Rådyr skank

2011-07-11
Spørgsmål fra   :  Jørgen Ove Gade

I opskriften indgår bl.a   :  Skank af rådyr

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Jørgen

Hej. Alle stykker kød fra rådyr kan tilberedes på denne måde: Kødet brunes i stor stege-gryde. tilsætts ca 3/4 liter vand.kødet dækkes med baconskiver (1 pakke) og der tilsættes 4 knuste enebær. lad kødet koge op. i en anden gryde laves en alm. opbagt brun mælke-sovs.smages til med salt, peber,2 tsk. gele. sovsen hældes over kødet så det dækker helt.lad gryden koge op.dæmp varmen og lad retten simre i ca 1 1/2 time.tilsæt evt. mere vand, så det når halvt op i gryden. kødet "skubbes" lidt rundt i gryden 3-4 gange, for at undgå at det brænder på bunden. Tips: kan med fordel laves om formiddag. varmes op igen ca 1 time før spisetid.hvis sovsen er for tynd kan du bruge meljævning.

du får med garanti en super lækker saftig rådyrsteg på denne måde.opskrifte er ca 50 år gammel.

hilsen elsebeth.



Se flere spørgsmål og besvarelser her.