kalvekøllesteg med bacon

2011-10-10
Spørgsmål fra   :  Karen Pasgaard

I opskriften indgår bl.a   :  Har købt 2 kalvekøllestege m/bacon à 1 kg og er i tvivl om de skal brunes i en gryde eller steges i ovnen og evt. hvor længe

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Karen

Det lyder som om slagteren har været lidt opfindsom.
En kølle er hele låret, og de stege du står med kan være alt fra klump, lårtunge, inderlår og yderlår, alle skåret af køllen, så ikke forkert at kalde det for køllesteg.

Roastbeef er tit skåret af inderlår.

Du kan stege både i gryde og ovn, men spørgsmålet er faktisk nærmere om I er til rødt eller mørt kød.

Centrumstemperatur:
58-60°C rødt
60-65°C rosa
65-68°C gennemstegt


Læg mærke til at temperaturen for gennemstegt ikke er det jeg vil kalde for mør.

Her i huset hælder vi til mørt kød og jeg sender dig en opskrift som du vil kunne bruge til dine stege.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.