brød

2011-01-14
Spørgsmål fra   :  dorte østberg

I opskriften indgår bl.a   :  brød uden hævemidler, kun med hvede og grahamsmel

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Dorthe

Vi har en opskrift på chapatti som er uden hævemiddel, ellers kan jeg ikke lige komme på noget.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per


Hej Dorte,

Jeg laver fladbrød med 100% fuldkorns speltmel, vand og lidt salt.

Put melet i en skål Hæld kogende vand i, lidt efter lidt...mens du rører. Indtil melet er en fast men fugtig, blød dej, som er meget hård at røre i hånden. Så ælter du kort dejen i hånden og laver små kugler på størrelse med en golf bold. Put kuglerne tilbage i skålen og dæk med et rent vådt viskestykke (de må ikke blive tøre i overfladen) og tag nu en kugle ud af gangen og rul dem til tynde fladbrød med en kagerulle eller lign. Husk at drysse fuldkornsspeltmel på køkkenbordet hvor du ruller brødene. Steg dem på en tør pande ved høj varme. Vendes jævnligt nogle gange, de er færdige når de begynder at lave luftbobler. Køl dem på en rist og de kan fryses og puttes i brødrister eller tages frosne med på arbejde, så er de optøede når de skal bruges... Håber det kunne bruges



Se flere spørgsmål og besvarelser her.