halal leverpostej

2010-09-06
Spørgsmål fra   :  steen

I opskriften indgår bl.a   :  kalve, lamme eller kyllinglever

Bemærkninger   :  
Jeg bor i Qatar, med et spændende arabisk køkken - men vil gerne have leverpostej til en dansk frokost for arabiske og sydøstasiatiske kolleger - jeg kan ikke købe svinekød og spæk i Qatar - hvordan kan jeg lave leverpostej kun med halal råvarer


Svar   :  
Hej Steen

Jeg har prøvet dette som jeg synes smager godt:

kyllingelever og champignons kommes på en bageplade med bagepapir i ovnen med lidt olie og steges ved 180 g indtil kyllingeleveren er gennemstegt. Undervejs tilsættes løg i små stykker og salt.

Når kyllingeleveren, champignons og løg er gennemstegt kommes de i en blender sammen med lidt mere olie og blendes. Så bliver konsistensen som leverpostej. Evt tilsæt noget fløde hvis massen er for tør.

Med venlig hilsen
Jette


Man kan sagtens lave halal leverpostej af lammelever/kalvelever og lammefedt. Man bruger bare den samme opskrift som til almindelig leverpostej. I min familie er der flere som er muslimer, så jeg laver ofte halal leverpostej til dem.

lise



Se flere spørgsmål og besvarelser her.