krægemarmelade/syltetøj

2010-10-01
Spørgsmål fra   :  crilles riiber

I opskriften indgår bl.a   :  kræge

Bemærkninger   :  
problemet er, om jeg skal udstene alle disse små blommer - inden kogningen!??


Svar   :  
Hej Crilles

Jeg ved næsten ikke hvordan du skulle kunne fjerne stenene efter kogning, altså ud over at spytte dem ud efterhånden.

Jeg kender kun kræge af navn, så jeg er ikke helt klar over hvor store sten der er i, for det var måske muligt at bruge en kirsebærudstener?

Med venlig hilsen
Per


Hej. Kræge-marmelade kan med fordel koges med stenene i - og hældes på glas med sten i også - stenene afgiver smag i marmeladen, lidt krydret-nøddeagtig. Sådan har jeg ladet mig fortælle, at man laver marmeladen på Ærø, hvor Kræger vist stammer fra - altså en original opskrift ;-)



Se flere spørgsmål og besvarelser her.