rådyrkølle. Vægt med ben 1,4 kg.

2010-12-26
Spørgsmål fra   :  maiken

I opskriften indgår bl.a   :  rådyrkølle. Vægt med ben 1,4 kg.

Bemærkninger   :  
Jeg har fået en rådyrkølle, men ved ikke hvordan, man udbener den. Jeres opskrifter lyder på udbenet kød. Kan i beskrive, hvordan det gøres? Det er sin sag at gå til en slagter, når køllen er en foræring. På forhånd tak. Maiken


Svar   :  
Hej Maiken

Vi har rigtig mange opskirfter på dyrekøller, og jeg mener flere af dem er med ben, men det gør som regel ikke den store forskel om det er med eller uden ben, det er bare nemmere at skære pæne skiver når det er uden ben, og når det er med ben kan det være den skal have 15 minutter længere.

Se dyrekølleopskrifter her


Men du spørger jo faktisk om hvordan man udbener en dyrekølle, og det er lidt svært at beskrive i ord, men jeg skal forsøge.

Den nemme måde er at du giver kødet et snidt på langs ind mod benet hele køllen igenne, og herefter skærer rundt om benet og fjernet det helt. hvorefter du snører kødet. Du kan evt. lade skanbenet side på.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.