Moskusokse kølle

2010-12-01
Spørgsmål fra   :  John Søholt

I opskriften indgår bl.a   :  Vi har et moskusokse lår på ca.4,5 kg. Vi ønsker at helstege det. Har nu nogle tips?

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej John

Vi har nogle enkelte opskrifter på moskusokse, men har ikke selv nogen erfaring med moskusokse, og da der ikke er opskrifter på kølle kan jeg desværre ikke hjælpe det helt store.

Måske du kan hente inspiration i de opskrifter vi trods alt har liggende?

Se Moskusokseopskrifter her


Du kunne prøve at lægge den i en bradepande på en rist, giv den 250 grader C i 20 minutter måske mere, til den er godt brunet af. Skru varmen ned til 200 grader C og hæld vand i bradepanden, dette vand/sky kan bruges til at hælde over køllen med jævne mellemrum, spæd bradepanden op med vand efter behov, den må ikke koge tør.

Hvis køllen begynder ar branke, kan der lægges staniol over.


Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.