Tiramisu

2011-01-02
Spørgsmål fra   :  Else Marie

I opskriften indgår bl.a   :   Marscapone, æggeblommer m.m.

Bemærkninger   :  
Har prøvet at lave Tiramisu flere gange - med Marscapone, æggeblommer, sukker og evt. pisket fløde. Desserten bliver nærmest som lind grød med nogle opløste kager i, kan ikke vendes ud af formen, skal den være sådan? Har prøvet flere forskellige opskrifter.


Svar   :  
Hej Else

Konsistensen af cremen skal være ca. som en kagecreme til lagkager, men jeg mener ikke den skal være så fast at den vil kunne vendes ud af en form.

Det er en fordel at lave tiramisuen dagen før da den bliver mere fast.

Jeg tænker på hvordan du gør med ladyfingerne, og de ligger og sopper i kaffe og masala eller om du blot lige dypper dem, de skal nemlig kun lige dyppes, du skal jo kunne løfte dem rundt.

Selve marscaponen kan du også piske for en mere fast konsistens.

Tiramisu kan også laves i portionsskåle eller glas, så er der ikke bøvl med at vende dem ud.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.