i håb om at der var nogen derude som kendte denne opskrift, men desværre.

Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per


Jeg har en gammel opskrift på kardemommekringler, som vi i min familie bager hvert år til jul. Den stammer vist fra en præstegård på Sjælland, Næstved eller Slagelse egnen og bragt til Jylland af Borch slægten, som var præsteslægt i og omkring Århus. Min bedstemor kom i præstegården i Vejerslev hos pastor Borch og fik opskriften der. Den er omregnet fra quint og lod til gram.


250 g god margarine ( endelig ikke smør)
750 g sukker
3 meget store æg
2 store tsk kanel
5 store tsk kardemomme
Knap 1 kg mel.

Margarine og sukker røres blødt - tilsæt æg. Mel og krydderier røres i. Pas på at holde dejen lidt fugtig under et fugtigt klæde. Rulles til stænger (5-6 mm i diameter) og formes som små kringler, der bages ved 200 grader til de er gyldne. Småkagerne er hårde og må dyppes i kaffen 😊. Jeg bruger røremaskine, da dejen kan være ret hård at ælte sammen ved håndkraft. Alle ingredienser skal have stuetemperatur, når der skal bages og jeg bruger god økologisk kvalitet, for at komme så tæt på kvaliteten i gamle dage. Håber dette er hvad du søger 😊

Med venlig hilsen
Berit



Se flere spørgsmål og besvarelser her.